چندبار شده که بهخاطر احساس ناکافی بودن یا آماده نبودن شرایط، از انجام کاری که مد نظرتان بوده منصرف شدهاید؟ کتاب قدرت شروع ناقص: جستارهایی درباره بهتر انجام دادن کارها (The Power of Imperfect Starts)، یک اثر فوقالعاده است که به شما نشان میدهد انتظار برای ایدهآل شدن شرایط، یک انتظار بیهوده است. با این تفکر، از انجام دادن کارهایی که دوست دارید، دور میشوید. شما باید با وجود کامل نبودن، آماده نبودن صد در صدی شرایط و پشت کردن به باورِ یک شروع خوب، کارهایی که دوست دارید را انجام دهید؛ وگرنه هیچوقت دیگر انجامشان نخواهید داد. به این موقعیت، قدرت شروع ناقص میگویند.
کتاب قدرت شروع ناقص به نویسندگی جیمز کلییر، یکی از بهترین کتابهای روانشناسی است که درباره بهتر انجام دادن کارها صحبت میکند. این اثر شما را از خطر وسواس برای شروع کارها آشنا میکند و اعتقاد دارد که یک شروع ناقص، بهتر از شروع نکردن است. بسیاری از افراد بهخاطر ترس از کامل نبودن و ایدهآل نبودن شرایط، همیشه انجام دادن کارها را به تعویق میاندازند. آنها در وسواسهای خود غرق میشوند و میلِ انجام کارها را فراموش میکنند. اما تصورات ایدهآلگرایانه، نمیتواند شما را به اهدافتان برساند؛ چرا که هنوز به سراغ انجام کارهایتان نرفتهاید.
این اثر لحن بسیار گرم و صمیمیای دارد و خوانندگان را با خود همراه میکند. به نظرتان اگر بخواهید راه جدیدی را آغاز کنید و موفق شوید، مطالعه تجارب افراد موفق این حوزه میتواند تاثیرگذار باشد؟ این افراد بعد از آزمون و خطاهای بسیار و پشت سرگذاشتن راههای سخت توانستهاند به جایگاه امروزیشان دست پیدا کنند. قدمبهقدم دنبال کردن راه آنها، کار منطقیای به نظر نمیرسد؛ چرا که شما در ابتدای راه هستید و آنها سالها پیش از آن نقطه عبور کردهاند.
یادگیری از تجارب دیگران در بخشهایی از زندگی میتواند مفید باشد؛ اما نباید درگیرِ الگوگیری همهجانبه شوید. فراموش نکنید که مقایسه خودتان با افراد موفق، میتواند باعث دلسردیتان شود و شما را در دامِ این تفکر بیندازد که کافی نیستید. نویسنده معتقد است که با مقایسه کردن خودتان با دیگران و تلاش برای ایدهآل کردن شرایط، هیچوقت حرکت به سمت رویاهایتان را شروع نمیکنید و درجا میزنید. پس وقتش است که یک شروع ناقص داشته باشید.
کتاب پیش رو توسط «سید ایوب کوکبی» و «فرزانه حاج خلیلی» ترجمه شده و نشر میلکان آن را منتشر کرده است.
جیمز کلییر (James Clear) یکی از نویسندگان و وبلاگنویسان موفق است که از سال ۲۰۱۲، در وبلاگ شخصیاش مطالب مفیدی را در زمینه توسعه فردی مینوشت. این نویسنده بعد از نوشتن کتاب «عادتهای اتمی»، به شهرت فراوانی در سطح جهان دست یافت و توانست به یکی از پرفروشترین نویسندگان نیویورکتایمز تبدیل شود. از کتاب عادتهای اتمی، بیش از سه میلیون نسخه بهصورت رسمی فروش رفته است. او از طریق وبسایت شخصیاش مطالب مفید انگیزشی منتشر میکند که ماهانه چندین میلیون بازدید دارد. تمرکز اصلی کلییر روی مسئله عادت است و به اعتقادش، عادتهای ریز و درشت ما هستند که آیندهمان را میسازند. کلییر توانسته با انتقال تجربیات خود به مدیران و آموزشهای کاربردی، عادتهای آنها را تغییر دهد.
اگر به کتابهای ژانر توسعه فردی و خودیاری علاقهمند هستید، از مطالعه این کتاب لذت خواهید برد. همچنین اگر در پی انجام کارهای جدید هستید یا دوست دارید به سمت رویاهایتان بروید اما وسواس مانع آن شده، مطالعه این کتاب را در اولویت قرار دهید.
مطاله اثر شگفتانگیز قدرت شروع ناقص به شما کمک میکند تا وسواسهای خود را کنار بگذارید و روی اهدافتان متمرکز شوید. این کتاب قدرتِ شروع کارهای جدید را به شما میبخشد و بهتان یاد میدهد چطور در عین کامل نبودن، به سمت رویاهایتان قدم بردارید. علاوهبر آن، یاد میگیرید چگونه ایدهآلگرایی را کنار بگذارید و انجام کارها را شروع کنید؛ حتی اگر یک شروع ناقص باشد. ناقص بودن را میتوانید در مسیر کامل کنید و بهبود ببخشید؛ اما اگر وسواس را کنار نگذارید، هیچ کاری را انجام نمیدهید و در حسرت آن باقی میمانید.
چه چیزی بهینه و چه چیزی لازم است؟
«اگراز خودتان بیشتر توقع داشته باشید. به سختی میتوانید شروع کنید.»
یادگیری از دیگران بسیار خوب است و خودم هميشه این کار را انجام میدهم. ولی مقایسهی جایگاه کنونیتان بایک شخص موفق ممکن است این احساس را در شما ایجاد کند که خیلی عقب هستید و منابعتان برای شروع کافی نیست. اگر به شرایط بهینهی امروز آنها نگاه کنید، بهسادگی میتوانید خود را متقاعد کنید که پیش از برداشتن اولین گام بهسوی اهدافتان باید چیز جدیدی بخرید یا مهارت جدیدی یاد بگیرید ویا با اشخاص جدیدی ملاقات کنید. معمولاً هم این کار درست نیست.
برای مثال هروقت سفرمیروم، کولهگردهایی را میبینم که مبالغ زیادی برای خرید تجهیزات حرفهای مثلا کیفهای ضدباران، لباسهای ضد رطوبت و کفشهای آن چنانی صرف کردهاند. من نمیگویم تجهیزات بی فایده است. تجهیزات عالی، سفر را آسانترمیکند. ولی ضروری نیست. برای شروع دویدن به کفش چندمیلیونی نیازی نیست. برای خوردن غذاهای سالم به ظروف آشپزی گرانقیمت نیازی نیست. همین طور برای شروع سفر، به کولهپشتیهای آنچنانی نیازی نیست. همهی اینها ممکن اسث ایدهآلتان باشند، ولی در ابتدا به آنها نیاز نیست.