کتاب همه سیزده سالگی ام به خاطرات طحانیان از زمان قبل از اعزام به جبهه تا دوران اسارت و بعد آزادی پرداخته است. نویسنده در این اثر تلاش کرده تا طحانیان ۱۳ ساله را به تصویر بکشد.
نویسنده تلاش دارد تا روایتی دست نخورده و بکر از دوران اسارت طحانیان ارائه دهد؛ بی کم و کاست، با بیان احساسات همان لحظه راوی و بدون تحلیل های فعلی او. جعفریان که در حوزه ادبیات اسارتگاهی فعالیت دارد، قصد دارد تا با نگارش چنین کتابی ضمن نشان دادن تحولات روحی و فکری یک اسیر، زندگی آن لحظه او را به تصویر بکشد؛ با همه تردیدها، ترسها و بدون توجه به وضعیت فعلی او.
گلستان جعفریان نویسنده کتاب صوتی همه سیزده سالگیام می گوید: "همه سیزده سالگیام"، کتابی است که زندگی نوجوان سیزده ساله ای را روایت میکند که به جبهه میرود و بعد از چند ماه حضور در جبهه به اسارت رژیم عراق درمیآید و بعد از هفت سال اسارت و در سن بیست و یک سالگی از زندانهای عراق آزاد میشود.
وی در ادامه میافزاید: مهدی طحانیان در سن سیزده سالگی از شهرستان اردستان به شهر اصفهان و از آنجا به جبهههای جنوب اعزام میشود، در ابتدای این کتاب مشکلات این نوجوان سیزده ساله قبل از اعزام به جبهه آورده شده است. بخش بعدی این کتاب به روایت مشکلاتی میپردازد که در زندان به عنوان رزمنده نوجوان برای او ایجاد میشود و نیروهای رژیم بعث از او میخواهند تا در مقابل رسانه های غربی از اعزام اجباریاش توسط دولت ایران سخن بگوید ولی هیچگاه این آزاده سیزده ساله تسلیم خواستههای رژیم بعث نمیشود.
عنوان سیزده سالگی برای مخاطب کتاب کافی است تا به ابعاد هیجان آور موضوع پی ببرد. اینکه شخصی در سن سیزده سالگی، به عنوان اسیر جنگی به دست دشمن افتاده باشد، شاید برای مخاطب امروزی امری غیرقابل باور باشد اما با شنیدن این خاطرات نه تنها میتواند واقعیت این موضوع را از نزدیک لمس کند بلکه ماجراهای ناگفته زیادی را در کتاب بشنود و اسارت را جور دیگر درک کند.