انجام دقیق هر یک از مسئولیتها نیاز به یک فضای اختصاصی در ذهن دارد تا فرد بتواند تمام تمرکز و زمانش را به آن موضوع موردنظر اختصاص بدهد ولی معمولاً هجوم افکار و مسئولیتهای دیگر این امر را ناممکن میسازند. مدیران، معلمان و افرادی که دائماً درگیر چندین مسئولیت هستند همواره با این موضوع درگیر هستند و در حین انجام یک کار دائماً به کارهای دیگرشان فکر میکنند و استرس میگیرند. میکروبوک صوتی «به انجام رساندن کارها» اثر «دیوید آلن» با در نظر گرفتن این موضوع راهکارهای ساده و عملی ارائه میکند تا افراد بتوانند با بیشترین تمرکز اهدافشان را یکی پس از دیگری به نتیجه برسانند و مسیر موفقیتشان را دنبال کنند.
میکروبوک صوتی «به انجام رساندن کارها» اثر «دیوید آلن» خلاصهای مفید و کاربردی از کتاب «به انجام رساندن کارها» Done Nothing Getting است که راهکار عملی و سادهای ارائه میدهد تا افراد به برنامهریزی متناسب دست یابند. راهکارهای اصولی این اثر افزایش اثربخشی را برای کسانی که همزمان روی چند پروژه کار میکنند به ارمغان میآورد. این کتاب بر متد GTD تأکید میکند و نویسنده معتقد است با استفاده از آن میتوان با حفظ آرامش و خونسردی بهتمامی امور رسیدگی کرد. این کتاب مفاهیمی مؤثر مانند نتیجهگرایی را آموزش میدهد و کارهای بزرگ را به اقدامات کوچک تبدیل میکند. دراینباره نویسنده گفته است: «تفکر نتیجهگرا، تعیین اقدامات عملی لازم برای رسیدن به هدف پروژه را سادهتر میکند. این یکی از مهمترین ابزارهای تحقق بخشیدن به رؤیاها است.»
«دیوید آلن» بر این باور است که اگر افراد و مدیران بخواهند حداکثر کارایی را داشته باشند بهتر است از فکر کردن به هر چیزی جز آنچه در لحظه در حال انجامش هستند، بپرهیزند. بهتر است تنها روی یک وظیفه تمرکز کرد و زمانتان را تنها به آن موضوع اختصاص دهید. باید فهرستی از کارهای انجام نشده تهیه کرد و آنها را با برنامهریزی انجام داد. این لیست بهتر است دائماً در حال پردازش و تخلیه باشد تا مغز شما آن را باور کند در غیر این صورت همهی وظایف و فکرها باهم بهطرف شما هجوم میآورند. در چک فهرستهایتان باید موارد بیاهمیت را حذف کنید و اقداماتی که نیاز به چند مرحله دارند را مانند پروژهای برای خودتان تعریف کنید.
میکروبوک صوتی «به انجام رساندن کارها» اثر «دیوید آلن» کتابی کمحجم است و در کمتر از ۲۰ دقیقه میتوان آن را مطالعه کرد. نسخهی صوتی این اثر شامل پنج بخش است که میتوان آن را هنگام کار، در مترو و تاکسی و ... گوش کرد و از رهنمودهای افراد موفق بهرهمند شد. افراد با فراگرفتن نکات این کتاب اوضاع را تحت کنترلشان درمیآوردند و از استرسشان کم میشود.
«دیوید آلن» David Allen نویسنده، مشاور و سخنران انگیزشی اهل آمریکا در ۲۸ دسامبر ۱۹۴۵ به دنیا آمد. او فعالیتهای متعددی در زمینههای مدیریت و سازماندهی امور شرکتها انجام داده و روش مدیریت زمان به نام بهرهوری بدون استرس یا جی تی دی (GTD) را ابداع کرده است. او مشاور شرکتهای بزرگ دنیا است و برداشتها و تجربیاتش طی سالها فعالیتش را بهصورت مکتوب درآورده است تا افراد بیشتری در سراسر دنیا بتوانند از آنها بهره ببرند.
اطلاعات مربوط به یک روز مشخص را در تقویم یا یک فایل تیکل دار نگهداری کنید.
