ازدواج، اتفاق زیبایی است که در زندگی یک انسان رخ میدهد. از کودکی، والدین آرزوی ازدواج فرزندان را در سر میپرورانند و به آن فکر میکنند. فکر به ازدواج و همسر آینده یکی از زیباترین تفکرات و خیالپردازیهای هر انسانی است. معمولاً، زمانی که افراد به سن جوانی میرسند، فعالانه در جهت تحقق ازدواج خود تلاش میکنند. با این حال، ازدواج پدیدهای است بسیار پیچیده: تعامل دو انسان از دو جنس، فرهنگ و خانواده متفاوت. ازدواج، یک شراکت است. در ازدواج دو انسان بالغ بخش وسیعی از زندگی خود را با دیگری به شراکت میگذارند. به همین دلیل، ضروری است که ابعاد این شراکت و نحوه انجام آن به درستی مشخص و روشن شود.
اساس ازدواج، رابطه است: برقراری ارتباط با همسر و همچنین خانواده همسر. برقراری چنین ارتباطی، نه تنها به دانش بلکه به مهارتهایی اساسی نیاز دارد. با توجه به سالهای طولانی تحصیل و همچنین اشتغالات مختلف جوانان، مشخص نیست آنها کجا و کی و چگونه میتوانند دانش خود را در مورد ازدواج به دست آورند و مهارتهای زیربنایی مرتبط با آن را کسب کنند. دورهها و کارگاههایی که در زمینه ازدواج و همسرگزینی برگزار میشود برای همگان و در همه جا قابل دسترس نیست. به همین دلیل، بسیاری از افراد در آستانه ازدواج از توانمندیهای لازم برای ازدواج برخوردار نیستند و بسیاری از افراد متاهل، مسایل ارتباطی زندگی مشترک را با آزمایش و خطا به جلو میبرند. مسلماً، چنین وضعیتی بر کیفیت زندگی زناشویی آنان اثر سوء میگذارد. این در حالی است که بسیاریی از مشکلات زناشویی از طریق آموزش قابل پیشگیری است.
امید است با مطالعه کتاب حاضر، جوانان و زوجها بتوانند با استفاده از روشهای غنیتر ارتباطی، روشهای منعطف و همدلانهای برای ارتباط با همسر خود استفاده کنند. چنین روشهایی مسلماً، نه تنها از میزان تعارض و اختلافات زناشویی؛ و متعاقب آن از طلاق خواهد کاست، بلکه بر کیفیت زندگی زناشویی زوجها نیز خواهد افزود: آن چه استحقاق جوانان و زوجهای ایرانی است و همان چیزی است که سالها رویای آن را در خود پرورش دادهاند.