اکثر ما انسانها بهدنبال روابط خوب و کامل هستیم؛ چون بخشی جداییناپذیر از زندگی ما هستند. این روابط راههای بیشماری برای یادگیری، رشد، ترقی و سرگرمی پیشروی ما میگذارند و مبنای تشکیل خانواده و جامعه بهحساب میآیند. البته باید درنظر داشت که روابط همیشه اینقدر باشکوه نیستند.
روابط عاشقانه میتوانند حتی با یک کلمه یا نگاه از سوی کسی که دوستش داریم، دچار تحولی عمیق شده و ما را از سرخوشی بینهایت به اعماق افسردگی ببرند. آنها میتوانند ما را تا قلهی شفافیت، مهربانی و خوشقلبی ارتقاء دهند یا به درهی ترس، اندوه، گمگشتگی، تردید و قضاوت بکشانند.
روابط عاشقانه در این دوران، پرفرازونشیب و چالشبرانگیز شده است. این روزها ازدواج بر مبنای نگرشهای مالی و اجتماعی مورد بررسی قرارگرفته و کمتر روی عشق تمرکز میشود. حتی در دوران مدرن ما، از زمان پیدایش نقشهای جنسیتی متمایز خیلی نگذشته است. وضعیت ایدهآل این بوده که زن در خانه میماند و مشغول بچهها و خانهداری میشود و مرد برای تأمینِ مالیِ خانواده کار میکرد. مشکل این نقشهای بهشدت قالبی و محدود واضح است: نهتنها کلیشهای ناعادلانه هستند، بلکه تبعیضآمیز هم محسوب میشوند؛ چون معمولاً فقط خانوادههای طبقات متوسط و متوسط به بالا میتوانند تنها با درآمد یکی از والدین از پسِ مخارج بربیایند. حتی زمانیکه هر دو نفر کار میکنند، فرصتهای اشتغال بهشدت جنسیتزده هستند. این تعاریف منجر به خوشحالی نمیشود.
امروزه، انواع مختلف رابطهها بهخصوص روابط رُمانتیک و عاشقانه، بهشدت دچار تغییر و تحول شدهاند. چنین تغییری قطعاً زیبا است، اما باید با چالشها و ناملایمات آن هم روبهرو شویم. به همین دلیل، در مورد روابط عاطفیِ بین فردی و تداوم آن، اولویت همواره با سنتهاست و باید بهسمت قوانین و انتظارات قدیمی والدین و فرهنگ برویم، خواه با آن موافق باشیم یا خیر! واقعیت را باید پذیرفت که با هجوم هورمونها عاشق میشویم و با گذشت اندک زمانی عشق محو میشود و در ارتباط با فرد مقابل به مشکل برمیخوریم. سپس چون به ما نیاموختهاند که چطور خلاق باشیم و بر چالشهای پیشآمده و اختلافات موجود چیره شویم، درنتیجه، در انتظارات خود غرقشده و به سراغ الگوهای کلیشهای میرویم و رابطه را به حال خود رها میکنیم.
این کتاب دانش مربوط به روابط را ارائه میدهد. در این اثر، شکایات افرادی را میشنویم که بهدنبال روابط سالم هستند. مشکلات رایج از قبیل «همسرم احساساتش را در میان نمیگذارد»، «دیگر از نظر جنسی جذب همسرم نمیشوم» و «فکر میکنم میخواهد من را کنترل کند» در این کتاب بررسی خواهد شد.
-بخشی از مقدمه-