- از فلسفهخوانی تا نوشتن دربارهی فلسفه:
«رجینالد جان هالینگدیل» نویسنده، روزنامهنگار، مترجم و منتقد ادبی انگلیسی است که بین سالهای ۱۹۳۰ و ۲۰۰۱ در لندن میزیست. یکی از دلایل شهرت هالینگدیل را میتوان به کارهای او بر آثار «نیچه» مربوط دانست. او ترجمههای درخشانی از بعضی از آثار نیچه همچون «چنین گفت زرتشت»، «فراسوی نیک و بد»، «این است انسان»، «غروب بتها» و دیگر کتابهای او به انگلیسی انجام داده و علاوه بر این، چند کتاب نیز در ارتباط با نیچه و تفکرات او تألیف کرده است. با این همه، حوزهی پژوهشها و ترجمههای هالینگدیل به نیچه و آثارش محدود نمیشود. او ترجمهی آثاری از «شوپنهاور»، «گوته» و «ارنست هوفمان» را نیز در کارنامه دارد. اما در کنار همهی اینها ماحصل سالها پژوهش فلسفی نویسنده را میتوان در کتاب «تاریخ فلسفهی غرب» سراغ گرفت.
- راهنمایی برای فلسفهورزی و فلسفهاندیشی:
کتاب حاضر را میتوان اثری موجز و آسانفهم در حوزهی «تاریخ فلسفهی غرب» دانست. نویسنده در پی شناساندن فلسفهی غرب به شنوندهای است که میخواهد نخستین گامها را در قلمرو فلسفه بردارد. در همین راستا، هالینگدیل در کتابش مخاطب را بیشتر به فلسفه علاقهمند میکند و او را به فلسفهورزی فرامیخواند. این کتاب پس از درآمدی که حول ماهیت فلسفه بحث میکند، از دو بخش کلی تشکیل شده است: بخش اول، درآمدی است به «موضوع» فلسفهی غرب. نویسنده در این بخش ابتدا رشتههای فلسفه را برمیشمرد، سپس حول موضوع «منطق» بحث میکند، بعد دربارهی «معرفتشناختی» سخن میگوید و پس از پرداختن به موضوع «مابعدالطبیعه»، از موضوعاتی مثل «علم اخلاق» و «زیباییشناسی» حرف میزند. در پایان نیز به «فلسفهی کاربردی» میپردازد. دومین بخش کتاب درآمدی است به «تاریخ» فلسفهی غرب. این بخش با «فلسفهی یونانی» آغاز میشود، با «فلسفه در سدههای میانه» ادامه مییابد و با بحث حول «جنبشهای فلسفی جدید» به اتمام میرسد. با این تفاصیل، شونده پس از پایان کتاب، به شناخت درست و کاملی از موضوع مورد بحث درمییابد و راه روشنی را برای مطالعات بیشتر در این حوزه، پیش روی خود میبیند.
- اثری موجز و مختصر برای علاقهمندان به فلسفه:
کتاب صوتی «تاریخ فلسفهی غرب» اثر «ر. ج. هالینگدیل»، نتیجهی همکاری نشر صوتی آوانامه و «گروه انتشاراتی ققنوس» است که با ترجمهی «عبدالحسین آذرنگ» و صدای «تایماز رضوانی» تولید و منتشر شده است.
ترجمه و اجرا روان و بسیار خوب است. اما اگر مطالعه فلسفی قبلا نداشتید، این کتاب اصلا کتاب مناسبی برای شروع فلسفه نیست. بیشتر از ساده سازی، تاریخ فلسفه در این کتاب خلاصه شده