آب به عنوان عنصر اساسی حیات و وجه مشترک چالشهای توسعه پایدار، یکی از بزرگترین چالشهای قرن حاضر و بحران چند وجهی نیم قرن آینده است که میتواند سرمنشاء بسیاری از تحولات مثبت و منفی جهان قرار گیرد. بنابر آمارهای اعلام شده از سوی نهادهای بینالمللی بین توان تأمین آب و شدت تقاضا برای آب، درجهان شکافی وجود دارد که بحران آفرین است. هنگامی که این عدم تعادل با مجموعه راهکارهای مدیریتی قابل مهار نباشد زبان مفاهمه در بخش آب در ابعاد محلی، منطقهای، ملی و جهانی، تبدیل به زبان مخاصمه خواهد شد.
در این فصل ابتدا به بررسی بحران آب و سپس به بیان اهمیت و ضرورت موضوع مورد مطالعه و پس از آن اهداف و سؤالات تشریح و در ادامه روش مطالعه توضیح داده میشود و در پایان فصل نیز به تعاریف عملیاتی برخی از واژههای کلیدی مورد استفاده در کتاب پرداخته میشود.
گسترش بحران آب در چهارمحال و بختیاری، قابلیت تبدیل شدن به یک نزاع قومی و محلی تقریبا گسترده با استانهای همجوار خود را دارد. بحران آب می تواند شکافها در سطح قومی- محلی و منطقه ای را افزایش داده و ثبات و امنیت نظام سیاسی حاکم را با تهدیداتی روبه رو سازد. این کتاب در نظر دارد تا از طریق روش زمینهای در سه سطح دلایل وقوع بحران، استراتژیهای مقابله و نیز پیامدهای بحران آب را بررسی نماید.