از زمان فلاسفه یونان باستان که میخواستند تنها به کمک اندیشیدن به پاسخ برسند تا امروز که دانشمندان تمام تکنولوژی و توان بشر را در اختیار گرفتهاند، انسان همواره میخواسته به سوالات اساسیش پاسخ داده شود. اینکه جهان هستی از کجا آمده است؟ منشا انسان کجاست؟ آیا خالقی برای جهان وجود دارد؟ و بسیاری سوالات پایهای دیگر. فلسفه و دانش در طول تاریخ به یاری انسان شتافتهاند تا هویت وجودی انسان را درک و طرحی برای تبیین و درک جهان عرضه کنند تا پاسخگوی پیچیدگیهای خلقت باشند. استیون هاوکینگ و لئونارد ملودینو در کتاب طرح بزرگ به سوالات اصلی بشر پرداختهاند.
کتاب طرح بزرگ با عنوان اصلی the grand design سال 2010 منتشر شد. انتشار این کتاب را انتشارات آمریکایی بانتام به عهده داشته است. طرح بزرگ را استیون هاوکینگ فیزیکدان مشهور انگلیسی و لئونارد ملودینو دانشمند آمریکایی با همراهی یکدیگر نوشتهاند. طرح بزرگ پس از انتشار در هفت دسامبر در آمریکا در عرض چند روز پرفروشترین کتاب سایت آمازون شد. این کتاب نهم دسامبر در انگلستان منتشر شد و در سایت آمازون، بخش انگلستان دومین کتاب پرفروش شد.
کتاب طرح بزرگ قوانین حاکم بر رفتار و حرکت اجرام نجومی را بیان میکند و تلاش میکند به این نکته برسد که علم توانایی تبیین جهان را دارد. کتاب طرح بزرگ به این موضوع اشاره دارد که اگر ما بتوانیم طرح بزرگ جهان را بیابیم، دیگر احتیاجی به طراح بزرگ نیست. استیون هاوکینگ دربارهی این مسئله گفته است:«هیچ کس نمیتواند اثبات کند خدا وجود ندارد، اما دانش میتواند اثبات کند وجود خدا ضرورتی ندارد!»
هاوکینگ و ملودینو هدفشان از نگارش این کتاب را پاسخ به پرسشهایی که در اثر اکتشافات جدید و پیشرفت فیزیک نظری مطرح شده اند، بیان کردهاند. هاوکینگ و ملودینو طرح بزرگ را در 8 فصل نوشتهاند. عنوان فصلهای کتاب معمای هستی، حکم قانون، واقعیت چیست؟، تاریخچههای جایگزین، تئوری همه چیز، گزینش جهان ما، معجزهی آشکار و طرح بزرگ است.
در فصل هشتم کتاب دوباره سوالهای بنیادین مطرح میشود:
چرا به جای هیچ چیز، چیزی وجود دارد؟
چرا ما وجود داریم؟
چرا این مجموعه قوانین خاص و نه مجموعهای دیگر؟
در بخش واژنامهی کتاب مولفان واژههای تخصصی فیزیکی را که در متن آمده است به طور خلاصه توضیح داده است. این واژه نامه به خوانندهای که تحصیلات دانشگاهی فیزیک ندارد اجازه میدهد با متن کتاب ارتباط بهتر و موثرتری برقرار کند.
استیون ویلیام هاوکینگ فیزیکدان بزرگ انگیسی 8 ژانویه سال 1942، در سالروز درگذشت گالیله در آکسفورد به دنیا آمد. او متخصص فیزیک نظری و کیهان شناسی بود و از سال 1979 تا 2009 کرسی ریاضیات لوکاسی را در دانشگاه کمبریج در اختیار داشت.
استیون هاوکینگ تحصیلات دانشگاهیش در رشتهی فیزیک را در دانشگاه آکسفورد شروع کرد. او هرچند شروع درخشانی در آکسفورد نداشت، در نهایت شاگرد اول این دانشگاه شد و یکی از واجدین شرایط دریافت بورسیه دکترا برای تحصیل در دانشگاه کمبریج شناخته شد. هاوکینگ در جلسه با مدیران آکسفورد برای تصمیم گیری دربارهی این که بورسیه به چه کسی تعلق خواهد گرفت خطاب به آنها گفت:«اگر بازهم میخواهید مرا در اینجا تحمل کنید، بورس را به من ندهید.» و به این ترتیب هاوکینگ راهی دانشگاه کمبریج شد. او در دانشگاه کمبریج با «دنیس شیاما» فیزیکدان بزرگ روی مدل استاندارد کیهانشناسی کار کرد. این دوران همزمان با ازدواج استفن هاوکینگ با همسرش جین و همین طور تشخصیص بیماریش بود. اما هاوکینگ خودش را نباخت. در حالیکه پزشکان گمان نمیکردند او حتی پایان دوران دکترایش را ببیند استیون ویلیام هاوکینگ در 24 سالگی از دکترایش دفاع کرد.
