کتاب «مکتب فرانکفورت» نوشته تام باتومور استاد جامعهشناسی در دانشگاه ساسکس در شهر برایتون است.
او در سال ۱۹۶۸ به این دانشگاه پیوست. وی از سال ۱۹۶۵ استاد و رئیس بخش علوم سیاسی، جامعهشناسی و انسانشناسی در دانشگاه سایمون فریزر در شهر ونکوور است.
موسسه تحقیقاتی اجتماعی، که مکتب فرانکفورت از آن پدید آمد، در سالهای اوایل جمهوری وایمارتاسیس گردید. دوران حاکمیت نازی را در تبعید سپری کرد و به صورت کانون مهم نظریه اجتماعی در دوران پی از جنگ درآمد. نخستین اعضای مکتب نظیر آدورنو، هورکهایمر و مارکوزه به تدوین و تکامل شکلی از نظریۀ مارکسیستی تحت عنوان «نظریه انتقادی» اقدام نمودند، که در مطالعه و بررسی مفاهیم و مقولاتی چون طبقه، سیاست، فرهنگ و ایدئولوژی بسیار مؤثر و نافذ واقع گردید. اثار اعضای جدیدتر و بهویژه هابرماس در سراسر اروپا و امریکای شمالی مورد توجه و استقبال گستردهای قرار گرفته است.
این کتاب ضمن نگاهی تازه و بحثانگیز به نقش مکتب فرانکفورت در گسترش و تکامل جامعهشناسی نوین به بررسی و ارزیابی موضوعات و مقولات عدیدهای میپردازد که تا پیش از این در جای دیگری مورد بررسی قرار نگرفته بودند.
وی غفلت از تاریخ و اقتصاد سیاسی توسط نظریه پردازان انتقادی را مورد بحث قرار داده و به بررسی رابطۀ مکتب فرانکفورت با جنبشهای رادیکال دهۀ ۱۹۶۰ و دوران حاضر میپردازد. تحلیل انتقادی باتومور ا ز آرا و نظریات نویسندگان مکتب فرانکفورت از طریق ارزیابی آثار آنان و کشف رابطۀ نظریۀ انتقادی با دیگر اشکال تفکر جامهشناسی، بهویژه پوزیتیویسم و مکتب ساجتگرا، موجب قابل فهم شده نقطهنظرات و دیدگاههای نویسندگان این مکتب گشته است.
مترجم این کتاب استاد نوذری از شاگردان پروفسور حسین بشیریه همدانی و متاسفانه جزء کسانی بودند ک در جریانی کلی همکارشان را با دانشگاه تهران قطع کرده و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرج میباشد...و پیشرو در ترجمه و آوردن آرا مکتب فرانکفورت و علی الخصوص هابرماس هستند
3
خوب بود در مورد تاثیرات مثبتی که این مکتب در اثر تغییر روایت خود ایجاد کرد چیز زیادی نداشت
5
کتاب بسیار معتبر و مفید ،تقریبا جزو رفرنس های اصلی برای شناخت مکتب فرانکفورت
5
برای هر کسی که می خواهد جامعه شناسی انتقادی را بفهمد ایت کتاب ضروری است
5
کتابی مهم راجع به مکتب فرانکفورت با ترجمه ی خوب استاد نوذری