یکی از رایجترین مدلهای بررسی نیازهای انسانی، مدلی است که آبراهام مازلو به عنوان «هرم سلسله مراتب نیازهای انسانی» معرفی کرده است. در این مدل به زبان خیلی ساده اولویتبندی انسان در برخورد با نیازهایش توضیح داده شده است. هرم سلسله مراتب نیازها را میتوانم در صنعت بازیسازی و به عنوان «هرم سلسله مراتب نیازهای یک تیم بازیسازی» بازخوانی کنم. به این صورت که در طبقه پایین نیازهای یک تیم بازیساز «دانش فنی» انجام کاری است که میخواهد انجام بدهد. طبقه دوم «احساس امنیت مالی» است برای انجام کار. طبقه سوم به داشتن «دانش تولید» و طبقه چهارم به «بازار و مخاطب» اختصاص دارد. در نهایت در قله هرم و جایی که مازلو برای انسان آن را به نیازهای متعالی مانند خلاقیت در نظر گرفته، نیاز به رساندن یک پیام خاص به مخاطب در راستای اهداف فرهنگی یا اخلاقی است.
همانطوری که انسانی که با پایهایترین نیازهایش مانند گرسنگی و احساس امنیت دستوپنجه نرم میکند نیازی برای شنیدن یک شعر اخلاقی نمیبیند، در صنعتی که بیشتر تیمهای بازیسازی اش در طبقه اول و دوم هرم نیازهایشان گرفتار هستند نباید انتظار داشت تا اولویتشان از بازیسازی رساندن پیام اخلاقی یا فرهنگسازی باشد.
در حال حاضر یکی از معضلات ما در صنعت بازیسازی کشورمان این است که تیمها تصور میکنند همین که دانش فنی ساختن یک بازی را داشته باشند کافی است و محصولشان باید بفروشد. در برخوردم با بسیاری از تیمها (هم تیمهای جوان و هم تیمهای باتجربهتر) متوجه شدم که هر چقدر در بحث فنی اطلاعاتشان بیشتر است، در بحث درآمدزایی و تجاریسازی محصول ضعف دارند. بسیاری از بازیسازها ابتداییترین تعاریف و مفاهیم تجاریسازی و کارآفرینی را بلد نیستند و این موضوع ضربه بسیار زیادی به صنعت خواهد زد.
کتاب حاضر که توسط تیم فیلدز نوشته شده هدفش آشنایی ابتدایی با مفاهیم مربوط به درآمدزایی در بازیهای موبایلی اجتماعی است که در سالهای اخیر تبدیل به یکی از پولسازترین ژانرهای بازیهای ویدیویی شدهاند. بسیاری از مفاهیم این کتاب از حوزههای مختلف بازاریابی دیجیتال به ویدیو گیم وارد شدهاند و اگر میخواهید در مورد هر کدام از فصول کتاب دانش عمیقتری کسب کنید احتمالا بهتر است در منابع بازاریابی دیجیتال جستوجو کنید.
مدلهای درآمدی استاندارد بازیهای موبایلی در این کتاب به صورت کامل توضیح داده شدهاند؛ اما واقعیت این است که صنعت بازیهای موبایلی آنقدر سریع در حال تحول است که با فاصله شش ماه یک بار روشهای درآمدزایی دچار تغییر و تحول اساسی میشوند. همچنین با آمدن تکنیکهای یادگیری ماشینی در فرآیندهای Segmentation و User Acquisition بسیاری از کانالهای جذب کاربر و درآمدزایی تبدیل به فرآیندهای بسیار پیچیده شدهاند.