ALS معمولا بیشاز 4-5 سال به مبتلایانش فرصت زندگی نمیدهد اما هاوکینگ این بیماری مهلک را در واقع شکست داد و هرچند در سالهای سال ارتباطش با دنیای بیرون از طریق دستگاههای متصل به صندلی چرخدار مخصوص و شگفت انگیزش بود او هرگز تسلیم نشد.
علاوه بر تالیفات دانشگاهی و مقالات ارزشمندش، هاوکینگ بیش از بیست کتاب برای عموم نوشته است که در بسیاری از آنها دخترش لوسی او را همراهی کرده است. مشهورترین کتاب هاوکینگ «تاریخچه زمان» یا «تاریخچهی مختصر زمان» است که سال 1998 منتشر شد و 237 هفته پرفروشترین کتاب انگلستان بود. استیون هاوکینگ سال 2001 کتاب دیگری به نام «جهان در پوست گردو» نوشت که دنبالهی تاریخچه زمان است. هر دوی این کتابها بارها به زبان فارسی ترجمه شده و در ایران منتشر شدهاند. «نظریهی همه چیز»، «زندگی من» و «جایگاه ما در جهان هستی» دیگركتابهای شناخته شده استیون هوکینگ که در فیدیبو در دسترستند.
استیون ویلیام هاوکینگ 23 اسفند سال 1396 در کمبریج در گذشت. در گذشت او مصادف با 123 سومین سالگرد تولد اینشتین بود.
لئونارد ملودینو، در سایهی شهرت هاوکینگ
کتاب طرح بزرگ در ایران چندین بار ترجمه و منتشر شده است. سارا ایزدیار وعلی هادیان این کتاب را برای انتشارات مازیار به فارسی برگرداندهاند، کتاب صوتی این ترجمه در فیدیبو موجود است. حسین صداقت و امیر امیرآبادی هم ترجمهی دیگری از این کتاب ارائه کردهاند که ناشر آن انتشارات نقش و نگار است. ترجمهی مشترک فائزه علیجانزاده، سیدجواد کاظمی تبار و مرتضی گرجیان از این کتاب را نشر بهمن برنا با نام «طرح باشکوه» منتشر کرده است. ترجمهی دیگری که نام «طرح باشکوه» را برای کتاب برگزیده است ترجمه فارسی کتاب به قلم جمیل بصام است که نشر افکار روانهی بازار کتاب ایران کرده است.
ترجمه فارسی طرح بزرگ به قلم عبدالحسین صبوری که نشر شبگیر منتشر کرده است نیز یکی دیگر از ترجمه های خوب این کتاب است. هرکدام از ترجمه های کتاب نقاط ضعف و قوتی دارند و به همین دلیل بهتر است انتخاب بهترین ترجمه را به خوانندگان سپرد. دانلود کامل کتاب طرح بزرگ با ترجمهی عبدالحسین صبوری ، در همین صفحه ممکن است.
