بورس اوراق بهادار، رکن اصلی بازارهای سرمایه و بازار مالی است، توسعهی متناسب دو بخش اصلی اقتصاد یعنی بخش مالی و واقعی از اهمیت و جای گاه ویژهای برخوردار میباشد. طبق تئوریهای اقتصادی در صورت هر گونه اخلال در رشد و توسعه بخشهای مذکور یا عدم توسعهی متناسب آنها، رشد و توسعه اقتصادی دچار مشکل خواهد شد. کشورهای توسعهیافته همواره دارای بخش مالی قدرتمندی هستند که بازار پول و بازار سرمایه میباشند.
عدم توسعهی مناسب بازار سرمایه بهعنوان زیرمجموعهی مهمی از بخش مالی علاوه بر ایجاد فشار مضاعف بر سیستم پولی کشور، باعث شده که واحدهای تولیدی و خدماتی از مزایای یک بازار سرمایه فعال و پویا محروم گردند. مهمترین هدف بازار سرمایه این است که با اجرای فرآیند سالمسازی و شفافیت، پسانداز کنندگانی که دارنده منابع مالی میباشند و هدف کسب سود و بازده معقول دارند را به اشخاص حقوقی و واحدهای اقتصادی که برای توسعه فعالیتهای خود نیاز به منابع مالی دارند پیوند دهد. اثر بورس اوراق بهادار در هر اقتصادی غیرقابل انکار میباشد و مشارکت کنندگان در این بازار اعم از سرمایهگذاران و صادرکنندگان اوراق بهادار از مزیتهای آن بهرهمند میگردند. یکی از عواملی که در توسعه و رشد بازار سرمایه نقش مؤثری دارد آشنایی سرمایهگذاران و معاملهگران بازار سرمایه با روشهای تجزیهوتحلیل اوراق بهادار و افزایش توان تحلیل گیری آنها است. بی شک از طریق تجزیه و تحلیل دقیق و هوشیارانه میتوان ریسک بازار سرمایه یا مخاطره سرمایهگذاران را تقلیل داد و جلوی ضرر و زیان افراطی و ناشی گری حاصل از برآیند سرمایهگذاری را خنثی نمود. با توجه به سیاستهای اخیر بورس اوراق بهادار در خصوص گسترش جغرافیایی و موضوعی بورس که در پی آن تالارهای متعدد منطقهای در اقصی نقاط کشور ایجاد شده است، یقیناً میطلبد که فرهنگ عامه سرمایهگذاری در بازار سرمایه تقویت گردد
هدف این کتاب بهبود و ترقی درک مفاهیم فنآوری، داد و ستد سنتی و الکترونیکی سهام در بازار بورس و فرابورس ایران میباشد. این نوشتار، ضمن تأکید بر مفاهیم حقوقی بورس، تأثیر فنآوری اطلاعات در توسعه بازار سرمایه را مورد بررسی قرار میدهد. به کارگیری و استخدام صحیح این فنآوری موجب توسعهی فرایند دادوستد الکترونیک سهام خواهد بود. بدون شک فرهنگسازی و درک مفاهیم تکنولوژی اطلاعات و بهکارگیری آن در زمینهی فوقالذکر موجبات افزایش کارآیی بازار بورس را فراهم میآورد.