این مجلد متشکل از نُه جستار است که طی پنج سال اخیر نوشته شدهاند. برخی از آنها مقالاتیاند که پیشتر، غالباً در مجلات، منتشر شدهاند؛ سایر آنها متون ارائهشده در کنفرانسهای مختلفاند. آخرین مقاله، با عنوان «سیاست و مرزهای لیبرالیسم»، مشخصاً برای این کتاب نوشته شده است.
همۀ این مقالات، از زوایای گوناگون، به موضوعاتی مشابه میپردازند: دموکراسی رادیکال، لیبرالیسم، شهروندی، تکثرگرایی، دموکراسی لیبرال، اجتماع ــ که در اینجا از منظری «غیرذاتگرایانه» بررسی میشوند.
مضمون مرکزی این کتاب که مایۀ وحدت آن است تأمل دربارﮤ امر سیاسی و خصلت نازدودنی قدرت و آنتاگونیسم است. تلاش من چیزی نبوده است جز بیرونکشیدن پیامدهای ناشی از چنین تأملی برای نقد گفتار لیبرالی عقلانیتگرا و فردگرای کنونی و همچنین پیامدهای آن برای صورتبندی دوبارﮤ پروژﮤ چپ بر اساس «دموکراسی رادیکال و تکثرگرا».
از آنجا که این جستارها برای مخاطبانی گوناگون طراحی میشد و تکرار نکاتی واحد در زمینههای متفاوت را ضروری میساخت، بیشک در برخی موارد با تکرار مکررات مواجه میشویم. با این حال، تصمیم گرفتم به ترکیب ابتدایی آنها دست نزنم، چون به گمانم نکاتی که تکرار میشوند واجد بیشترین اهمیتاند.
نگارش برخی از این مقالات و پژوهشها زمانی صورت گرفت که من عضو مؤسسۀ مطالعات پیشرفتۀ پرینستون (۱۹۸۸-۱۹۸۹) و سپس دستیار آموزشی در انجمن علوم انسانی دانشگاه کُرنل (۱۹۸۹-۱۹۹۰) بودم. بسیار قدردان حمایتهای مالی هر دو مؤسسهام.