مؤلفان این کتاب در ایام قرنطینه ناشی از ویروس کرونا بر آن شدند که به تأسی از کسانی که فرصتهای ناخواسته برای آنها ایجاد میشود و با استفاده بهینه از آن، اقدامی علمی هرچند کوچک و ناچیز داشته باشند. کم نبودند بزرگانی که با استفاده از این فرصتها به خلق آثار جاویدان پرداختند؛ به عنوان مثال، ویلیام شکسپیر نمایشنامه شاهلیر را وقتی نوشت که در قرنطینه طاعون در خانه حبس شده بودند.
مولفان با استفاده از کتب و مقالات خارجی و داخلی نسبت به تألیف این کتاب اقدام کردهاند. فصلهای مختلف این کتاب حاوی مطالبی است که تمامی افراد شاغل در بخشهای اقتصادی میتوانند از آن بهرهمند شوند.
در بخش اول کتاب به بیان مفاهیم و تعریف حسابرسی و تاریخچه و ضرورت آن پرداختیم. تکامل حسابرسی و تعیین وظایف آن و بیان ساختار انجمن حسابرسی که در بیان اهمیت و ضرورت حسابرسی داخلی نقش موثری داشتند، در این فصل به تفصیل بیان شده است.
در بخش دوم به ارتباط کارآفرینی، حسابداری و حسابرسی پرداخته شده است. شناخت مفهوم کارآفرینی و تاریخچه کارآفرینی و بیان ارتباط و حسابرسی داخلی و کارآفرینان در این فصل، باعث شناخت عوامل پیوند این دو عامل مهم در کسبوکار است که به آن به طور مشروح در این فصل پرداخته شده است.
در فصل سوم به بررسی وضعیت حسابرسی داخلی در بعضی از کشورهای جهان پرداختیم و با تشریح آن سعی کردیم که زمینههای رشد و تعالی حسابرسی داخلی را در کشور توضیح دهیم. بررسی وضعیت حسابرسی داخلی از مرحله رشد تاکنون در بعضی از کشورهای بزرگ مانند کانادا و چین میتوانند زمینهساز بهرهمندی هرچه بیشتر از شیوههای این حرفه در ایران باشد.
در فصل چهارم به بیان چالشهای حسابرسی داخلی در ایران به عنوان یک حرفه ضروری اما نه چندان پرسابقه و راههای رفع آنها پرداختیم.
مطالعه این کتاب را به همه دوستداران حرفه حسابداری و حسابرسی، کارآفرینان به خصوص کارآفرینان سازمانی، مدیران دستگاههای دولتی و فعالان اقتصادی در بخش خصوصی توصیه میکنیم و تأکید داریم که این کتاب با همه نقایص احتمالی میتواند زمینهای برای رشد و ترقی حسابرسی داخلی و بهرهمندی از تکنیکهای کارآفرینی و خلاقیت در مسیر تعالی سازمانها باشد.