تصور انفجار بزرگ را همه کس دوست نداشت. در واقع، عبارت انفجار بزرگ در سال1949 میلادی توسط فرد هویل اختر شناس دانشگاه کمبریج، ابداع شد. هویل به جهانی معتقد بود که برای همیشه گسترش مییابد و از این عبارت برای توصیفی تمسخر آمیز استفاده میکرد. نخستین مشاهدهی مستقیمی که از این نظر حمایت کند در سال 1965 میلادی به همراه این اکتشاف پدید آمد که پس زمینهای ضعیف از مایکروویوها در سراسر فضا وجود دارد. این تابش پسزمینهای ریزموج کیهانی یا CMBR، مشابه همان پرتویی است که در اجاق مایکرویو شما وجود دارد اما با قدرت بسیار کمتر. شما میتوانید با تنظیم کردن تلویزیون تان روی یک کانال بلا استفاده، خودتانCMBR را مشاهده کنید؛ درصد کمی از آن برفکی که روی صفحه میبینید توسط ان ایجاد شده است. این پرتو به طور تصادفی توسط دو دانشمند در آزمایشگاه بل کشف شد که سعی میکردند چنان پارازیتی را از آنت مایکروویشان حذف کنند. آنها در ابتدا فکر کردند که آن پارازیت ممکن است از فضولات کبوترهایی که روی انتن شان مینشینند ناشی شود، اما آشکار گردید که مشکل انها منشا بسیار جالبتری دارد؛ این که آن CMBR پرتویی است که از جهان اولیهای بسیار داغ و چگال به جای مانده که در زمان اندکی پس از انفجار بزرگ وجود داشته است. امروزه این پرتوهای مایکروویو فقط میتوانند غذای شما را تا حدود 270- درجهی سانتی گراد، یعنی سه درجه بالای صفر مطلق گرم کنند که برای درست کردن پاپ کورن زیاد به درد بخور نیستند.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 4.۴۵ مگابایت |
تعداد صفحات | 208 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۶:۵۶:۰۰ |
نویسنده | استیون هاوکینگ |
نویسنده دوم | لئونارد ملودینو |
مترجم | عبدالحسین صبوری |
ناشر | نشر شبگیر |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | The grand design |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۴/۰۳/۳۱ |
قیمت ارزی | 4 دلار |
قیمت چاپی | 119,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
مترجم محترم در همان صفحهی اول کتاب دو سطر از پاراگراف دوم را ترجمه نکرده است. آیا طعنهی نویسنده به فلاسفه ناخوشایندش بوده است یا در ترجمه از قلم افتاده است؟ آیا میتوان به چنین ترجمهای اعتماد کرد؟
کتاب سانسور شده ارزشی نداره ،ممنون از دوستان که اطلاع رسانی کردن.... سانسور =توهین به شعور مخاطب.
کتاب عالی منتها ترجمه بعضی جاها ضعیفه و متوجه موضوع نمیشید البته این از بابت سنگینی مطالب هم هست! در کل کتاب خوبیه شاید لازم باشه بیشاز ۱ بار خونده بشه تا فهمیده بشه! احساس میکنم سانسور هم شده که اصلا دوست ندارم «کتاب» سانسور بشه، اونم اثر مردی بزرگ چون استیون هاوکینگ! به نظرم نوعی گستاخیه که حرفهای چنین شخصی رو سانسور کنن یا عوض کنن. آدمی عقل داره و خودش باید فهمه چی خوبه و بد، یک شخص با یک عده نمیتونن برای بقیه افراد تصمیم بگیرند! فیلم interstellar رو هم ببینید.
اکثر کتاب های این بزرگ رو خوندم و این کتاب نثر نسبتا ساده تری برای افرادی که پایه فیزیکی مناسب رو ندارن، داره هرچند ترجیح میدادم با سانسور کمتری در کتاب رو به رو میشدم...
توصیه میکنم کتاب وهم الحاد از سید احمد الحسن رو بخونید این آقای هاو کینگ هر چی رو که اثبات میکنه بر اساسی هستش که اصن خدا وجود نداشته و همه اینها به صورت اتفاقی به وجود اومدن و میگه که نیروی جاذبه کافی بوده اما سید احمدالحسن وصی و فرستاده امام مهدی همه اینهارو با وجود خدا اثبات کرده که یک انقلاب علمی به راه انداخته ایشون کتاب وهم الحاد رو حتما بخونید
من قبلا نسخه کاغذی این کتاب رو قبلا از انتشارات مازیار خونده ام، با ترجمه علی هادیان که گویا با اضافه کردن یک مقدمه مترجم مبنی بر رد برخی ادعاهای آقای هاوکینگ، موفق شده از سانسور در بره. و اینکه سانسور کتاب هر چند جنایت غیر قابل گذشتیه، ولی نخواندن کتاب سانسور شده قطعا راه حل درستی نیست.
کتاب های هاوکینگ برای عزیزانی که رشته فیزیک هستن خیلی مفید هست. برای بقیه دوستان علاقمند توصیه میکنم یک مقدار از مفاهیم کوانتوم رو ابتدا مطالعه بفرمایند. بازم دستتون دردنکنه که از هر زمینه ای کتاب میزارید.واقعا ممنون.
ترجمه کتاب خیلی ناقص و سانسور شده بله این کتاب خیلی چیز ها رو رد کرده ولی بازم باید انتقاد پذیری نسبت به عقاید شخصی مون رو یاد بگیریم و اینکه این کتاب برای افرادی که بار علمی کمی دارن توصیه نمی کنم
کتاب خوبیست گرچه ترجیح میدهم تفکرات این دانشمند را به زبان اصلی و به دور از ورود ناخواستهی بیان مترجم بخوانم.
طرح بزرگ یکی از مهمترین و زیباترین کتابهاست. البته به شرطی که سانسور نشه