نقد و بررسی کتاب درس های شیمی در ساعت شش با الیزابت
کتاب درس های شیمی در ساعت شش با الیزابت اثر بانی گرموس، داستانی جذاب و خواندنی را روایت میکند که در آن، علم، عشق و چالشهای زندگی یک زن به طرز هنرمندانهای در هم تنیده شدهاند. این رمان که در دههی 1960 میلادی در آمریکا رخ میدهد، خواننده را به سفری در دنیای پر فراز و نشیب زنی به نام الیزابت زات میبرد که در تلاش است تا در دنیای مردسالار آن زمان، جایگاه خود را به عنوان یک شیمیدان برجسته پیدا کند. الیزابت زات، شخصیت اصلی داستان، زنی باهوش و مستقل است که در رشته شیمی تحصیل کرده و به دنبال یافتن شغلی در این زمینه است. او با وجود هوش و استعداد فراوان، با چالشهای متعددی از جمله تبعیض جنسیتی و عدم پذیرش جامعه نسبت به زنان شاغل در رشتههای علمی روبرو میشود. بخشی از جوایز کتاب درس های شیمی در ساعت شش با الیزابت، پرفروشترین رمان نیویورک تایمز؛ کتاب پرفروش ساندی تایمز؛ کتاب پرفروش آمازون و برندهی جایزهی گودریدز برای اولین رمان (2022) و همچنین نامزد جایزهی گودریدز برای بهترین رمان تاریخی (2022) را میتوان نام برد. اگر شما هم به خواندن داستان و رمان خارجی علاقه دارید حتما به دستهبندی داستان و رمان خارجی فیدیبو سر بزنید.
یکی از بارزترین مضامین درس های شیمی در ساعت شش با الیزابت، به تصویر کشیدن مبارزه الیزابت با تبعیض جنسیتی در محیط کار و جامعه است. او در طول داستان با چالشهای متعددی روبرو میشود که ناشی از نگاه مردسالارانه جامعه به زنان است. نویسنده در این رمان، به اهمیت علم و دانش و نقش آن در پیشرفت جامعه و زندگی انسانها میپردازد. الیزابت زات به عنوان یک شیمیدان، نمادی از تلاش و پشتکار در مسیر علم آموزی و اکتشافات علمی است. مادری کردن یکی از تجربیات مهم زندگی الیزابت است که در داستان به آن پرداخته میشود. او در تلاش است تا تعادلی بین وظایف مادری و شغلی خود برقرار کند. الیزابت در طول داستان در جستجوی هویت و استقلال خود است. او تلاش میکند تا از نقشهای سنتی زنانه که جامعه به او تحمیل میکند، فراتر رود و به دنبال آرزوهای خود برود. یکی از ویژگیهای بارز الیزابت، اراده و پشتکار قوی او است. او با وجود تمام چالشها و موانعی که پیش رو دارد، تسلیم نمیشود و برای رسیدن به اهداف خود تلاش میکند. رمان درس های شیمی در ساعت شش با الیزابت به ظلم و ستمی که در حق زنان و اقلیتها در جامعه روا میشود، میپردازد. با وجود تمام چالشها و سختیها، داستان رگههایی از امید و رستگاری را نیز در خود دارد. الیزابت در نهایت به دنبال راهی برای رهایی از قید و بندهای جامعه و یافتن خوشبختی خود است. در این رمان به موضوعات دیگری مانند، نژادپرستی، طبقه اجتماعی، سیاست و جنبشهای اجتماعی نیز پرداخته شده است. درس های شیمی در ساعت شش با الیزابت رمانی جذاب و خواندنی است که به مفاهیم مهمی در زندگی انسان میپردازد. این رمان به خوانندگان، به ویژه زنان، انگیزه میدهد تا در مسیر دنبال کردن آرزوهای خود تلاش کنند و از چالشها نترسند.
بانی گرموس نویسندهای آمریکایی است که به خاطر رمانهای تاریخی و معاصر خود به شهرت رسیده است. او در سال 1957 در آمریکا متولد شد. رمانهای او به دلیل روایتهای جذاب، شخصیتهای پیچیده و پرداختن به موضوعات مهم اجتماعی، مورد استقبال خوانندگان و منتقدان قرار گرفتهاند. گرموس به خاطر رمانهای خود جوایز و افتخارات متعددی را کسب کرده است.
