کتاب «مقدمهای بر آیندهنگاری: ابزار کاربردی در حوزه فاوا» نوشته مایک جکسون است.
در سالهای اخیر، علاقهی فزایندهای درزمینهی آیندهپژوهیهای راهبردیِ جمعی به وجود آمده است. این علاقه هم در سطح درون سازمانها و هم در ادبیاتِ مرتبط با تفکر راهبردی ایجادشده است. اما نبودِ یک سیستم یا چارچوبی که به سازمانها در ایجاد ساختار و سازماندهی فعالیتهای آیندهپژوهانهشان کمک کند، کاملا محسوس است، فعالیتهایی که از طریق آن بتوانند به موقع تصمیمگیری نمایند و به سرعت عکسالعملهای لازم را نشان بدهند.
این کتابی مفاهیم و روشهای عملی را برای توسعهی نظاممند، و نیز توسعهی قابلیتهای مشارکتیِ آیندهنگاری با کمک خارجی محدود و هزینهی کم، ارائه مینماید. مخاطب این روند، شرکتهای تجاری و غیرانتفاعی، دانشگاهها، سازمانهای دولتی و مردم علاقهمند به آینده هستند.
در بخشی از کتاب «مقدمهای بر آیندهنگاری: ابزار کاربردی در حوزه فاوا» میخوانیم:
«امروزه بیشتر تغییرات مهمی که در سازمانها به وجود میآیند مرز بازارها را نمیشناسند و تمام قسمتهای جامعه را در برمیگیرند. کشورها، دولتها، کسبوکارها و مؤسسهها هرروز از پیچیدگیهایی که در محیط فعالیت خود با آن مواجه میشوند، شگفتزده میشوند.
این شگفتی سازها بیشتر و سریعتر ازآنچه فکر میکنیم، بر ما اثر میگذارند؛ بهعنوانمثال: بیماریهای همهگیر، تغییر شرایط آب و هوایی، رخدادهاي تهدیدکننده، بحرانهای سلامتی، تغییر ارزشهای اجتماعی، تردیدهاي اقتصادی یا سیاسی و پیشرفتهای فناوري».