- درباره کتاب صوتی غلبه بر افسردگی:
کتاب صوتی «غلبه بر افسردگی» از آثار نویسنده هندی؛ «سیما هینگورانی» به شمار میرود. براساس تحقیقات انجام شده در سالهای اخیر، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که تا سال ۲۰۲۰ چیزی حدود نیمی از جمعیت جهان دچار افسردگی شده و به عبارتی در سال ۲۰۲۰ این بیماری به عنوان دومین بیماری خطرناک در جهان شناخته میشود.
با توجه به مطالب گفته شده در فوق میتوان اینگونه نتیجه گرفت که بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن و یادگیری نحوه مقابله با این بیماری است. بدین ترتیب کتاب صوتی غلبه بر افسردگی با ارائه راهکارهای کارآمد میتواند در جهت پیشگیری از ابتلا به افسردگی راهنمای خوبی برای افراد باشد. خواندن و شنیدن کتاب صوتی غلبه بر افسردگی نه تنها به افراد مبتلا به بیماری افسردگی، بلکه به تمام افرادی که علاوه بر سلامت جسمانی به سلامت روانی خود نیز اهمیت میدهند، پیشنهاد میگردد.
- خلاصهای از کتاب صوتی غلبه بر افسردگی:
نویسنده، کتاب صوتی غلبه بر افسردگی را با هدف یاری رساندن به افرادی که به دنبال غلبه و پیشگیری از ابتلا به بیماری افسردگی هستند، نگاشته است. وی معتقد است به همان اندازه که سلامت جسمانی برای مقابله با بیماریها، لازمه افراد است، سلامت روان نیز افراد را در جهت مقابله با فشارهای زندگی روزمره یاری میکند.
نویسنده در این کتاب به مخاطبان خود گوشزد میکند که افسردگی را به عنوان یک بیماری خطرناک و تهدیدآمیز جدی بگیرند و همانند دیگری بیماریها به فکر پیشگیری از ابتلا به آن باشند.
از جمله موضوعاتی که در کتاب مذکور بدان پرداخته شده است، عبارتاند از: شناخت درست افسردگی، علائم و نشانههای این بیماری، علل و راههای درمان آن. نویسنده در کتاب صوتی غلبه بر افسردگی معتقد است که بهترین و موثرترین راه درمان این بیماری، عشق ورزیدن و خودشناسی است، در واقع وی معتقد است که بهترین درمانکننده افراد، خودشان هستند.
قسمتهایی از کتاب غلبه بر افسردگی:
«در نظر فرد افسرده زندگی مانند گم شدن در یک هزارتوی پر پیچ و خم است که گم شدن در دالانهای رفتار ناسالم و در میان ازدحام افکار نادرست بسیار طبیعی به نظر میرسد، درحالیکه یافتن راهی برای برگشت به وضعیت عادی خیلی دشوار است».
«اتفاقات مثبت را پدید آورید. با حرفهای مثبتی که به خود میزنید، ارادهتان را تقویت کنید. موفقیت سراغ کسانی میرود که دست به کار میشوند. بیشتر افراد از عزتنفس پایینی برخوردارند، چرا که مدام به موفقیتهایی که کسب نکردهاند، فکر میکنند. آنها بر روی ضعفهایشان و به اصطلاح شکستهایشان در گذشته تمرکز میکنند. یک گام مهم برای پرورش و تقویت عزتنفس، رها کردن گذشته است. از مقایسه کردن دست بردارید. مقایسه باعث میشود حس بیارزش بودن و فقدان اعتمادبهنفس به شخص دست دهد. شما بیهمتایید و مثل هیچ شخص دیگری نخواهید بود».
«باید بدانیم که افسردگی نتیجه اشتباهات شخصی نیست و چیزی نیست که به سادگی از آن رهایی پیدا کنید و همچنین مسئلهای نیست که موجب سرافکندگی شخص شود. خبر خوش این است که افسردگی درمانپذیر است و همه میتوانند از جسم و ذهن سالم بهره ببرند».
