- تلاش برای افزایش آگاهی و کاهش تبعیض:
جسیکا بنت، نویسنده و روزنامهنگار آمریکاییست که در زمینه مسائل جنسی، سیاست و فرهنگ مینویسد. او در سال ۱۹۸۲ در سیاتل متولد شد و در دانشگاه بوستون به تحصیل پرداخت. بنت اولین ویراستار مسائل جنسیتی در نیویورک تایمز است و سابقه فعالیت در نیوزویک و تایم دارد و برنده جایزه باشگاه مطبوعات نیویورک نیز شده است. او در دوران فعالیتش، همواره دربارهی فرهنگ، زنان و تبعیضهای جنسیتی نوشته است. بنت همچنین در راستای جنبش «میتو» (جنبشی در راستای افشاگری زنانی که دچار آزار جنسی شدهاند) فعالیتهای قابل توجهی انجام داده است. کتاب «باشگاه مشتزنی فمینیستی: راهنمای بقا در محیطهای جنسیتزده» اولین کتاب اوست که پس از سالها فعالیت مطبوعاتی در سال ۲۰۱۶ منتشر کرده است.
- از دورهمی دوستانه تا باشگاه زنانه:
هدف «جسیکا بنت» از انتشار «باشگاه مشتزنی فمینیستی» عیان کردن تبعیضهای پنهان علیه زنان شاغل در محیط کار است. بنت با استفاده از تجربهی شخصی خود و دوستانش آموزههایی ساده اما بسیار کارآمد را برای شناسایی اشکال مختلف تبعیض و راههای مقابله با آن به مخاطبش معرفی میکند. ناگفته نماند که مخاطب این کتاب تنها زنان نیستند بلکه منبع خوبی برای آگاهی مردان نسبت به تبعیض جنسیتی است. ایدهی شکلگیری این کتاب زمانی به سر «بنت» زد که با دوستانش در زمان فراغت دور هم جمع میشدند و از مشکلاتی که تبعیض جنسیتی در خانه و محل کار برایشان به وجود آورده بود گپ میزدند؛ این جمع کوچک به مرور تبدیل به «باشگاه مشتزنی فمینیستی شد». «بنت» انواع آزارها و رفتارهای آزاردهنده را از جانب مردان و حتی زنانی که ناآگاهانه به تبعیض علیه همجنسانشان دامن میزنند برای مخاطب فهرست کرده است و به شما میآموزد چگونه در مقابل آنها واکنش مقتضی داشته باشید.
- راهنمای زنان شاغل:
لحن «باشگاه مشتزنی فمینیستی» خودمانی، به دور از تکلف و بسیار صریح و سرراست است. شما را با مقولات پیچیده مواجه نمیکند، بلکه روزمرهترین رفتارها را ملاکی برای سنجش میزان جنسیتزدگی محل کار در نظر میگیرد. از این کتاب کوچک بسیار خواهید آموخت. کتاب جسیکا بنت، راهنمایی طنزآمیز و در عین حال جدی است که با ظرافت و بیان مثالهای جذاب، جنسیتزدگی زیرپوستی را در محیط کار و زندگی روزمره به تصویر میکشد؛ همچنین پیشنهادهایی دقیق، جالب، ساده و عملی برای مخاطبش دارد تا نسل جدید زنان شاغل که آمارشان رو به افزایش است را برای مواجهه با چنین شرایطی آماده و تقویت کند.
نشر صوتی آوانامه نسخه صوتی «باشگاه مشتزنی فمینیستی: راهنمای بقا در محیطهای جنسیتزده» را با همکاری نشر کتاب کولهپشتی و با صدای فرناز مرکباتی و ترجمه فاطمه باغستانی تولید و منتشر کرده است. آوانامه پیش از این نسخه صوتی کتابهای «مانیفست یک فمینیست»، «همهی ما باید فمینیست باشیم» و «زیباییشناسی فمینیستی» را منتشر کرده است.