وقتی کودکان در معرض احساسات شدید و دردناک قرار میگیرند و نمیتوانند در مورد آن با کسی صحبت کنند، این مشکلات را به صورت علایم روانرنجوری و رفتارهای نامناسب بروز میدهند. آنها نمیتوانند به تنهایی بر احساسات درونی منفی خود غلبه و این مسایل را حل و فصل کنند. در واقع در این شرایط نیاز به کمک دارند.
وقتی دچار احساسات منفی و چالشها میشوند ذهن آنها کاملأ درگیر این مسایل میشود و یا بیش از حد در مورد آن فکر میکنند و یا سعی میکنند از فکر کردن درباره آن اجتناب کنند. در این شرایط به همدلی بزرگسالان نیاز دارند تا به آنها گوش دهند و مشکلاتشان را درک کنند. آنها به افراد حامی نیاز دارند تا سعی کنند موضوع را دریچه چشم کودک ببینند و احساسات و هیجانات آنها را درک کنند.
متاسفانه بسیاری از بزرگسالان توجه چندانی به احساسات بچهها ندارند و متوجه نیستند همانطور که بعد از خوردن غذا زمانی برای هضم آن نیاز است، احساسات نیز به زمانی برای هضم و کنار آمدن با آنها نیاز دارند. اما معمولأ رنج کودکان از سوی بزرگسالان چندان جدی محسوب نمیشود. در این کتاب نکات مهمی در مورد کار با کودکان و درک مشکلات آنها بیان شده است. وقتی به کودکان کمک شود با استفاده از داستانهایی در مورد احساسات نامناسب خود صحبت کنند از ایجاد آشفتگی درونی آنها جلوگیری میشود. به عبارتی استفاده مناسب از داستانگویی کمکی حیاتی در سلامت کودکان و کنار آمدن با مشکلات عاطفی است.
در فصل اول به فلسفه و زیربنای روانشناسی و ارزش درمانی داستانگویی پرداخته میشود. فصل دوم به تمرینهای عملی جهت استفاده بهینه از داستان در درمان میپردازد. در فصل سوم به به راهنماییهای عملی برای پاسخهای درمانی هنگام بیان داستانهای کودک پرداخته میشود. در تمام این فصلها بر نحوه گفتار با کودک و رفتارهای او تمرکز میشود.
توجه کنید این کتاب درمانی حرفهای برای کمک به حل مشکلات کودکان نیست و فقط در شناخت احساسات و مشکلات آنها کمک میکند.