«نایان ده ساله را یک متخصص اعصاب، پسازآن که او را مبتلا به اختلال کمتوجهی بیش فعالی تشخیص داد به من ارجاع داد. کمتوجهی _ بیش فعالی یک اختلال رفتاری رشدی عصبی است که معمولا در طول سالهای پیشدبستانی و سالهای نخست مدرسه بروز میکند. کودکان مبتلا به کمتوجهی _ بیش فعالی در توجه کردن به موضوعات و کنترل رفتار خود دچار مشکلاند. بر اساس آمار، بین سه الی پنج درصد یا حدود دو میلیون کودک در ایالاتمتحده آمریکا به کمتوجهی _ بیش فعالی مبتلا هستند».
«افسردگی نوعی اختلال سلامت روانی است که افراد به جای بهرهمندی از اطلاعات صحیح، اغلب با سیل تصورات غلط درباره آن مواجه میشوند. همه میدانیم که فراز و نشیب، بخشی اجتنابناپذیر از زندگی است. برخی میآموزند که چطور با گامهای بلند پیروز این میدان باشند و برخی دیگر زیر بار فشار مشکلات خم میشوند».
- فهرست مطالب کتاب صوتی غلبه بر افسردگی:
کتاب صوتی غلبه بر افسردگی از سه بخش و یازده فصل مجزا به شرح زیر تشکیل شده است:
• بخش اول: همه چیز درباره افسردگی
o افسردگی چیست؟
o علل افسردگی
o نشانهها و علائم افسردگی
o چهرههای گوناگون افسردگی
• بخش دوم: سازگاری
o افسردگی کودکی و نوجوانی
o بحران میانسالی
o افسردگی دوران سالخوردگی
• بخش سوم: زمان مراجعه به روانشناس
o مراجعه به روانشناس
o افسردگی و داروهای ضدافسردگی
o زندگی پس از درمان
o سخن آخر
- علائم افسردگی چیست؟
در این قسمت از مقاله قصد داریم تا شما را با برخی از علائم و نشانههای بیماری افسردگی آشنا سازیم:
• کم خوری و یا پرخوری: بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی به خوردن غذاهای پرچرب روی میآورند، چرا که از نظر افراد افسرده، غذا به عنوان مسکن تلقی میگردد.
• اضطراب و نگرانی: به گونهای که افراد افسرده در خصوص کارهای عادی و روزمره خود نیز دچار اضطراب و نگرانی بیشازحد هستند و این نگرانی موجب میشود که اینگونه افراد همواره در حالت بی تصمیمی به سر ببرند و نتوانند تصمیم درستی بگیرند.
• افکار منفی به ویژه در خصوص خودکشی و مرگ: به گونهای افراد افسرده در رویارویی با مشکلات زندگی خود و برای فرار از آنها، سادهترین راه یعنی خودکشی را انتخاب میکنند.
• بیخوابی و یا پرخوابی: بدینصورت که افراد افسرده برای فرار از افکار منفی ترجیح میدهند که ساعات طولانی از روز را به خواب به سر ببرند و از طرفی برخی افراد مبتلا به افسردگی نیز به دلیل تنشها و اضطراب ناشی از این بیماری دچار بیخوابی میشوند.
• اجتناب از انجام دادن کارهایی که قبلا به آنها علاقه داشتید: بدینصورت که ممکن است به عنوان مثال شما در گذشته از بیرون رفتن با دوستانتان لذت میبردید، اما اکنون به بهانههای مختلف از بیرون رفتن با آنها پرهیز میکنید.
• خشم: افراد مبتلا به افسردگی به دلایل کوچک و کماهمیت از کوره در میروند.
صدای گوینده خوبه ونویسنده هم مشکلات وراه حلهارو توضیح داده اما وسطش بعد از هرچند جمله اهنگ پخش میشه مورد علاقه من نبود بهتربود اهنگ پس زمینه بعد از هرمطلبی کوتاهتر یااصلن نبود
مرسی فیدیبو
3
ازهرکتابی که راجع به بیماری افسردگی میشه یه شیوه یادگرفت وبه گفته هاشون عمل کنی این کتاب هم راهکارهای قابل تاملی داره مخصوصابرای پدران ومادرانی که دارای کودک هستند