ما مخلوقاتی هستیم که عاداتی داریم و بدون آن عادات نمیتوانیم زندگی کنیم. بعضی از این عادات بد و ناگوارند که باید اصلاح شوند، برخی دیگر خوب هستند که باید بهبود یابند و شماری هم عالی و ممتاز که باید به درجهی کمال برسند.
بسیاری از ما تحتتأثیر الگوهایی بسیار قدرتمند، تجربههای کهنه را مرتب تکرار میکنیم و درحقیقت واجد الگوهای رفتاری عودکنندهای هستیم که از دیرباز بهعنوان برنامههایی در ضمیر ناهشیارمان ثبت و تقویت شدهاند. باوجوداین، این الگوهای کهنه و ناهنجار شکستناپذیر نیستند. موفقیت هم مانند شکست یک عادت است و موفقیت و شادمانی واقعی و پایدار زمانی حاصل میشود که رشتهای از الگوهای اساسی و کامل را بیوقفه بهکار گیریم و با درونی کردن آن، بنیان عادتهای تازه را بنا نهیم.
انسان که پیچیدهترین مخلوق الهی است، وجودی به عظمت و گستردگی جهان هستی دارد؛ اما درصورتیکه از کسب آگاهی نسبت به خود و جهان هستی غفلت ورزد و درک این عظمت را درنیابد، نهتنها رشد و ارتقا نخواهد داشت و اشرف مخلوقات نخواهد بود، بلکه همواره در گرفتاری بهسر خواهد برد.
بسیاری از مشکلات انسان، نسبتی مستقیم با طرز نگرش او به جهان هستی دارد، زیرا درصورتیکه نگاه وی منطبق بر حقیقت نباشد و او در ناآگاهی خویش از قوانین هستی، به قضاوت دربارهی حوادث و وقایع بپردازد، به تضادهای درونی و بیرونی میرسد و خود را در جهان هستی سرگردان و بیپناه میبیند. در این صورت، زندگی خود را در حال کشمکش با این عوارض سپری میکند و از فرصت گرانبهای عمر بهرهی کمتری خواهد برد و رسالت خویش را به انجام نخواهد رساند. بر اساس این حقیقت، یکی از ضروریترین وظایف انسان، کشف حقایق جهان هستی و بازیابی قوانین آن است. بنابر این امر مهم، در کتاب حاضر برخی از مهمترین اصول و قوانین مورد نظر که حاصل تحقیقات نویسندهی فهیم رندی گیج است، ارائه میشود تا بستری برای توجه و تفکر بهتر فراهم آید.