- اثری از نویسندهی «آیین دوستیابی»:
«دِیل هاربیسون کارنِگی» نویسندهی آمریکایی است که نوامبر ۱۸۸۸ در میسوری متولد شد و نوامبر ۱۹۵۵ در نیویورک در گذشت. علاوه بر نویسندگی، کارنگی به عنوان سخنران و توسعهدهندهی دورههای رشد فردی و نیز آموزگار حوزههای فروش، مدیریت، سخنرانیهای عمومی و مهارتهای بین فردی شناخته میشود. او در یک مزرعه و از خانوادهای فقیر چشم به این جهان گشود. اما تواناییهای فردی او به مرور زمان خود را نشان دادند و راه او را به سوی شهرت و موفقیت باز کردند. اکنون چندین کتاب از او به یادگار مانده است که بعضی از آنها به این قرارند: «آیین دوستیابی»، «نگران نباش، زندگی کن!»، «آیین سخنرانی»، «قدرت شگفت سخنرانی در افزایش اعتماد به نفس»، «چگونه از کار و زندگی خود لذت ببریم»، «آیین زندگی» و «قدرت بیان». «هرگز فراموش نشوید» یکی از چند کتابی است که به کوشش «گروه آموزشی دیل کارنگی» از گفتهها و آموزههای نویسنده گردآوری شده است. این بنیاد، سال ۱۹۵۰ شکل گرفت و تا کنون هم پابرجاست و با شرکتها و سازمانهای بسیاری همکاری میکند و میکوشد عملکرد کارمندان آنان را بهبود بخشد.
- زندگی چیزی است که ما از آن میسازیم:
«هرگز فراموش نشوید» نخستین بار در سال ۲۰۰۶ و بیش از نیم قرن پس از درگذشت دیل کارنگی منتشر شد و تماماً بر اساس مضامینی است که از این نویسندهی آمریکایی بهجا مانده است. در تمام آثار کارنگی مفهومی واحد وجود دارد که آن را میتوان پایهی تفکرات او دانست. در یک جمله «زندگی چیزی است که شما از آن میسازید.» هر اتفاقی که در گذشته و آیندهی ما ممکن است رخ دهد، تحت کنترل چیزی است که اکنون انجام میدهیم. همهچیز بستگی به انتخاب امروز ما دارد. قولهای ماندگار بسیاری از دیل کارنگی هستند که همواره نقل میشوند و گاه در عین سادگی میتوانند تأثیری دیرگذر بر احساسات و احوال ما بگذارند. در یکی از آنها کارنگی میگوید: «لبخند بزرگ، گشاده و صادقانه بر لب داشته باشید، شانههایتان را عقب بدهید، یک نفس عمیق بکشید و قطعهای از یک آهنگ را بخوانید. اگر نمیتوانید آواز بخوانید، سوت بزنید. اگر نمیتوانید سوت بزنید، زمزمه کنید. خیلی زود درمییابید که از نظر جسمی ناممکن است زمانی که وانمود میکنید بسیار شاد هستید، افسرده و غمگین باقی بمانید.»
- چگونه فردی شویم که همه به یاد بیاورند و کسی توانایی مخالفت با ما را نداشته باشد؟
آموزههای دیل کارنگی برای خلق یک شخصیت ماندگار، در هجده فصل گرد آمده است. فصل نخست، از یک «انرژی فراموشنشدنی» حرف میزند که به واسطهی «شخصیت والا» ایجاد میشود. فصل دو حفظ این شخصیت در بحران را بررسی میکند. فصل سوم، از «الهامبخشی» بهجای «تقلید» سخن میگوید. چهارمین فصل به «صداقت» اختصاص دارد و نشان میدهد چگونه احترام با آن همراه میشود. فصل پنج، «گوش دادن» را مهارتی کلیدی در ارتباط میداند. فصل ششم «قانون احساسات» نام دارد و به مقولهی «اخلاق» میپردازد. فصل هفت، حفظ شخصیت والا را در کنار «اعتمادبهنفس» قرار میدهد و فصل بعدی، دربارهی «یکدلی» به بحث مینشیند. فصل نهم، اعتمادبهنفس را «در گروه» مورد بررسی قرار میدهد. دهمین فصل، از «مدیریت هیجانات» میگوید. فصل یازدهم، از ضرورت «صبوری» برای رسیدن به هدف میگوید و دوازدهمین فصل، بینشی را مطرح میکند که کارنگی آن را «فراتر از عقل» میپنداشته است. فصل سیزده دربارهی «بازپروری» است؛ یعنی توانایی تطبیق و بهبودی پس از مصیبت. چهاردهمین فصل به مسئلهی «قدرشناسی» میپردازد. فصل پانزدهم «شجاعت» را در تقابل با «ترس» از نظر میگذراند و فصل بعدی «پول» را در کنار شخصیت والا بررسی میکند. فصل هفده «نگران نباش، شخصیت والا داشته باش» نام دارد و بالاخره کتاب با فصلی دربارهی «کامیابی»، «موفقیت» و حتی فراتر از آن پایان مییابد.
- کتاب صوتی هرگز فراموش نشوید:
نشر صوتی آوانامه با همکاری «انتشارات نسل نواندیش» کتاب صوتی «هرگز فراموش نشوید» اثری از «گروه آموزش دیل کارنگی» را با ترجمهی «بهار صادقیان» و خوانش «سلمان ظاهری» تولید و منتشر کرده است.