«امپراتوری هیتلر» اثری از «گیل بی. استوارت» و شرحی بر زندگی شخصی و سیاسی هیتلر است، کسی که طی چند سال میلیونها انسان بیگناه را به هولانگیزترین روشهای ممکن قتل عام کرد. کتاب امپراتوری هیتلر با ترجمهی «مهدی حقیقت خواه» در سال 83 در انتشارات ققنوس منتشر شده و انتشارات آوانامه نسخهی صوتی آن را با صدای «اکرم پریمون» منتشر کرده است.
فصل اول، چلانده شوند تا هستهها بیرون آیند: آغاز امپراتوری هیتلر در پایان جنگ جهانی اول، معاهدهی ورسای، وضعیت مردم آلمان در دوران جنگ جهانی اول، حکومت لرزان آلمان پس از جنگ، گروه داوطلبان، آگاهی دربارهی نازیها، خطرات ناشی از معاهدهی ورسای، عدم پرداخت غرامت به متفقین، به زانو درآوردن آلمان، آمادهسازی صحنه برای ظهور هیتلر.
فصل دوم، در انتظار فرصت: سالهای نخستین زندگی هیتلر، ترک مدرسه و خانه، هنرمند ناکام، ادبیات نفرت در وین، جوان بیکار و خانه به دوش، شناسایی بلاگردانها، پیوستن به ارتش، راز صلیب آهنین، مامور مخفی، عضو شماره 55.
فصل سوم، بذرهای امپراتوری: کشف هیتلر به عنوان رهبری قدرتمند، تحولات شخصیتی هیتلر، ایجاد تغییرات در حزب کارگران آلمانی و پدید آمدن نازی، قوانین جدید در اصول اعتقادی حزب، صلیب شکسته، ژنها و اساس، شورش علیه دولت، محکومیت هیتلر.
فصل چهارم، رسیدن به قدرت: تعلیق فعالیت حزب نازی، بازگشت به کار، فرصت بحران 1929، انتخابات 1932، تولد اساس، شکست در انتخابات ریاست جمهوری، مقام صدراعظمی هیتلر، برنامهریزی برای کسب قدرت، آتشسوزی رایشتاگ، قانون اختیارات، قلع و قمع مخالفان، قتل عام فرماندهان اس.آ، مرگ رییس جمهور و قدرت مطلق هیتلر.
فصل پنجم، زندگی در آلمان نازی: نبرد هیتلر برای همراه کردن مردم، سخنرانیهای دروغین، نمایشگاهی از آثار هنرمندان یهودی و کمونیست، آتش بازی مهیب با هزاران جلد کتاب، وضعیت زنان، یهودیان شاغل، جایگاه خانواده، نوزادان ارتش یاور بارداری، مواد آموزشی در مدارس، جوانان هیتلری، بازگشت رونق و رفاه، سازندگی و عمران آلمان در دوران هیتلر، گشتاپو، افزایش وحشتآفرینی، ورود یهودیها و سگها ممنوع، هیتلر دوستدار حیوانات، شدت گرفتن یهودیستیزی در جامعه به ویژه در مدارس، شهرهای پاکسازی شده از یهودیان، تصویب قوانین نورمبرگ علیه یهودیان.
فصل ششم، محک زدن اوضاع: تجدید تسلیحات به صورت سری، وعدهای به جهان، اشغال اتریش، کشتیهای جنگی آلمان، مخالفت چکسلواکی با هیتلر، درگیری آلمان با فرانسه و بریتانیا.
فصل هفتم، امپراتوری جنگ، شکست راضیسازی: تصرف سودتنلاند، اتحاد با استالین، ترفندهای جنگ برقآسا، حمله به لهستان، تجزیهی لهستان، هجوم به سراسر اروپا، حمله به دانمارک و نروژ و هلند، سقوط فرانسه، بمباران انگلستان و شکست هیتلر، حمله به روسیه.
فصل هشتم، نزول به جهنم: اعلان جنگ علیه یهودیان آلمان، راه حل تازه برای یهودیان، اعدامهای دسته جمعی، محلهای به نام گتو، قطارهای مرگ، دروغهای نازیها در اردوگاههای کار اجباری، غارت اجساد، زندگی در اردوگاههای کار اجباری.
فصل نهم، سقوط امپراتوری هیتلر: زمستان شوروی، انزواطلبی آمریکا، خلوتگاه کوهستانی هیتلر، حملهی پرل هاربر، حملهی آمریکا و انگلیس به آلمان، عقب نشینی هیتلر، پنهانسازی برلین، پیروزی آمریکا، مرگ امپراتوری هیتلر.
هیتلر هیولا نبود. او با توسل به ضرب زور و نیزه به حکومت آلمان نرسید. عجیب و شگفتانگیز این است که او به خاطر ممحبوبیت خودش و پیامی که برای ملت آلمان آورده بود، قدرت را به دست گرفت. او در دورانی ظهور کرد که مردم زندگی نابسامان و فلاکتباری در آلمان داشتند و به قدرت رسیدن هیتلر توانست وضعیت معیشتی زندگی مردم را تا حد چشمگیری بهبود دهد. اما زمانی که آلمانیها فهمیدند در پشتپردهی سیاستهای آلمان چه میگذرد، خیلی دیر بود و نیروهای هراسانگیز گشتاپو همه جا حضور داشتند.
هیتلر قصد داشت یک امپراتوری دوهزارساله از زیباترین، قویترین و سالمترین نژاد آلمانی آریایی تاسیس کند. رویای بزرگ و پوشالی هیتلر چندان دوامی نیاورد و در پایان جنگ جهانی دوم و پیروزی متفقین، او و رویایاش هر دو نابود شدند. استوارت در کتاب امپراتوری هیتلر، داستان زندگی این مرد عجیب و هراسانگیز را از دوران سخت کودکی و نوجوانی، تا زمان به قدرت رسیدن و جنگهای جهانیاش روایت میکند. وقایع دردناک و وحشتناک این کتاب همه براساس مستندات موثق تاریخی گردآوری شده است.
