تجارت برون مرزی در جهان دارای سابقهای طولانی میباشد و ملتها از دیرباز برای ارضای نیازهای خود و دستیابی به کالاها و خدمات سایر کشورها به مبادله خارجی پرداختهاند. در دوران گذشته تأمین نیازهای جامعه و سودجویی، انگیزههای اصلی ورود کشورها به عرصه بازرگانی بینالمللی محسوب بودند. اما امروزه هدفهای مهم سیاسی و اقتصادی دیگری هم در این قلمرو مطرح میباشند.
برخی از اقتصاددانها بر این باورند که باز شدن مرزهای کشورها به روی یکدیگر و گسترش دادو ستدهای برون مرزی منابع اقتصادی ملتها را به سوی فعالیتهایی که بهرهوری بالاتری دارند هدایت نموده و روند رشد و توسعه آنها را سرعت میبخشد. همچنین از دیدگاه طرفداران تجارت بینالمللی گسترش مبادلات خارجی یک راهبرد توسعه اقتصادی محسوب میشود.
کشورها بهدلیل متفاوت بودن هزینههای تولیدی و نیز بهمنظور بالا بردن رفاه و توسعه اقتصادی کشور و در نهایت افزایش استاندارد زندگی نیازمند تجارت بینالملل هستند. ارکان اساسی تجارت در سطح بینالمللی، صادرا ت و واردات است. بهدلیلاینکه ثبت سفارش کالا در ایران بهعنوان یکی از مراحل اصلی جهت ورود قطعی کالا به کشور انجام میگیرد لازم است بیشتر به موضوع واردات پرداخته شود.