با گسترش زندگی شهرنشینی و افزایش تراکم جمعیت، عواملی از قبیل ترافیک، آلودگی صوتی، قطع رابطه با طبیعت، انواع عوامل تنشزای اجتماعی و اقتصادی، مصرفگرایی افراطی به علاوهی خلأ فرهنگی و... موجبات افزایش روزافزون فشارهای روانی را فراهم آوردهاند، به طوری که آمار بدست آمده در سال ۱۳۸۷ در تهران حاکی از افزایش حدود ۲۰ درصدی اختلالات روانی طی سه دههی گذشته میباشد که متأسفانه اغلب به صورت پرخاشگری، عصبانیت و افسردگی در جامعهی امروز ما بروز کرده است.
در سالهای اخیر کتابهای متعددی در زمینهی استرس و اثرات مخرب آن بر سلامت جسم و روان و راهکارهای مقابله با فشار روانی ترجمه و تعداد اندکی نیز تألیف و به بازار کتاب عرضه شده است. همچنین در بسیاری از مطبوعات، مقالات گوناگونی در این زمینه منتشر گشته که حاوی نکات مختلفی دربارهی فشار روانی بوده است. در محاورهی روزمرهی مردم نیز واژهی «استرس» بسیار متداول و مرسوم است و هرروز این لغت بارها و بارها بر زبانها رانده میشود.
با وجود این، نیاز به اطلاعات جامعتر و راهکارهای متنوعتر، به خصوص روشهایی که با فرهنگ و عادات جامعهی ایرانی متناسبتر باشد، هنوز به چشم میخورد. در این کتاب، کوشش مؤلفین به ارائه آخرین اطلاعات و پژوهشهای علمی در این زمینه به زبانی ساده و قابل فهم برای همه بوده است.