شب شیشههای شکسته
بهانه آغاز این جنگ را یک پسر هفدهسالهی یهودی به دست داد که از تبعید والدینش به لهستان برآشفته بود. این پسر که در پاریس دانشجو بود، وارد سفارت آلمان شد و به یک مقام دون پایه نازی تیراندازی کرد. این عمل آتش خشم را در برلین برافروخت.
هیتلر که مشتاق بود به آلمانیها نشان دهد که اگر یک یهودی جرئت میکرد مقابله به مثل کند چه اتفاقی میافتاد، به هایدریش و گوبلز دستور داد انتقام نازیها را برنامهریزی کنند. به مقامات حکومتی در سرتاسر آلمان تلگرافی دستور داده شد تمام مغازهها، محلهای کسبوکار، خانهها و کنیسههای بهودیان را ویران کنند.
در شبهای نهم و دهم نوامبر، نازیها خشونت دهشتناک بیسابقهای را نسبت به جامعه یهودی به راه انداختند. خانهها را غارت کردند، مردان و پسران یهودی را به قتل رساندند و مغازههای یهودیان را غارت کردند و به آتش کشیدند. بیش از سی هزار مرد یهودی را بازداشت کردند و به اردوگاههای کار اجباری فرستادند. آن شب آن قدر شيشه پنجرهها به خیابانها ريخته شد که بعدها این حادثه به «شب شیشههای شکسته» مشهور گردید.
درحالی که غارتگران اجناس باارزش را از ویترین مغازهها برمیداشتند، پلیس مغازهداران را از دخالت باز میداشت. هر چند آتشنشانها در آن نزدیکی ایستاده بودند، برای این نیامده بودند که آتش خانهها و مغازههای یهودیان را خاموش کنند، بلکه تنها مراقب بودند که آتش به مغازههای آلمانی حوالی آنها سرایت نکند.
بیشترین خرابکاری متوجه کنیسهها شد. هزاران کنیسه در دو شب قتل و غارت مورد چیاول قرار گرفتند و به آتش کشیده شدند. در برلین، خاخامی را واداشتند در کنیسهاش بایستد و پیش از آن که معبد به آتش کشیده شود، بخشهای ضدیهودی نبرد من را بخواند.
گوبلز که امور تبلیغاتی حساس را کنترل می کرد، اعلام داشت که این عملیات را دولت برنامهریزی و هدایت نکرده بود، بلکه به ادعای او، از فوران خود به خودی خشم شهروندان آلمانی از قتل یک مقام نازی در پاریس ناشی شده بود.
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 323.۸۱ مگابایت |
مدت زمان | ۰۵:۵۱:۲۳ |
نویسنده | گیل بی استوارت |
مترجم | مهدی حقیقت خواه |
راوی | اکرم پریمون |
ناشر | آوانامه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۳/۰۴/۲۳ |
قیمت ارزی | 9 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
گاهی انگار تاریخ میخواد با آدما شوخی کنه. واقعا اگر اون مدرسه هلندی جناب هیتلر رو به هنرآموزی میپذیرفت چه بسا هیتلر به آلمان نمیرفت و نقشه تاریخ معاصر بطور کلی عوض میشد و میلیونها انسان در یک جنگ بیحاصل کشته نمیشدن. یهودیها هم در تنگنا قرار نمیگرفتن و به فلسطین سرازیر نمیشدن و الان کشوری بنام اسرائیل وجود نداشت و در نتیجه ما هم توی شعارهامون آرزوی مرگ کشورهای کمتری رو میکردیم. شوخیهای تاریخ به تراژدی نزدیکترن تا کمدی. کتاب خیلی خوبی بود. و عجیب اینکه متدهای حکومت و کشورداری و ادبیات خشم و نفرت و مرگ، و دغلبازی در مذاکرات بینالمللی و شیوههای تقدیس پیشوا و بتسازی از هیتلر چقدر آشنا بنظر میرسه. مثلا در حکایت اون سگه که ازش پرسیدن هیتلر کیه؟ و جواب داد "پیشوای من" اگه اسم هیتلر رو حذف کنن ممکنه تصور کنیم این حکایت در کشوری غیر از آلمان و در زمانی غیر از نیمه اول قرن بیستم نقل شده. روایت خانم پریمون عالی بود مثل همیشه. صدا و اجرای ایشون برای کتابهای علمی و تاریخی حقیقتا بینقصه.
من هم با نظر کیانوش موافقم. با خواندن پیشگفتار انگیزه برای خواندن کتاب کم میشود چرا که هر خواننده ای بعد از خواندن توضیحات به جبهه گیری نویسنده در مقابل سیاست هیتلر پی میبرد و این موضوع از ارزش کتاب در ذهن مخاطب می کاهد و بیشتر آن را به یک نظریه نزدیک میکند تا یک کتاب!!
"به قعر جهنم میروند" !!! ??? من کتاب رو نخوندم اما با توجه به توضیحات مشخص نیست نویسنده موضوع رو از منظر تاریخی بررسی کرده یا از منظر اعتقادات دینی!!؟
خیلی کتاب جالبیه و گوینده هم خیلی روان و خوب توضیح میده حتما توصیه میکنم بهش گوش بدید
فایل نمونه اشتباه هس فایل نمونه کتاب صوتی آدلف هیتلر گذاشته شده لطفا اصلاح کنین.
به نظر من کتابی بود که ارزش یه بار خوندن رو داشت البته من نسخه صوتی رو گرفتم و گوش دادم