درباره مقایسه روش تدریس انگلیسی سنتی و نوین بر یادگیری دانش آموزان
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تغییرات مداومی که به وجود میآید باید شرایط تغییر در هر جامعهای ایجاد شود. شرط اولیه هر تغییری شناخت و آگاهی است، که به دنبال آن باید کار با برنامه ریزی برای دست یابی به اهداف مطلوب صورت بگیرد. آموزش یکی از مسائل بسیار مهم نظامهای تعلیم و تربیت است. منظور از آموزش، فرآیند دو سویه یاددهی یادگیری اطلاعات، مهارتها و نگرشهای مثبت درباره موضوعی است که متناسب با گروه سنی خاص و در شرایط زمانی معین به اجرا در آمده است.
پیشرفت هر جامعهای با توان آموزشی آن جامعه ارتباط مستقیم و تنگاتنگی دارد و میزان دستیابی دانش آموزان به اهداف آموزشی مشخص، کارایی سیستم آموزشی را مشخص می نماید. روش های آموزش سنتی که در آنها معلم تنها ارایه دهنده اطلاعات و و دانستههاست و دانش آموزان پذیرنده غیرفعال آنهاست؛ برخاسته از نگاه تک بعدی به آموزش است. که وظیفه آموزش و پرورش را تنها انتقال دانش به دانش آموزان می داند.
در روشها و آموزشهای نوین که بر فعال بودن دانشآموزان و رشد همه ابعاد وجودی آنها تأکید می شود، آموزش دهنده نه فقط انتقالدهنده دانش، بلکه تسهیل کننده فرآیند آموزش و رشد ویژگیهای شناختی، عاطفی و رفتاری دانش آموزان است.
یکی از مشکلات مهم و اساسی در نظام آموزش و پرورش خصوصاٌ در کشور ما، به کار نگرفتن روش های تدریس نوین در آموزش است. به همین سبب کیفیت آموزشی از سطح مطلوب برخوردار نیست و دانش آموزان علاقه زیادی به تحصیل نشان نمی دهند. یکی از دلائل آن عدم آشنایی معلمان با روش های نوین تدریس است. پیشرفت روز افزون علوم و تحقیقات گوناگون در حیطه های مختلف حاکی از آن است که اطلاعات بشر روز به روز افزایش می یابد و مطالب جدیدی به دست می آید.امروزه هر فرد بشر ناچار از استفاده یافته های جدید است معلم بایدباروشهای مختلف تدریس آشنا باشد و باید بدانددر کدامین موقعیت آموزشی از کدامین روش استفاده نماید.
عبدی قهفرخی