کتاب درس های شیمی در ساعت شش با الیزابت داستانی جذاب و خواندنی دارد. این رمان داستانی گیرا و پر فراز و نشیب را روایت میکند که خواننده را از ابتدا تا انتها با خود همراه میکند. شخصیتهای این رمان به خوبی پرداخت شدهاند و خواننده به راحتی میتواند با آنها همذاتپنداری کند. این رمان به شما الهام میدهد تا برای رسیدن به آرزوهای خود تلاش کنید. الیزابت زات، شخصیت محوری داستان، با وجود تمام چالشها و موانعی که پیش رو دارد، تسلیم نمیشود و برای رسیدن به اهداف خود تلاش میکند. این رمان راهنمایی است تا با چالشهای زندگی خود روبرو شوید. الیزابت با چالشهای متعددی از جمله تبعیض جنسیتی، مشکلات زناشویی و مادری روبرو میشود. او در طول داستان راههای مقابله با این چالشها را میآموزد و به خوانندگان نیز در این زمینه کمک میکند. او با تلاش و پشتکار خود به اهداف دست پیدا میکند و به الگویی برای زنان دیگر تبدیل میشود. این کتاب در مورد تاریخ و فرهنگ آمریکا در دههی 1960 میلادی اطلاعات زیادی دارد و خوبی فضای اجتماعی و سیاسی آن زمان را به تصویر میکشد و به خوانندگان در مورد این دوره تاریخی آگاهی میدهد. یکی دیگر از مطالب مهم مطرح شده در رمان علم و دانش و نقش آن در زندگی انسانها است. الیزابت زات یک شیمیدان است که به علم و دانش عشق میورزد. او در طول داستان به خوانندگان نشان میدهد که علم و دانش چه نقشی در پیشرفت جامعه و زندگی انسانها دارد.در نهایت، خواندن کتاب درس های شیمی در ساعت شش با الیزابت تجربهای لذتبخش و آموزنده است که میتواند به شما در زمینههای مختلف زندگی کمک کند.
در گذشته، یعنی سال ۱۹۶۱، زمانی که زنها کمربندهای پهن روی پیراهنشان میبستند و برای خوشگذرانی در باغچهی خانهیشان مهمانی میگرفتند و بیآنکه به خود زحمت فکر کردن بدهند یک لشکر بچه را سوار اتومبیلشان میکردند. در آن زمان کسی خبر نداشت که قرار است جنبشی در دههی شصت شکل بگیرد که تا شصت سال آینده هم دربارهی آن بحث و گفتوگو شود. در آن زمان جنگهای بزرگ تمام شده بود و جنگهای مخفیانه تازه در حال شکلگیری بودند. مردم آن موقعها باور داشتند که همه چیز ممکن است. مادر سی سالهی مدلین زات، هر روز صبح، قبل از طلوع آفتاب از خواب بیدار میشد و از یک چیز اطمینان داشت؛ زندگیاش دیگر تمام شده است.
علیرغم این اطمینان، بعد از بیدار شدن از خواب، به آشپزخانه رفت تا ناهار دخترش را آماده کند.
الیزابت زات، قبل از آنکه درِ ظرف غذا را ببندد، روی یک تکه کاغذ نوشت: «سوخت برای یادگیری.» سپس مکث کرد و مداد در دست، به فکر فرو رفت. روی کاغذ دیگری نوشت: «موقع ورزش به خودت فشار نیار، اما در مقابل پسرها تسلیم نشو و بدون تلاش به اونها اجازهی بردن نده.» مکث دیگری کرد و با مداد ضربههای کوچک به میز زد. او بالای کاغذ نوشت: «بیشتر مردم افتضاحن و تو تنها کسی نیستی که به این فکر میکنه.» اکثر کودکان خردسال خواندن بلد نبودند، و اگر هم کسی بین آنها پیدا میشد که بتواند بخواند، بیشتر کلماتی مانند «سگ» و «برو» را میخواند. اما مدلین خواندن را از سه سالگی شروع کردو حالا در پنج سالگی بیشتر آثار دیکنز را خوانده بود.
