آتش نشانی یکی از حساس ترین مشاغل دنیا به شمار میرود. ماهیت این شغل و قرار گرفتن در محیط های خطرناک و پر از استرس باعث شده تا نیروی انسانی که مهمترین سرمایه هر سازمان به شمار می رود تحت تأثیر آسیب های متعدد از جمله آسیب های فیزیکی، روانی، فیزیولوژیکو غیره قرار گیرد.
استرس حرارتی یکی از بزرگترین و اصلی ترین آسیب های مربوط به شغل آتش نشان ها است. عملیات با شرایط محیطی که بعضاً دمای آن ممکن است حتی بیش از ۸۰۰ درجه سانتیگراد افزایش یابد، پوشیدن البسه سنگین محافظ، استفاده از تجهیزات متعدد و صد البته فعالیت های سنگین در محل عملیات موجب می شود تا استرس حرارتی یکی از معضلات غالب، چه در کوتاه مدت و چه در بلند مدت برای آتش نشان ها باشد.
متأسفانه عوارض طولانی مدت استرس حرارتی از دید افراد پنهان مانده و موجب آسیب های جبران ناپذیری در آینده می شود. طبق آمار رسمی انجمن ملی حفاظت از حریق ایالات متحده ۲ /۴% از آسیب های شغلی آتش نشان ها مربوط به استرس حرارتی است.
استرس حرارتی یکی از عوامل زیان آور محیط کار است که آتش نشان ها و همچنین مشاغلی که در محیط های سرپوشیده(ازجمله کارخانه های ذوب فلزات، فولاد، ریخته گری و...) و هم در محیط های روباز(معادن روباز، مزارع و کارگاه های ساختمانی و...) و در کلیه صنایع کوچک و بزرگ، شاغلین بسیاری را در معرض خطر قرار داده است. در محیط هایی با تنش گرمایی بالا، اثر گرمای محیطی و گرمای متابولیکی ایجاد شده و با اثرات فعالیت فرد، ترکیب شده و سبب ذخیره گرما در بدن می شود. متعاقب آن دمای عمقی بدن افزایش یافته و می تواند آثار فیزیولوژیکی نظیر تعریق، افزایش دمای بدن و افزایش ضربان قلب و در نتیجه استرس گرمایی ایجاد نماید...