کتاب صوتی سفر به انتهای شب اثر لویی فردینان سلین، یکی از شاهکارهای ادبیات مدرن فرانسه است که توسط نشر آوانامه منتشر شده است. این کتاب به روایت زندگی فردینان باردامو، شخصیت اصلی و ضد قهرمان داستان، میپردازد و تجربیات او را در خلال جنگ جهانی اول و پس از آن به تصویر میکشد.
این کتاب صوتی به مدت ۲۳ ساعت و ۴۸ دقیقه توسط آقای مهبد قناعتپیشه روایت شده و با ترجمه آقای فرهاد غبرایی در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. این اثر به دلیل سبک نوشتاری خاص و محتوای عمیقش، به عنوان یکی از بزرگترین رمانهای قرن بیستم شناخته میشود و در فهرستهای معتبر ادبی، جایگاه ویژهای دارد.
کتاب صوتی سفر به انتهای شب نوشته لویی فردینان سلین، داستانی عمیق و تلخ درباره زندگی فردینان باردامو، یک جوان فقیر و ناامید است که به جبهههای جنگ جهانی اول میرود. این رمان به شش بخش تقسیم شده که هر کدام به مرحلهای از سفرهای باردامو میپردازد. در بخش اول، او در سنگرهای جنگ با بیمعنایی و وحشتهای جنگ مواجه میشود و برای فرار از این وضعیت، تظاهر به جنون میکند. در بخشهای بعدی، باردامو به مستعمرات فرانسه در آفریقا میرود و با واقعیتهای تلخ استعمار و استثمار روبرو میشود. سپس به آمریکا سفر میکند، جایی که با فقر و نژادپرستی مواجه میشود و در نهایت به فرانسه بازمیگردد و در منطقهای فقیرنشین به طبابت مشغول میشود.
سلین در این رمان به بررسی پوچی زندگی و رنجهای انسانی میپردازد و با نثری خاص و گزنده، واقعیتهای تلخ جامعه را به تصویر میکشد. شخصیت باردامو، که نماد ضد قهرمان است، در جستجوی معنا و هدف در زندگی خود، با چالشهای متعددی روبرو میشود. این اثر به دلیل نثر منحصر به فرد و محتوای عمیقش، به عنوان یکی از بزرگترین رمانهای قرن بیستم شناخته میشود.
لویی فردینان سلین یکی از نویسندگان برجسته و تأثیرگذار ادبیات فرانسه است که در تاریخ ۲۷ مه ۱۸۹۴ در کوربوآ، حومه پاریس به دنیا آمد و در ۱ ژوئیه ۱۹۶۱ در مودون فرانسه درگذشت. او ملیت فرانسوی دارد و به عنوان یک نویسنده و پزشک شناخته میشود. سلین تحصیلات خود را در رشته پزشکی گذراند و تا پایان عمر به عنوان پزشک فعالیت کرد.
سلین با رمان معروف خود "سفر به انتهای شب" که در سال ۱۹۳۲ منتشر شد، به شهرت رسید. این اثر به دلیل نثر خاص و محتوای عمیقش، به عنوان یکی از بزرگترین رمانهای قرن بیستم شناخته میشود. دیگر آثار مهم او شامل "مرگ قسطی"، "دسته دلقکها"، "قصر به قصر" و "معرکه" است. سلین به خاطر نوآوریهایش در نثر و سبک نوشتاری، تأثیر عمیقی بر ادبیات مدرن گذاشت و به عنوان یکی از پیشگامان ادبیات نوگرایی شناخته میشود. او در سال ۱۹۳۲ جایزه رنودو را برای "سفر به انتهای شب" دریافت کرد.
گوش دادن به کتاب صوتی سفر به انتهای شب با صدای آقای مهبد قناعتپیشه، تجربهای عمیق و تأثیرگذار است که میتواند به درک بهتر این اثر ادبی کمک کند. یکی از دلایل اصلی برای انتخاب این گوینده، توانایی او در انتقال احساسات و تنشهای درونی شخصیتهاست. آقای قناعتپیشه با صدای گرم و دلنشین خود، به راحتی میتواند شنونده را به دنیای تاریک و پیچیده رمان سلین وارد کند و احساسات شخصیت اصلی، فردینان باردامو، را به خوبی به تصویر بکشد.
علاوه بر این، آقای مهبد قناعتپیشه با تسلط بر فن بیان و تکنیکهای گویندگی، فضایی آرامشبخش و جذاب ایجاد میکند که به شنونده اجازه میدهد به راحتی درگیر محتوای کتاب شود. این ویژگی به ویژه در بخشهای پرتنش و احساسی کتاب، که شامل توصیفهای تلخ از جنگ و زندگی انسانهاست، بسیار حائز اهمیت است. صدای آقای قناعتپیشه به شنوندگان احساس نزدیکی و همدلی میدهد. این احساس میتواند به آنها کمک کند تا با چالشهای خود بهتر کنار بیایند و به درک عمیقتری از مفاهیم مطرح شده در کتاب برسند.
