درباره تاثیر هنجارها، همتایان، گذشته و فرهنگ بر انتخاب در اقتصاد
درباره کتاب صوتی کپسول تأثیر هنجارها، همتایان، گذشته و فرهنگ بر انتخاب در اقتصاد:
خلاصه کتاب صوتی تأثیر هنجارها، همتایان، گذشته و فرهنگ بر انتخاب در اقتصاد اثر موریس آلتمن است که با ترجمه محسن رنانی و صدای حامد خدادادی منتشر شده است. رشتهیِ اقتصاد رفتاری بسیاری از عوامل جزئی و همچنین نهچندان جزئی را که به انتخابهای مالی و خرید کمک میکنند، بررسی میکند. این کتاب راهنما توضیح میدهد که چگونه عوامل روانشناختی و اجتماعی نظیر الگوهای غریزی، فشار اجتماعی و قالببندی ذهنی میتوانند بهشدت بر تصمیمگیری روزمره و انتخابهای مالی ما اثر بگذارند. کتاب اقتصاد رفتاری For Dummies بر اساس مثالهای روانشناسی و جامعهشناسی و مبتنی بر دنیای واقعی، بینشی ارائه میدهد که به سرمایهگذاران در پیشگیری از ارتکاب اشتباهات تکانشی، به شرکتها در درک سازکارهای نهفته در انتخابهای فردی و به دولتها و شرکتهای غیرانتفاعی در تصمیمات عمومی کمک کند.
در این خلاصه کتاب صوتی به شکلگیری حباب تصمیمگیری توسط کارشناسان اقتصاد متعارف، اهمیت هنجارهای اجتماعی در تصمیمگیری، تحتفشار قرارگرفتن از سوی همتایان و تأثیر گذشته و فرهنگ بر انتخابهای افراد میپردازیم.
در اقتصاد رفتاری فرض بر این است که تصمیمگیری اغلب از بستر اجتماعی (هنجارهای اجتماعی، همتایان، گذشته و فرهنگ شخص) تأثیر میپذیرد. همهی این عوامل بر چگونگی شکلگیری انتخابها و اینکه کدام پیشفرضها در موقعیت خودشان قرار گرفتهاند، مؤثرند. همین عوامل، باعث منحصربهفردبودن هر فرد میشود؛ ویژگیای که بر اولویتها و انتخابهایش تأثیر میگذارد.
شاید تأثیر بستر اجتماعی بر انتخاب، امری بدیهی به نظر برسد، اما اقتصاددانان متعارف بر این باورند که همهی افراد یکسان هستند و بستر اجتماعی نقشی در تصمیماتشان ندارد. این تصور اقتصاددانان متعارف از تمرکزشان بر روی مفهوم عامل نوعی نشئت میگیرد (یک فرد ساختگی ـ یک فرد عادی ـ که فرض میشود اولویتها و انتخابهایش معرف و الگویی از اولویتهای همهی افراد است).
در این خلاصه کتاب صوتی درمورد نحوهی دسترسی (یا عدم دسترسی) اقتصاد متعارف به بستر اجتماعی صحبت خواهم کرد. همچنین بهتفصیل درمورد نحوهی تأثیر هنجارهای اجتماعی، گروه همتایان، گذشته و فرهنگ بر هویت، اولویتها و انتخابهایمان توضیح میدهم.