هلوکاست همیشه جزو موضوعات تلخ و غمانگیزی بوده که بارها دستمایه خلق آثار مختلفی در حوزه سینما، ادبیات و... قرار گرفته است. نویسندگان زیادی به این ماجرای تلخ و زندانی شدن هزاران یهودی واکنش نشان دادهاند و رمانهای زیادی با تمرکز بر خاطرات این افراد و زندان آشویتس (بزرگترین زندان و اردوگاه کار اجباری آلمان نازی) نوشته شده است. کتاب صوتی تَتوکار آشویتس یکی از همین کتابهاست که بر اساس یک قصه واقعی نوشته شده است.
- درباره کتاب صوتی «تتوکار آشویتس»:
لالی سوکولوف پیرمردی بود که امکان داشت، صاحب داستانی باشد که ارزش گفتن دارد. به همین دلیل این پیرمرد به «هدر موریس» که در کارنامه ادبیاش تالیف چندین نمایشنامه را دارد، معرفی شد. لالی با سفر به گذشته دور و یادآوری خاطراتش از حضور در زندان آشویتس، قصهاش را با هدر موریس در میان گذاشت تا به صورت کتاب حاضر دربیاید.
کتاب صوتی «تتوکار آشویتس» یا «خالکوب آشویتس» داستان یک جوان یهودی است که به لهستان و اردوگاه کار اجباری آشویتس منتقل میشود. وقتی ماموران زندان میفهمند که او به چندین زبان مسلط است، او را مجبور میکنند تا روی بدن همبندهای خود تتوهای دائمی بزند، اما همه ماجرا به این موضوع ختم نمیشود. در طول داستان، شاهد تلاشها و فداکاریهای او برای زندانیان و در نهایت عشق او به یک زندانی زنِ دیگر به اسم گیتا هستیم. آیا لالی و گیتا مجال آزادی و بودن در کنار هم را پیدا میکنند یا سرنوشت جور دیگری برای آنها و عشقشان رقم میخورد؛ این چیزی است که با شنیدن داستان و دنبالکردن همه قصه متوجه آن خواهیم شد.
هدر موریس، نویسنده داستان، اعتقاد دارد: «خالکوب یا تتوکار آشویتس داستان دو انسان معمولی است که در زمانی منحصربهفرد زیسته و نهتنها آزادی بلکه احترام، نام و هویتشان نیز از آنها گرفته شده است.»
- چرا شنیدن کتاب صوتی «تتوکار آشویتس» را به شما پیشنهاد میکنیم؟
کتاب صوتی تتوکار آشویتس داستان عشق فراموشنشدنی و بهیادماندنی لالی و گیتا، بهعنوان دو زندانی اردوگاه کار اجباری آلمان نازی در بحبوحه قساوت انسان است.
این روایت داستانی جذاب و روان، زیبایی دوچندان خود را مدیون این است که در صحبتهای لالی، زندانی شماره ۳۲۴۰۷، هیچ شکافی میان حافظه و تاریخ وجود ندارد.