تکین حمزهلو نویسنده و مترجم معاصر ایرانی در 22 فروردین سال 1356 در تهران متولد شد. او پس از پایان دوره دبیرستان در رشته مهندسی عمران دانشگاه شاهرود و رشته مهندسی نرمافزار دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شد که از بین این دو، دانشگاه آزاد را برای ادامه تحصیلات انتخاب کرد. بی تردید رشد و تربیت در یک خانواده فرهنگی و آشنا به کتاب تاثیر قابل توجهی در موفقیتهای تکین حمزهلو داشته است. مادر او، شهناز مجیدی یکی از مترجمان توانا و شناختهشده ایران است که برای اولین بار تکین حمزهلو را به ویرایش آثارش تشویق کرد. او علاوه بر نویسندگی دستی بر هنر دارد و در رشتههای نقاشی رنگ روغن و آبرنگ و مینیاتور تعلیم دیده است. ازدواج زودهنگام و به دنیا آمدن اولین فرزندش او را از ادامه فعالیتهای هنری بازداشت و به این ترتیب او تنها به کار نویسندگی ادامه داد. او اکنون مادر سه فرزند است تکین حمزهلو فردی چند بعدی است که در کنار نویسندگی، ویراستاری چندین انتشاراتی را نیز بر عهده دارد و مسئول بررسی کتابهای نشر شادان نیز است. علاوه بر آن، او به همراه مادرش یک انتشاراتی با نام برکه خورشید را در سال 1392 تاسیس نمود و برخی از کتابهای خود وکتابهای ترجمه شده توسط مادرش را در این انتشارات به چاپ رسانده است.
تکین حمزهلو در سال 1379 کار برنامهنویسی و تدریس کامپیوتر را بر عهده داشت و فعالیتهای ادبی خود را با ویراستاری ترجمههای مادرش در نشر شادان را آغاز کرد. او در حین ویراستاری این کتاب دو جلدی متوجه شده داستان محتوای تکراری و بی هدفی را دنبال میکند عاری از هرگونه نکته اخلاقی یا پیام اجتماعی است . بنابراین او نظر شخصی خود را به انتشارات اطلاع داد. آنها به او پیشنهاد دادند که اگر قلمی گیرا و داستانی جذاب در سر دارد، کار نویسندگی را آغاز کند. این اتفاق، شروعی برای تالیف بود و تکین حمزهلو را به دنیای کلمات برد. او در سال 1380 اولین رمان خود را با نام افسون سبز منتشر کرد. این کتاب با تیراژ 5000 روانه بازار شد که به شدت مورد توجه مخاطبین قرار گرفت. به او گفته او ماجرای این داستان واقعی بوده ودر ایدهی آن در جریان جدایی یکی از بستگانش به ذهن او خطور کرده است.
دومین اثر پرفروش حمزهلو که نام او را به عنوان یک نویسنده جوان برسر زبانها انداخت، انتشار رمان محبوب مهرومهتاب بوده است. او برای نگارش این کتاب زمان زیادی را صرف مطالعه در مورد شرایط زندگی جانبازان شیمیایی کرده است و چندین ماه به بیمارستان ساسان و سجاد رفت وآمد داشته است تا از نزدیک با مسائل و مشکلات آنها آشنا شود. مهرومهتاب یک رمان عاشقانهاس که به زندگی و دغدغههای جانبازان شیمیایی پس از جنگ اشاره دارد. او معتقد است، نگاهی که از سوی جوانان نسبت به جانبازان وجود دارد نگاه درستی نیست و با نگارش این رمان سعی در تصحیح جبههگیری جوانان نسبت به این قشر خاص داشته است.
اغلب کتابهای تکین حمزهلو توسط نشر شادان منتشر شده است. و پس از آن انتشارات برکه خورشید مسئولیت چاپ آثار او را بر عهده گرفته است . او تاکنون 19 اثر در کارنامهی ادبی خود ثبت کرده است که تنها یکی از آنها با نام محکوم به نیستی از نویسندهی کانادایی، جوی فیلینگ (Joy Fieldingn>) ترجمه شده است. از دیگر آثار او میتوان به کتابهای دختری در مه، بعد از او، عاشقانه برای پسرم، از آن سوی آینه، از این همه جا، یک روز دلگیر ابری، راه طولانی، قصه ناتمام، حوض فیروزه، کارما، عطر بهار نارنج، زندگی شیرین اشاره کرد.
قلم تکین حمزهلو و نوشتههای او بسیار ساده و روان بوده و از هرگونه پیچیدگی به دور است. او دغدغههای اجتماعی بسیاری دارد که در آثار مختلف خود به طور مفصل به آنها پرداخته است. رمانهای او سبک رئالیسم را دنبال میکند که درون مایهای عاشقانه دارد. مخاطب آثار او اغلب نسل جوان هستند و در داستانهای خود بیشتر به مسائل زنان جوان و تحصیلکرده میپردازد. از این رو نمیتوان کتابهای او را عامه پسند محض دانست. زیرا او تنها راوی موضوعات عاشقانه و کلیشهای نیست بلکه به دنبال ایجاد سوال در ذهن مخاطب است تا با زاویهی دید جدید به مسائل مختلف بنگرد
تکین حمزهلو به عنوان دبیر انجمن نویسندگان عامه پسند از برگزاری دوره جایزه ادبی لیلی خبر داده است. او که بنیانگذار این دوره است با هدف تشویق و بهبود کیفیت رمانهای ژانر عامه پسند تصمیم به برگزاری این دوره گرفته است. دوره ادبی لیلی در سال 1397 برای اولین بار آغاز به کار کرد. این جایزه در دو بخش نویسندگان نو قلم و جایزه بهترین رمان عاشقانه برای نویسندگانی که قبلا اثر خود را منتشر نمودهاند برگزار میشود.
او توانست در سال 2007 عنوان زن برتر ایرانی از طرف مجلهی لهستانی Wysokie Obcasy (ویسوکی اُبتاَسی) را از آن خود کند.