رمان «خانۀ پریان» اولین رمان در ایران است که به مباحث رازورانه میپردازد، و نظام معنوی اسلام را به عنوان موضوع اصلی برگزیده است. پیش از این هرگز مسائل معنوی و ماوراءالطبیعه در رمان فارسی طرح نشده است. ممکن است «بوف کور» اثر مشهور صادق هدایت را در همین مدخل طبقهبندی کنیم، اما مسلماً اگر بتوان آن را رمانی مبتنی بر ماوراءالطبیعه دانست، به طور قطع و یقین حاوی مباحث معنوی و کشفی نیست. اهل نظر «بوف کور» را اثری سوررئالیستی دانستهاند، و چنان که آندره برتون، مبدع سوررئالیسم گفته است، آثار پدیدآمده در این مکتب، ضرورتاً به سوی طرح مبادی ماوراءالطبیعه گرایش پیدا میکنند.
نظر به اینکه ایران سرزمین ادیان است، گردونۀ تنسیقات فرهنگ این کشور با نظامهای معنوی بسیار عجین شده است؛ چندان که نمیتوان مردم و فرهنگ ایرانی را بدون فهم مباحث معنوی، به درستی مورد شناسایی قرار داد. از طرفی حکمت معنوی اسلام با چنان حدت فراگیری در ژرفای روح ایرانی نفوذ کرده است، که تمامی شئونات فرهنگ ایرانی را دربرگرفته است. به طوری که ادبیات فارسی قبل از هر چیزی، ابتدا ادبیاتی مربوط به فرهنگ اسلامی است که درخشانترین منظومههای عرفان اسلامی را پدید آورده است. با توجه به این شرایط، بسیار غریب مینماید که در ادبیات مدرن ایران، یعنی مدیومی که هنر رمان قوام یافتهترین عصارۀ آن است، هنوز چنین اتفاقی به وقوع نپیوسته است.
تورج زاهدی در زمینۀ حکمت معنوی سه کتاب تألیف کرده است: مجموعه آثار ناوال کارلوس کاستاندا، حکمت معنوی موسیقی، مرشدی از عالم غیب. که در دو اثر اخیر، اختصاصاً حکمت معنوی برای مخاطب خاص تحریر شدهاند. زیرا مستقیماً به مباحث پیچیدۀ حکمی و فلسفی میپردازند و در حد قد و قوارۀ هاضمه فکری دوستداران حکمت و فلسفه و عرفان قوام یافتهاند.
در رمان خانۀ پریان، مباحث پررمز و رازی که مؤلف، خود عنوان «رازورانگی» را بدان اطلاق میکند، مورد شرح و تفسیر و تأویل قرار گرفته است. اگر او در همان حیطهای که سه کتاب پیشین را بر اساس آن تألیف کرد، به این مباحث میپرداخت، بدون شک اثری دیریاب و دشوار و پیچیده پدید میآورد که جز در دایرۀ فهم و درک مخاطبین خاص، و خوانندگانی که در پیگیری امور رازورانۀ حکمت و فلسفه تخصص دارند، قابل درک نبود. لذا ترجیح داد تا در پی تجربۀ پیشین، که به تألیف و انتشار رمانی به نام «جذابیت عشق» منجر شد، این پیچایش و دشوارمانی را در قالب رمانی پر کشش و در عین حال مدرن و فلسفی عرضه کند. با تأکید بر اینکه عملاً همِّ خود را بر این مبنای زیربنایی استوار ساخت که به رغم ژرفای رازورانگی و دیرفهمندگی ذاتی فلسفه و حکمت، اثری درخورند فهم همگان خلق کند.