شنیدن کتاب صوتی سفر به انتهای شب نوشته لویی فردینان سلین به گروههای مختلفی از افراد توصیه میشود. این کتاب برای علاقهمندان به ادبیات کلاسیک و مدرن بسیار مناسب است. سلین با نثر خاص و نوآورانه خود، به بررسی عمیق زندگی انسان و چالشهای آن میپردازد و خوانندگان را به تفکر درباره واقعیتهای تلخ اجتماعی و فلسفی دعوت میکند.
علاوه بر این، افرادی که به مباحث روانشناسی و فلسفه زندگی علاقهمندند، میتوانند از این کتاب بهرهمند شوند. مضامین کلیدی کتاب شامل ناامیدی، پوچی و جستجوی معنا در زندگی است که میتواند به خوانندگان کمک کند تا با چالشهای درونی خود بهتر آشنا شوند و به درک عمیقتری از خود برسند. همچنین، این کتاب برای کسانی که به تاریخ و وقایع جنگ جهانی اول علاقه دارند، جذاب خواهد بود. سلین با توصیفهای زنده و واقعی از جنگ و تأثیرات آن بر زندگی انسانها، تصویری روشن از شرایط آن زمان ارائه میدهد. کتاب سفر به انتهای شب برای افرادی که به دنبال تجربهای عمیق و تأثیرگذار در ادبیات هستند، توصیه میشود. این کتاب به دلیل محتوای عمیق و نثر خاصش، میتواند تأثیر ماندگاری بر خوانندگان بگذارد.
ماجرا این طور شروع شد. من اصلاً دهن وا نکرده بودم. اصلاً آرتورگانات کوکم کرد. آرتور هم دانشجو بود. دانشجوی دانشکده پزشکی. رفیقم بود. توی میدان کلیشی به هم برخوردیم. بعد از نهار بود. میخواست با من گپی بزند. من هم گوش دادم به من :«گفت بهتر است بیرون نمانیم! برویم تو.» من هم با او رفتم تو. آن وقت شروع کرد:« توی این پیادهرو تخممرغ هم آبپز میشود! از این طرف بیا!» آن وقت باز هم متوجه شدیم که توی کوچه و خیابان به خاطر گرما نه کسی هست و نه ماشینی. پرنده پر نمیزد. وقتی هوا سوز دارد، کسی توی خیابانها نیست. یادم است که خودش هم راجع به این قضیه میگفت:« مردم پاریس انگار همیشه کار دارند، اما در واقع از صبح تا شب ول میگردند، دلیلش هم این است که وقتی هوا برای گردش مناسب نیست، مثلاً خیلی سرد است یا خیلی گرم، غیبشان میزند، همه میروند قهوهخانه تا شیر قهوه و آبجو بخورند. بله! میگویند قرن سرعت است! ولی کو؟ تغییرات بزرگی رخ داده! ولی چطوری؟ راستش هیچ چیز تغییر نکرده. طبق معمول همه قربان صدقه هم میروند، فقط همین. این هم که تازگی ندارد. بعضی حرفها عوض شده، تازه نه آنقدرها. حتی کلمهها هم زیاد عوض نشدهاند! شاید دو سه تایی، اینجا و آنجا، دو سه تا کلمه ناقابل..» و بعد به دنبال بلغور کردن این واقعیتهای پر فایده باد به غبغب انداخته همانجا لنگر انداختیم و از تماشای علیا مخدرات قهوهخانه محظوظ شدیم.
