یکی از اهداف اصلی آموزشوپرورش آمادهسازی کودکان برای زندگی اجتماعی و برقراری ارتباط با مردم جامعه است و این ارتباط از طریق حرف زدن و یا نوشتن صورت میگیرد. شنیدن و خواندن وسیله است برای پی بردن به افکار دیگران و نوشتن وسیله است برای آگاه ساختن دیگران از مقاصد و افکار خود بنابراین تمام کوششهایی که در زمینهی آموزش زبان در دبستان انجام میگیرد باید در جهت پرورش مهارتهای چهارگانهی آن یعنی شنیدن، گفتن، خواندن و نوشتن باشد. اهمیت نوشتن و نیاز به صحیح نوشتن در ایجاد ارتباط با دیگران بر کسی پوشیده نیست. در همین ارتباط از ابتدای آموزش رسمی خواندن و نوشتن، به کودکانمان میآموزیم که چگونه بنویسند و چه اقداماتی در این باره انجام دهند تا بتوانند آموختههای خود را در موقعیتهای مختلف به کار گیرند. مهمترین مادهی درسی که این وظیفه را بر عهده دارد، املای فارسی است.
نوشتن در دنیای امروزی یک نیاز حیاتی است و فردی که در این مهارت اساسی مشکل داشته باشد، در وضع بسیار نامطلوبی قرار میگیرد. شمار دانشآموزانی که دچار مشکلات یادگیری هستند بین ۴ تا ۱۲ درصد گزارش شده است، مشکلات یادگیری میتواند نتایج زیانباری داشته باشد، محققان دریافتهاند که ناتوانیهای یادگیری با میزان بالاتر ترک تحصیل در دبیرستان، بیکاری و وابستگی بیشتر به دیگران، خود پندارهی پایین، مشکلات رفتاری، هیجانی، اجتماعی همراه هستند.
آموزش تلفیقی املا و تأثیر آن بر یادگیری و یادسپاری حروف همآوا یکی از روشهایی است که میتوان از آن برای رفع مشکلات یادگیری املا و هم ارتقای کیفیت یادگیری آن نزد دانشآموزان استفاده کرد. در روش املای تلفیقی معلّم از هر درس تعدادی لغت را انتخاب میکند و با آنها متنی داستانی مرتبط با دروس آن پایه تحصیلی میسازد و محاسن زیادی هم برای دانشآموزان دارد از جمله؛ ارائهی شیوهی نوین املا، تمرین لغات مهم دروس، استانداردسازی متون املایی و کاهش مشکلات املایی. تنها عیب عمدهی این نوع املا، عدم آشنایی دانشآموزان با متن جدید است که در آن هم معلّم میتواند با تمرین لغات مهم آن این مسأله را حل کند. برای قرائت متن املا با توجه به اینکه متن چندین بار خوانده شده و توضیحاتی توسط معلم بر آن داده شده است. توصیه میشود هر بند از متن املا فقط دو بار تکرار شده و مدت زمان تقریر متن حداکثر ۲۵ دقیقه باشد، حداکثر متن املا در هر جلسه بر اساس توان دانشآموزان و نوع متن از لحاظ دشواری کلمات و عبارات، متغیر است.
-بخشی از کتاب-