اگر بتوانیم به گذشته سفر کنیم یعنی زمانی که تلفن هنوز انقدر همگانی نشده بود و برای برقراری یک تماس تلفنی باید به مخابرات میرفتیم و یا حتی به قبلتر از آن، و به مردم آن زمان میگفتیم که درآینده وسیلهای اختراع میشود که میتوانید با آن با سرتاسر دنیا در تماس باشید و حتی تماس تصویر بگیرید و یا بگویید گوشیهای تلفنی اختراع خواهند شد که سیم ندارند، نگاهی به شما میانداختند و رد میشدند. اتفاق مشابهی که برای کوین کلی نویسندهی کتاب آینده نزدیک افتاد. چند سالی بعد از روی کار آمدن اینترنت، کوین کلی به دفتر یکی از شبکههای پرطرفدار تلویزیون میرود و تلاش میکند آنها را متقاعد کند که اینترنت در آینده چقدر مهم خواهد شد. اما مدیران شبکه اعتقاد داشتند که مردم ترجیح میدهند در جلوی تلویزیون بشیند و از دیدن برنامهها لذت ببرند تا اینکه در امور اجتماعی شرکت کنند از نظر آنها امکان نداشت مخاطبان در تولید محتوا شرکت کنند و یا حاضر باشند نظر خود را دربارهی یک محتوا بنویسند. در حالی کوین کلی برخلاف این فکر میکرد و میدانست در آیندهی نزدیک، اینترنت چقدر مهم خواهد شد.
کوین کلی با نوشتن کتابی به نام اصلی inevitable به معنای اجتنابناپذیر در سال ۲۰۱۶، جهان تکنولوژی و فناوری را با چشماندازی دیگر به مخاطبش نشان داد. این کتاب که به صلاح دید مترجمان داخلی و با استناد به متن کتاب در زبان فارسی به اسم آیندهی نزدیک شناخته میشود، به پیشرفت تکنولوژی و پیشوری اینترنت جور دیگری نگاه میکند. کتاب آینده نزدیک از مخاطبی که سردرگم شده میخواهد با ظهور فناوری و جریان آن همراه شود.
همه چیز در حال تغییر است. اما سوال اصلی اینجاست؛ به سمت بهبود اوضاع یا آرمان شهر (اتوپیا) میرویم؟ یا اینکه مستقیم به سمت ویرانشهر (دیستوپیا) میرویم. در این کتاب نویسنده در پاسخ به این سوال میگوید هیچکدام. ما به سمت پروتوپیا میرویم. کوین کلی در این کتاب پروتوپیا را به ما معرفی میکند و تلاش میکند تا خواننده را برای این جواب متقاعد کند.
از نظر کلوین کلی نویسندهی کتاب آیندهی نزدیک، در دنیای امروز که مهد ظهور فناوری است، هیچ محصولی به صورت نهایی به شما عرضه نمیشود و شما کاربر هر نوع خدماتی مثل سیستم عاملها باشید، همواره با نسخههای به روز شدهی آنها سروکار خواهید داشت بهطوری که شما برای همیشه تازهکاران ابدی خواهید بود.
این کتاب قرار نیست صرفاً تصویری از بیست یا سی سال آینده در اختیارمان قرار دهد. بلکه کمک میکند تا همین امروز را بهتر ببینیم و درک کنیم و بفهمیم. کتاب آینده نزدیک به درک بهتر ۱۲ نیروی فناورانه که آیندهمان را رقم میزند،کمک میکند.
کلوین کلی که در سال ۱۹۵۲در پنلیسوانیا به دنیا آمده است در حال حاضر یک نویسنده و سخنران معروف در سطح بینالمللی است. در سال ۱۹۹۲، کلی توسط لوئیس روستو استخدام شد تا به عنوان سردبیر اجرایی مجله وایرد خدمت کند. عنوان شغلی فعلی وی در Wired ماوریک ارشد است. تا حدی به دلیل شهرت وی به عنوان سردبیر مجله مذکور، از وی به عنوان یک صاحب نظر فرهنگ سایبری یاد میشود. نوشتههای کلی در بسیاری از نشریات ملی و بینالمللی دیگر مانند نیویورک تایمز، اکونومیست، تایم و بسیاری دیگر چاپ شدهاست.
کلی یکی از بنیانگذاران بنیاد همه گونه است. همچنین کلی مشاور آینده نگر در فیلم «گزارش اقلیت» به کارگردانی استیون اسلیپبرگ بوده است.
ترجمهی کتابهایی که در حوزهي تکنولوژی هستند کار بسیار سختی است. زیرا که ترجمهی اصطلاحات تخصصی بسیار دشوار است. در این کتاب کلوین کلی، علاوه بر اصطلاحات تخصصی دست به واژهسازی کرده است که همین امر ترجمهی آن را سختتر میکند. برای مثال، کِلی اصطلاح Protopia را خلق میکند و میگوید که Pro به دو کلمهی فرایند (Process) و پیشرفت (Progress) اشاره دارد و به هر حال ترجمهی اصطلاحاتی نظیر «Cognifying» یا «Screening» ساده نیست. کتاب آینده نزدیک را شایان تقینژاد، بسیار روان و خواندنی به زبان فارسی ترجمه کرده است. این ترجمه به همت انتشارات آموخته در سال ۱۳۹۸ منتشر و وارد بازار شد. برای خرید آنلاین کتاب آینده و همچنین مطالعهی خلاصهی کتاب آینده نزدیک به سایت فیدیبو رفته و یا اپلیکیشن آن را دانلود کنید.
