امیدوارم این کتاب راهنمای مناسبی برای اکتشاف و استخراج وقایع تاریخی گذشته باشد تا به گونۀ درستی به نفع درک شرایط حال تمام شود و در شکلدهی آیندهای عدالتمحور مفید باشد؛ آیندهای که در آن حقوق بشر گسترهای جهانی داشته باشد و عدالت در آن محقق شود.
فصل چهارم این کتاب مقالۀ بسیار درخشان نوام چامسکی است با عنوان «غزه ۲۰۰۹: تمام این درندگان را نابود کنید!». چامسکی در این مقالۀ بسیار تکاندهنده به بررسی حملۀ وحشیانۀ اسرائیل به نوار غزه که از دسامبر ۲۰۰۸ تا ژانویه ۲۰۰۹ به طول انجامید، میپردازد. وی در عین حال تحلیل بسیار عمیق و جذابی در بارۀ رابطۀ ایالات متحد آمریکا و اتحادیه اروپا با اسرائیل ارائه و نقش مقاومت مدنی و نظامی را در میان اعراب بررسی میکند.
در فصل پنجم و هفتم باز به ایلان پاپه رجوع میکنیم که وی در این دو فصل پیشرفت نهضت تشکیل یک کشور را برای ما تشریح میکند و قتلعام گستردۀ فلسطینیان در غزه را برای خوانندگان به تصویر میکشد. این مقالات و گفتگوها روایت متفاوتی از مناقشۀ اعراب و اسرائیل ارائه میدهد که با آنچه دولت اسرائیل از این مناقشه روایت میکند، بسیار متفاوت است. من ایمان دارم این کتاب میتواند به تمام خوانندگان کمک کند تا درگیری فلسطین و اسرائیل را به شکل تازهای صورتبندی کنند. این کتاب با آخرین نظریات چامسکی در بارۀ مذاکرات صلح پایان مییابد.