این گفتار که، «آنها که میتوانند انجام میدهند. آنها که نمیتوانند آموزش میدهند.» مطمئناً شامل حال «مایکل تیپر» نمیشود. مایکل نه تنها ثابت کرد که در مسابقات جهانی قهرمانیِ حافظه رقیب سرسخت من است، بلکه نشان داد که آموزشدهندهی حرفهای اصول یادگیری پرسرعت هم هست.
در این کتاب روشنگرانه، محدودهی کلی اصوات و شگردهای آزمودهشدهی حافظه توسط این استاد حافظه به شکل قابل درکی توضیح داده شده است. در حقیقت، مایکل چیزی بیش از یک استاد است چرا که همزمان با به دست آوردن مدال نقره در قهرمانی جهانی حافظه، عنوان حسرتبرانگیز «استاد اعظم حافظه» هم به او اعطا شد.
مایکل حافظهاش را طوری آموزش داد تا بتواند از پس رقابت در سطوح جهانی برآید و برای این کار دلیل خوبی داشت ـ اینکه نشان دهد همه میتوانند با تسلط بر مفاهیم ذهنیشان، عملکرد آنها را به طرز چشمگیری ارتقا دهند تا در زمینهی دلخواهشان به موفقیت دست یابند، عقیدهای که با او در آن اشتراک نظر دارم.
مایکل نه تنها این کار را به طور قابل قبولی انجام داد، بلکه میشد استعداد واقعیاش را حس کرد که از لا به لای توضیحاتش دربارهی مؤثرترین روشهای بهکارگیری شگردهای ذهن برای رسیدن به مزایای کاربردی آن به بیرون میتراوید. بیش از ۶۵ هزار نفر سخنرانیهای پویای او را تجربه کردهاند، و نیم میلیون دانشآموز از برنامههای آموزشیاش بهرهمند شدهاند. پس من بسیار خوشوقتم که میتوانم خواندن این کتاب را به هر کسی توصیه کنم که میخواهد حافظهاش را بهبود بخشد ـ چه در منزل، چه در محل کار و چه در مدرسه.
دومینیک اُ براین