کتاب افرا حکایت سفر «ساسان» شخصیت اصلی داستان، به روستایی در مازندران است برای پیدا کردن قاتل پدرش. پدر او یک سرهنگ شاغل در ساواک بوده و به گمان پسرش، یک مبارز انقلابی به نام زکریا او را کشته است.
ساسان در سفر خود به مازندران برای پیدا کردن زکریا، سراغ مردی روستایی به نام «رستم علی» میرود و خود را یکی از دوستان صمیمی زکریا معرفی میکند تا بتواند او را پیدا کند. «رستم علی» که به ساسان مشکوک شده است، او را چندین روز معطل میکند و در نهایت زمانی که از بیخطر بودن ساسان اطمینان حاصل میکند، او را به زکریا میرساند.
نثر رمان افرا که از زاویه دید دانای کل نوشته شده است، به زبان خودمانی است. نشان دادنِ لهجهی شخصیتهای مختلف به خصوص «رستم علی» به کتاب رنگ و بوی بومی داده است. مواجههی دو شخصیت «ساسان» و «رستم علی» سمبلی از تعارض زندگی شهری و روستایی در دوران پیش از انقلاب است. خوانندهی رمان افرا دائما میان لطف و صفای زندگی روستایی و هرج و مرج زندگی شهری در رفت و آمد است.
جالب است بدانید که نویسندهی این کتاب درصدد نوشتنِ یک پنج گانهی داستانی با موضوع انقلابی است و کتاب افرا اولین کتاب از این مجموعهی پنج جلدی است. او در این اولین کتاب خود، از دنیای واقعی پارا فراتر گذاشته و عناصر داستانی را با نیروهای ماوراء الطبیعه پیوند زده است.