درباره ماجراهای ماشین مشتی ممدلی ،اتول خان و پهلوان پنبه
مطالعه بعضی آثار، سفری است یگانه در دنیایی جدید و تجربهای غیرقابل مقایسه با تجربیات دیگر. فقط گاهی اوقات، با در دست گرفتن کتابی، میتوانیم گذر زمان را از یاد ببریم و چنان غرق در فضاسازی و هوشمندی پدیدآورندگان شویم که یک نفس تا آخرین صفحه بخوانیم و با هیجان، سراغ داستانهای بعدی و جلدهای بعدی برویم.
«ماجراهای ماشین مشتی ممدلی» چنین مجموعهای است؛ پروازی منحصر بهفرد و خیالی بر بال کلمات، اصطلاحات و ماجراهای واقعی تاریخی که با چاشنی تخیل و نوآوری، ماجراهایی جذاب و غیرقابلپیشبینی و خندهدار را ایجادکردهاست.
همچنانکه در کتاب اشاره شده، «ماجراهای مشتی ممدلی» ادعا یا قصد بیان واقعیتهای تاریخی را ندارد و تنها، از اتفاقاتی مثل جشن عروسی دختر مظفرالدین شاه در شمسالعماره، پرواز نخستین بالن در میدان مشق آن زمان، پرتاب بمب توسط حیدرخان عمواوغلی به مظفرالدینشاه و وقایع متعدد دیگر، ایده گرفته و ماجراهای خندهداری را نوشته. درواقع، این اثر قادر است تا باب آشنایی عمیقتر نسل جدید را با سابقهی فرهنگی مردم تهران باز کند و جرقهای برای مطالعات جدی باشد.
هر کتاب، از سه داستان کوتاه با ریتم سریع و حجم کم، منطبق بر حوصله و سلیقه نوجوانان، تشکیل شده و طرحهای قلمی تکرنگ «فرهاد جمشیدی»، شخصیتپردازی و فضاسازی را کامل کردهاست. کاغذ متفاوت و نخودی مجموعه، در کنار چاپ و صفحهآرایی حرفهای، اثری در خور سلیقه مخاطب نوجوان را فراهمآورده و چندلایه بودن اثر، باعث شده تا بزرگسالان هم، از آن لذت ببرند و دوستش داشته باشند و از زاویه دید جدید صاحب اثر لذت ببرند.