استفاده جهانی از تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و دیگر تجهیزات الکترونیکی در حال رشد است. در نتیجه، یک مقدار رو به رشد از تجهیزات وجود دارد که پس از طی کردن طول عمر خود به ضایعات الکترونیکی تبدیل میشوند. انتظار میرود که این رشد سریعتر شود، چراکه طول عمر تجهیزات با گذشت زمان کاهش مییابد. با توجه به رو به رشد مصرف و طول عمر کوتاه تر، زبالههای الکترونیکی یکی از سریعترین ضایعات تولیدی در حال رشد هستند. دانشگاه سازمان ملل متحد (UNU) برآورد کرده است که حدود ۴۲ Mt (میلیون تن) زباله الکترونیکی در سطح جهان در سال ۲۰۱۴ ایجاد شده است. از این داده ها، تخمین زده میشود که ۶ تن از این ضایعات به ICT مربوط میشود. مصرف سالانه جهانی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی جدید (EEE) در حدود ۵۸ تن در سال ۲۰۱۲ بود.
مصرف و استفاده از EEE احتمالا شایع ترین مورد در جهان توسعه یافته است. اما کشورهای در حال توسعه، رشد روزافزون مصرف و استفاده از EEE را نشان میدهند. برخی کشورهای کمتر توسعه یافته فاقد زیرساختهای مناسب برای مدیریت و اجرای قوانین برخورد با ضایعات هستند. در نتیجه، مدیریت زبالههای الکترونیکی در آن کشورها اغلب به روشهایی بهینه توسط بخش غیررسمی صورت میگیرد. این امر منجر به عواقب شدید برای محیط زیست و سلامت انسان میگردد. به منظور مدیریت زبالههای الکترونیکی با یک روش دقیق سازگار با محیط زیست، نیاز به اجرای قوانین حس میگردد. زیرساختهای بازیافت باید ایجاد شده و یا بهبود یابد و استانداردهای بهداشتی و ایمنی کارگران باید اتخاذ و پیاده سازی شود. این شرایط به ایجاد مشاغل سبز، یکی از شرایط برای ریشه کنی فقر و به طور همزمان " اقتصاد سبز " بر اساس UNEP کمک میکند. با این حال، مدیریت زیر بهینه و فعالیتهای غیر قانونی به کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط محدود نمیشود.مشاهده میشود که در کشورهای توسعه یافته نیز، جریان بزرگ زبالههای الکترونیکی مستند نشده، ممکن است (به طور غیر قانونی و یا نیمه قانونی) با استانداردهای سطح پایینتر مدیریت شود.
به منظور درک پویایی این جریان پیچیده زباله، یک چارچوب برای اتخاذ ضروری ترین ویژگیهای زبالههای الکترونیکی مورد نیاز است. در حال حاضر، اختلافی بیش از حد بین دادههای رسمی/ دولتی و دادههای علمی وجود دارد. تمام اطلاعات موجود باید در چنین سیستمی، ترجیحا با ایجاد ارتباط با طبقه بندی آماری و چارچوبهای موجود تغذیه شوند. چنین چارچوب و معیار هماهنگی به تفسیر دادههای مربوط به زبالههای الکترونیکی و تدوین آمار زبالههای الکترونیکی که بین کشورهای سراسر جهان قابل مقایسه است، کمک میکند.