گرچه میتوانید خیلی چیزها را از قبل برنامهریزی کنید، گاهی اوقات برای اينکه بتوانید آیتمهای سطل جمعآوری را تبدیل به وظایف عینی یا قرارهای ملاقات کنید، باید منتظر اطلاعات خاصی بمانید.
فرض کنید یک نمایشگاه تجاری بریا شده که مایلید در آن شرکت کنید، اما برای گرفتن تصمیم قطعی میخواهید بدانید چه کسانی در آن غرفه دارند و تا وقتیکه نتوانید به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید، نمیتوانید تصمیم بگیرید.
در چنین مواردی، وقتی چارهای جز برنامهریزی دقیقه نودی نداریم، استراتژیهای زیر به کار میآیند:
در روزهای مشخصی از تقویمتان، برای خود یادآوری بنویسید. بهاینترتیب، میدانید که بهزودی باید تصمیم مهمی بگیرید. (مثلاً در مورد حضور در نمایشگاه تجاری)
از یک فایل تیکل دار استفاده کنید که کمک میکند به اطلاعات موردنیازتان را در زمان درست دسترسی پیدا کنید. فایل تیکل داری دقیق و منطقی است که از ۴۳ پوشه یا فولدر تشکیل شده باشد: ۳۱ عدد برای ۳۱ روز آینده و ۱۲ عدد برای ۱۲ ماه آینده. وقتی به مرز پوشه ماه اول میرسید، یادداشتهای آن را به ۳۱ پوشه روزانه منتقل کنید. بهاینترتیب، هر روز میتوانید اسناد، یادآوریها و آیتمهایی که برای یک روز مشخص در آینده برای خود فرستادید، چک کنید.
تنها قسمت سخت این سیستم این است که باید هر روز چک و بهروز شود.
تمام ایدههایی که پتانسیل تحقق در آینده دارند، باید وارد لیست «شاید روزی» شوند. فهرست شاید روزی، جزء مهم دیگری از متد GTD است. چه چیزهایی وارد این لیست میشوند؟ هر چیزی که به درد لیست پروژهها یا اقدامات بعدی نمیخورد اما به هر حال باید جایی خارج از مغزتان نگهداری شود. این فهرست شامل همه چیزهایی است که هنوز نتوانستهاید وارد لیست پروژهها یا اقدامات بعدی کنید.
گرچه این اسم باعث میشود فهرست مذکور کماهمیت به نظر برسد، مزایای لیست شاید روزی را دستکم نگیرید. این ابزار کمک میکند ایدههایی که میتوانند در آینده بسیار مهم باشند را فراموش نکنید.
لیست شاید روزی را هم میتوانید به چند لیست کوچکتر تقسیم کنید. مثلاً ایدههای مربوط به علایق شخصی: لیست سفرهایی که دوست دارم بروم، غذاهایی که میخواهم امتحان کنم و موزیکهایی که دوست دارم گوش دهم. این لیستها هم مثل لیست اقدامات بعدی، کمک میکند اطلاعات درست را در زمان درست پیدا کنید. از این گذشته لیستها از حافظه ما قابل اعتمادتر هستند.
محیط کار ساختارند و مرور هفتگی سیستم برای بهرهوری ضروریاند.
میکروبوک صوتی «به انجام رساندن کارها» اثر «دیوید آلن» را ناشر صوتی نوین کتاب گویا منتشر کرده است و نسخهی صوتی آن در این صفحه از فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است. این اثر را گروه مترجمان به فارسی ترجمه کردهاند و نسخهی الکترونیک آن نیز در فیدیبو برای خرید و مطالعه موجود است. از ترجمههای دیگر این گروه میتوان به کتابهای «چرا برخی ازدواجها موفق هستند و برخی دیگر شکست میخورند؟»، «خودت باش دختر»، «چرا بعضی ایدهها پولساز میشوند اما بقیه، زود فراموش میشوند؟» و «کنترل زندگیتان را بدست بگیرید» اشاره کرد که نسخهی الکترونیک همهی آنها در سایت و اپلیکیشن فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است.
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 36.۳۱ کیلوبایت |
مدت زمان | ۳۵:۵۶ |
نویسنده | دیوید آلن |
راوی | اعظم حبیبی |
ناشر |