خواندن کتاب آینده نزدیک برای کسانی که دوست دارند آینده تکنولوزی را تحلیل کنند اجتنابناپذیر است. حتی میتوان گفت که این کتاب برای کسانی که تکنولوژی دغدغهي اول آنها نیست هم خواندنی است. در کنار اینها نویسنده به خوانندگان علاقهمند به حوزه این پیشنهاد میکند حداقل دو کتاب دیگر را در کنار کتاب آیندهی نزدیک مطالعه کنند. یکی کتاب Singularity نوشتهی Ray Kurzweil و دیگری کتاب MegaTech با ویرایش Daniel Franklin. شما میتوانید برای خرید کتاب آینده نزدیک از طریق همین صفحه اقدام کنید.
در دو دههی گذشته، صنایع جدیدی براساس جداسازی پا گرفتهاند. شرکتهای نوپای فناورانه که آهنگ را از ترانه و ترانه را از آلبوم جدا کردند. صنعت موسیقی را سرنگون کردند. آی تونز انقلابی برپا کرد و آهنگ ها را به جای آلبومها فروخت. عناصر سازندهی موسیقی با جدا و برون آوری شدن از ترکیب پیشینشان، به ترکیبهای جدیدی مانند فهرستهای پخش قابل اشتراک گذاری تبدیل شدند. روزنامههای بزرگ و عمومی به آگهیها (کریگز لیستها)، بهای سهام (یاهو)، شایعهها (بازفید)، بررسی رستورانها (یلپ) و داستانها (وب) جدا شدند و روی پای خودشان ایستادند و رشد کردند. این عناصر جدید میتوانند بازچینی و به ترکیبهای متنی جدیدی، مانند به روزرسانیهای خبری توئیت شدهی دوستانتان تبدیل شوند. گام بعدی این است که آگهیهای داستانها و به روزرسانیها را به ملفه های حتی کوچکتری جدا کنیم تا به شیوههایی غیرمنتظره و غیر قابل تصور بازآرایی شوند. کمی شبیه به این که اطلاعات را به زیرذراتی کوچکتر بشکنیم، تا برای ساخت عنصر شیمیایی جدیدی ترکیب شوند. در ۳۰ سال آینده، کار بزرگمان از هم شکافتن همهي اطلاعاتی خواهد بود که پیگیری میکنیم و میسازیم، همهی اطلاعات کسب وکارها، آموزش، سرگرمی، علم، ورزش و ارتباطات اجتماعی، تا آنها را به کوچکترین جزءشان تبدیل کنیم. انجام چنین کاری در این مقیاس به چرخههای بزرگی از هوشمندسازی نیاز دارد. دانشمندان علوم داده به این مرحله، دادهی «خواندنی برای ماشین ها» میگویند. چون این نه انسانها، بلکه هوشهای مصنوعی خواهند بود که این کار را در زیلیونهای بیت داده انجام میدهند. وقتی واژهای مانند «کلان داده» را میسازد، از درون این شیمی جدید اطلاعاتی هزاران ترکیب و مواد جدید سازنده ی اطلاعات پدید میآید. پیگیری پیوسته اجتناب ناپذیر است. ولی تازه در آغاز اين فرآیند هستیم.
در مسیری هستیم که ۵۴ میلیارد حسگر تا سال ۲۰۲۰ میسازیم. این شبکهی حسگرها که در سطح جهان پخش میشوند. در خودروها جای میگیرند. روی بدنمان هستند و در خانه و خیابانهای عمومی به ما نگاه میکنند. آنها ۳۰۰ زیلیون بایت دادهی جدید را دردههی آینده تولید میکنند. هر کدام ازبیتها هم دو برابر فرابیت بیشتری میسازند. این آقیانوس بیکران اتمهای اطلاعاتی، وقتی با کمک هوشهای مصنوعی سودمندگرایمان پیگیری، جداسازی و هوشمندسازی شود، صدها چارچوب جدید، محصول تازه و خدمات نوآورانه خواهیم داشت. ازاینکه سطح جدیدی از پیگیری خودمان چه چیزهای جدیدی را شدنی میکند. انگشت به دهان میمانیم.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 2.۶۶ مگابایت |
تعداد صفحات | 336 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۱:۱۲:۰۰ |
نویسنده | کوین کلی |
مترجم | شایان تقی نژاد |
ناشر | انتشارات آموخته |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | The Inevitable |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۹/۱۱/۰۶ |
قیمت ارزی | 6 دلار |
قیمت چاپی | 64,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
بسیاری از پیشگوییهای نویسنده منطقی به نظر می رسد و نظرات او می تواند مفید باشد. اما یادمان باشد که پیشگویی همیشه پیشگویی باقی می ماند و شاید همیشه درست از اب در نیاید. به نظرم نویسنده در بعضی موارد مثل &#۳۴;ماشینی شدن همه چیز در آینده&#۳۴; احتمالا زیاده روی کرده است. این صحیح که موبایل و کامپیوتر زندگی فعلی انسان را فوق العاده تسهیل کرده اند، ولی این سوال پیش می آید که در آینده ما تا چه حد می توانیم همه امورات خود را بدست ماشین بسپاریم و حضور این همه ماشین در اطراف خود و حتی در منازلمان را تحمل کنیم. البته ظاهرا الان با این مسئله مشکل چندانی نداریم و شاید به آنهم عادت کنیم ولی به هر حال من چندان مطمئن نیستم.
کتاب جالب و مفیدی هست در مورد آینده فناوری ها همراه با ارایه تئوری های مناسب ترجمه مناسبی هم داشت فقط اصرار به ترجمه کردن تمام اصطلاحات تخصصی و عدم استفاده مناسب از پاورقی، اشتباه و باعث گیج شدن خواننده میشه. در کل کتاب مفیدیه ولی زیادی کش دار شده و پرگویی زیادی داره میتونست خلاصه تر باشه و تکرار مکررات کمتری داشته باشه