با وجود انتشار ادیان بسیار زیاد در آسیا قبل از ظهور اسلام، عجیب است که برخی از این ادیان که بسیاری افراد ترجیح می دهند آنها را فلسفه بنامند، تا روزگار ما همچنان وجود دارد.بر این ادیان قدیمی احیانا نام ادیان شرقی اطلاق می شود که برخی از آنها عبارتنداز: هندویی، بودایی،....،کونفوسیوسی،زرتشتی و غیره.
در این کتاب به دین زرتشت به عنوان یکی از شایع ترین و گسترده ترین این ادیان یا فلسفه ها به چند دلیل می پردازیم.
یکی از این دلایل آن است که بسیاری از پیروان دین زرتشتی در کشورهای اسلامی بویژه ایران و عراق منتشر شده اند.اعتقاد بر این است که تعداد آنها در حال حاضر در ایران ۳۰۰هزار نفر است که بیشتر در شهرهایی مانند تهران، کرمان، اصفهان و شیراز پراکنده شده اند و علاوه بر ایران آنها در هند و بویژه بمبئی دارای طیف بزرگی از جمعیت آنها می باشد و تعداد آنها به دویست هزار نفر و در پاکستان به ۹۰ هزار نفر و در اروپا به ۱۵۰ هزار نفر و در آمریکا به ۱۲۰هزار نفر و در آفریقای جنوبی به ۸۰هزار نفر می رسد.
همچنین می توان گفت که عقاید زرتشتی به برخی از فرقه های منتسب به اسلام نفوذ کرده است و حتی تقلید از زرتشت و دین او به شکل یک مد و الگو بین مشاهیر هنری غربی و دیگر افراد درآمده است.
با ایمان به نقش ما در روشنگری و حفظ خواننده مسلمان از هر آنچه با دین ابراهیم حنیف در تضاد است، در این کتاب تلاش می کنیم تا هر چه را که مربوط به این فلسفه یا دین است با توجه به آنکه پژوهشگران آنرا در چارچوب ادیان شرقی قدیمی قرار می دهند، مورد بررسی قرار دهیم.
در این کتاب خواهیم دید که چگونه دین زرتشت به شخصیت صاحب خود یعنی زرتشت و داستان این مرد و اسطوره های مربوط به تولد و رشد او و افکار و پیشگویی هایش مرتبط است.
در این کتاب همچنین تلاش می کنیم تا با حقیقت دین زرتشت آشنا شویم و آنرا به عنوان یک دین یا فلسفه محض بین فلسفه های زیادی که جهان طی تاریخ به خود شناخته است، مورد بررسی قرار دهیم.