- دربارهی مجموعهی فرزانگان:
شناخت نسل جوان و نوجوان از بزرگان و مشاهیر این مرز و بوم علاوه بر آشنایی با میراث فرهنگی و معنوی به یادگار مانده برای ما، در الگوبرداری و تعیین مسیر زندگیشان نقش مهم و قابل توجهی دارد. نشر صوتی آوانامه با همکاری انتشارات مدرسهمجموعهای غنی از شرح زندگی، آثار و میراث بزرگان و مشاهیر ایرانی و اسلامی، با عنوان مجموعه کتابهای فرزانگان را در قالب صوتی منتشر کرده است. برای معرفی این بزرگان با تکیه بر روایت داستانی و جذاب، تلاش شده تا زندگی و احوال افرادی که در زمینههای گوناگون، از شعر و ادبیات گرفته تا شاخههای مختلف علوم سرآمد و پیشتاز بودند برای آیندهسازان این مرز و بوم ترسیم شود.
امیدواریم این مجموعه که تنها شامل بخشی از زندگی این بزرگان است، شعلهی کنجکاوی و پرسش را در وجود فرزندانمان بیفروزد و شاهد بالندگی و به ثمر نشستن نسلهای آینده با استفاده از میراث گرانبهای گذشتگان باشیم.
- علامه حلی کیست؟
ابومنصور جمالالدین حسن بن یوسف بن مطهر حلی، مشهور به علامه حلی، فقیه و مجتهد شیعه و از اهالی عراق بود که در قرن هفتم و هشتم قمری میزیست. او با راهنمایی پدرش یادگیری قرآن و خواندن و نوشتن را در خردسالی در مکتب شروع کرد و پس از آن فقه، حدیث، کلام و ادبیات عرب را نزد پدرش شیخ یوسف سدید الدین و داییاش محقق حلی آموخت. در ادامهی تحصیل علوم مختلف، فلسفه، منطق و هیئت را نزد استادان دیگر، از جمله خواجه نصیر الدین طوسی ادامه داد.
- سفر به ایران:
علامه حلی پس از مرگ داییاش، در ۲۸ سالگی عهدهدار مرجعیت شیعیان شد. در حدود شصت سالگی به دعوت «الجایتو» که از پادشاهان سلسهی ایلخانیان بود به ایران آمد و با مناظراتی که در حضور او با دیگر عالمان دینی داشت، «الجایتو» را به قبول مذهب شیعه و رواج آن در ایران ترغیب کرد که او پس از پذیرفتن مذهب شیعه، نام خود را به «سلطان محمد خدابنده» تغییر داد. حلی پس از مرگ «سلطان محمد خدابنده» به شهر زادگاهش حله بازگشت و پس از ده سال در سال ۷۲۶ قمری در همان شهر درگذشت.
نشر صوتی آوانامه با همکاری انتشارات مدرسه، نسخهی صوتی کتاب علامه حلی از مجموعهی فرزانگان به قلم شهناز صاعلی را با صدای ایمان رییسی تولید و منتشر نموده است.