در صورتیکه از شنیدن کتاب صوتی سفر به انتهای شب لذت بردهاید، کتابهای زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم:
کتاب صوتی جزء از کل، نشر رادیوگوشه
کتاب صوتی خزان خودکامه، نشر ماهآوا
کتاب صوتی مرگ ایوان ایلیچ، نشر آوانامه
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 1.۳۱ مگابایت |
مدت زمان | ۲۳:۴۷:۵۴ |
نویسنده | لویی فردینان سلین |
مترجم | فرهاد غبرایی |
راوی | مهبد قناعتپیشه |
ناشر | آوانامه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۲/۱۲/۰۹ |
قیمت ارزی | 9 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
اين نظر و عقيده بنده است و اگر جملاتم از نظر ساختار پايه و پيرو،ترتيب و توالى ، تقدم و تأخر و رعايت قواعد دستور پارسى كمبود و نقايصى دارد پيشاپيش عذر ميخواهم؛ اجراى فوق العاده ى جناب مهبد خان قناعت پيشه ستودنى و عالى بود(جز بنظر من يك مورد كه بجاى دختر شمع فروش سردابه ى مومياييها، گويندگى كردند، آنهم فقط در يك صحنه كه با نامزدش كنار رودخانه خلوت كرده بودند) ژانر جذابى است كه روايتى شفاف و صريح با قلمى كه استادانه هر مرحله از ادوار اصلى زندگى نويسنده رو بدون ملاحظات متعارف به روشنى و با جسارت و با قلمى متبحر در تحليل شخصيتها، اعمال، رفتار و بالاخص افكار و نيّات از ديدگاه فردى و اجتماعى انسان... به تصوير ميكشد. تيزبين و نكته سنج در نگاه نقادانه، گاهاً تهاجمى و حتى طغيانگر كه هم مدل افكار و اعمال انسان را به لحاظ فردى و هم در بستر محبط جامعه با نيّات و انتظاراتى كه حقيقتشان زيبا نيست و نتايج واقعى تأثيراتش بر جامعه (كه آن نتيجه: زشت تر شدن از پيش بوده)و بيرحمانه خود مسبب آغاز انسانى با افكار و اهداف و اعمالى خودخواهانه تر و جامعه اى پر آشوب تر و خطرناك تر مى شود...عمق بينش و دقت تحليل فردى و اجتماعى نويسنده در آن زمان و مكانهاى مختلف عالى است،چنان با قدرت روايى جذاب خود خواننده يا شنونده را همراه ميكند كه ابتداى كتاب انتظار چنين جذبه اى وجود نداشت.كتاب در واقع سير بخشى از زندگى نويسنده است كه ظاهراً جنگ ، استعمار ، استثمار ، خودخواهى ، نفس گرايى و ماديگرايى...دستمايه نوشتنش بوده، نوشتن اثرى تند و گزنده ولى به واقع در بطن اثر با دقت و ظرافت، ذهن و انديشه ى مخاطب خود را در مسائلى ژرف تر ، بنيادى تر و فلسفى به چالش ميكشد. جامعه ى درگير جنگ اروپاى اواسط قرن نوزده كشورهايى علناً خودخواه (با توهم برترى ملى) كه در استعمارِ هدفمند و استثمارِ نظام مندِ كشورهاى افريقايى و آسيايى با هم رقابت داشتند و اساساً به حقوق انسانى(فردى، مدنى و ملى) اين كشورهاى عقب مانده اعتقادى نداشتند... اينبار خود قربانىِ برخى دولتها و حكومتهاى ديگر اروپا با تفكرى به غايت متعصب تر و شخصيتى به مراتب متكبرتر شدند و طعم تلخ تاراج ملى زير چكمه هاى تعصب و افراط ايدئولوژيك را چشيدند... با راهبرى تفكرى خودمحور و افسارگسيخته كه ريشه در باورى وهم آلود و هيجانى دارد... به نظر بنده توانمندى نويسنده در طنزپردازى قدرتمند،جذاب و اثرگذار را نبايد فراموش كرد، حتى در واگويه هاى شخصى با خودش كه حتى در افسرده ترين زمانهاى جوانى و ميانسالى اش، خلاقانه معبرى بر طنز و لبخند ميگشايد و تيغ تيز نقدش بر مركبى از طنز دقيق و شفاف سوار و ميتازد...چنان هنرمندانه كه هنوز در زمانه كنونى ما همچنان جذاب و انرژى بخش و ستودنى ست. به عقيده بنده اين شاهكار كه در نقد و اظهار نظر در موردش ميتوان كتاب كاملى نوشت از بهترين كتابهايى است كه تا بحال خوندم يا شنيدم...
سفر به انتهای شب یا سفر به درون تاریکی درون انسان سفر به انتهای شب، سفری عمیق و تاریک به درون تاریکیهای وجود انسان است. داستان در آستانهی جنگ جهانی اول آغاز میشود. فردیناند جوان که پزشکی میخواند در اوج شور جوانی است، تصمیم میگیرد به ارتش بپیوندد، اما به سرعت با واقعیتهای تلخ جنگ روبرو میشود، جنگی بیمعنا و بیرحم. فردینان که از این همه بیرحمی و پوچی به ستوه آمده به دنبال راه فرار است و به آفریقا میرود. اما آنجا نیز با استثمار، بیعدالتی و گرمای طاقت فرسا روبرو میشود. او به آمریکا و سپس به اروپا میرود. در آمریکا در یک کارخانه خودرو سازی مشغول به کار میشود، و زندگی یکنواخت و ماشینی، اورا بیش از پیش افسرده میکند، در فرانسه به عنوان پزشک به کار مشغول میشود و با جنایت، فساد و بدبختیهای انسانها روبرو میشود. او در گیر روابط پیچیده و پر از تناقض نیز میشود و در نهایت پی به تاریکی و حقیقتی در درون انسان میبرد. کتاب پر از جملاتیست که تفکر و اندیشیدن زیادی میطلبد. سفر به انتهای شب رمانیست که واقعیتهای تلخ زندگی را بدون هیچگونه رویاپردازی و اغراق به تصویر میکشد. #کتاب_محبوب_من
باید در مورد این کتاب بگم که باردامو وجودش سراسر اعتراضه یک ادم نکته بین ، ساده ، و محتاط ، که اگه هر کدوم از این خصوصیاتی که گفتم ابزاری باشه در شخصیت او بلده کجا ازش استفاده کنه ، مثل ادم هایی که بلدن کجا دروغ بگن یا نگن ، باردامو خودش رو در خلوت خودش سانسور نمیکنه ، اگرچه بر حسب اتفاق ساده لوحانه در برخی چیز ها اظهار نظرمیکرد اما خودش را در معرض همان اتفاق قرار میدهد تا حداقل واقیعت را بسنجد و نقد درستی از چیزی که بدان عقیده داشته را تایید کند ، باردامو ادم هارو موجودی میبینه که در حال گندیده شدن هستن و این رو مشکل سیاستمداران میبینه ، باردامو مردم رو برده های بی فکر میدونن که از گول خوردنشون متعجب نیست اما از اینکه یک ادم تا چه حد میتونه احمق باشه و نخواهد از ادامه اشتباهاتش پرهیز کنه متنفره ، من هنوز کتاب صوتیش گوش ندادم امیدوارم ادبیات کتابش دستکاری نشده باشه چون ادبیات کتاب واقعا عالی بود ، و لحنی تند و جسورانه داشت
خوانش این کتاب بسیار مهم کمی مبالغه امیز بود. شخصا صدای اقای قناعت پیشه رو خیلی دوست دارم اما اگر خوانش کتاب ها کمی ساده تر و خارج از مبالغه باشد منظورم ریتم های عجیب و غریب که به صدا میافتد میتواند بار مفهومی و معنایی جملات را تغییر دهد. یادمان باشد. ما نمایش رادیویی گوش نمیدهیم ما کتاب صوتی گوش میدهیم من ترجیح میدم خوانش کتاب دست کم تا جاییکه با دیالوگ همراه نیست با کمترین ریتم و بالا و پایین ها همراه باشد. نه برای این رمان بلکه برای تمام کتاب های صوتی . نمونه ی خوب انچه منظورم است خوانش سروش صحت از عامه پسند بوکوفسکی ست.
در ابتدا باید از آقای قناعت پیشه نهایت تشکر رو داشته باشم بخاطر این اجرای بسیار زیبا و روان،ایشان طوری این کتاب رو خوندن که انگار در زمان نگارش این رمان در کنار نویسنده بودن و همه ی حالات نویسنده رو در زمان نگارش با تمام وجود حس کردن و کامل به شنونده انتقال دادن و در مورد این اثر باید بگویم جزو بهترین هاست وحتما توصیه میکنم وشاید جا داشته باشد که چند با خوانده شود
به نظر نویسنده سعی کرده ضعفش توی داستان پردازی رو با شلوغ کردن کتاب از موضوعات مختلف و بی ربط و منقطع و عامه پسند از جمله جملات هوس آمیز نسبت به زن جبران کنه... من که خوشم نیومد از کتاب همینطور اجرای آفای قناعت پیشه، اغراق آمیز و تئاتری هست، من کتاب های اول ایشون رو بیشتر می پسندم که اغراق کمتری در اجرا داره
ترجمه این اثر خیلی خوب شده چون سلین بیشتر عبارات خودش رو وارد متن میکنه ولی خوب ترجمه شده و راوی هم به نظر من خوب اجرا کرده. کتاب هم به نظرم فوق العاده خوندنیه
اولین بار بود صدای مهبد قناعت پیشه را میشنیدم نمیشود گفت خواندن کتابش عالیست اما به شدت فان است مخصوصا جاهایی که صدای زنها را با عشوه تقلید میکند 😅 اما خداییش صدای پیرزنها را خوب درمیاورد
صدا فوق العاده اس، چقدر حیف که تا به حال کتابی رو با این صدا گوش نداده بودم. امیدوارم مرگ قسطی رو هم ایشون بخونن. سپاس
اگر وقتتون ارزشمند هست برای خواندن این کتاب به هدر ندید. به صراحت بگم بی محتوا و بدون ارزش افزوده. کتاب بی بااار