اگر شما هم به خواندن رمان و داستانهای خارجی علاقه دارید پیشنهاد میکنیم حتما کتابهای زیر را که در فیدیبو در دسترس هستند، مطالعه کنید.
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 898.۰۷ کیلوبایت |
مدت زمان | ۱۵:۵۴:۵۲ |
نویسنده | بانی گرموس |
مترجم | فائزه فرهادی |
راوی | سوگل خلیق |
ناشر | نوین کتاب |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۲/۱۱/۱۵ |
قیمت ارزی | 4 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
۱ ستاره به ترجمه (عالی) ۱ ستاره به گوینده (عالی) ۲ ستاره یه هنر داستان گوییی نویسنده اما ستاره پنجم رو به محتوای داستان نمیدم ! این کتاب یکی از بهترین نمونه های «هنر در خدمت بیان نظرات» هست ، نویسنده تمام تئوری ها و فلسفه هایی که به نظرش درست هستن از جمله فمنیسم، آتئیست بودن، تخریب کلیسای کاتولیک و . . . رو در قالب یک داستان جذاب به شکلی مناسب و قابل قبول در کنار هم قرار داده ، تئوری ها و قلسفه هایی که در کشور نویسنده کتاب بسیار پر طرفدار و اصطلاحا حایزه بیار هستن !! البته در کلی هنر نویسندگی ایشون قابل تحسین هست ، اما در بخش های زیادی از رمان به به صورت عریان فقط با بیان اعتقادات نویسنده روبرو هستیم و این موارد از ارزش کار ایشون کم میکنه. و در نهایت نظرتون رو جلب میکنم به استفاده خداکثری ایشون از غم و درد برای همراه کردن مخاطب و ایجاد حس همدردی که باعث پذیرش دلایل این غم درد توسط مخاطب خواهد شد. اما اشتباه نکنید ، من با تمام فلسفه ها، تئوری ها و فکت های تاریخی ارائه شده در دل داستان مخالف نیستم . . .
انتظار داشتم کتابی مثل دنیای سوفی باشه که به جای فلسفه، علم شیمی رو توضیح بده ولی توی پرداختن به مسائل ساده داستان سرایی و بیوگرافی هم موفق نبود. از نیویورک تایمز البته انتظاری بیشتر از این نداشتم ، فقط کافیه مضخرف ترین داستان رو بنویسید و چاشنی فمنیسیم رو بهش اضافه کنید، تبریک میگویم شما برنده جذاب ترین رمان مجلات آمریکا شدید. اون کسایی که تگ آموزنده زدن رو درک نمیکنم، خیلی ممنون میشم بیایید بگید چیش آموزنده بود.
داستانی خارق العاده از پیچش زندگی یک زن... از اتفاقی ناگوار و شکه کننده درست در وسط داستان... و از جهش چشم نواز پس از اتفاق... این داستان شگفت انگیز ترین ، غمناک ترین و دوست داشتنی ترین داستانی بود که از مسیر رشد یک زن دارای قدرت درونی بسیار ، خواندم...اگر به داستان هایی از زنان قدرتمند و انتخاب هایشان علاقه دارید، پیشنهاد میکنم.
به نظر من به جای استفاده از بازیگرا از دوبلر ها استفاده کنید کار جذاب تر میشه ممنون
داستان بسیار جذاب از یک زن توانمند که با وجود تمام تبعیض های جنسیتی نا امید نشد و به مسیر خودش ادامه داد. و به باقی دوستان پیشنهادش میکنم. درباره گوینده بای د بگم من صدای خانم خلیق رو بسیار دوست دارم اما هنگام خوانش صدای دهانشون کاملا شنیده میشه ،و این مورد برای شنونده اصلا خوشایند نیست.
داستان کتاب جذاب ،پربار و پرجاذبه است. ضمن اینکه این داستان حقیقتی از جوامع میتونه باشه و دغدغه خیلی از مردم. اجرای خانم خلیق بی نقص و گیرا است. کاراکترها کاملا با نوع گویش تفکیک شدند و این یعنی راوی بسیار مسلط و حرفه ای هست . منتظر بقیه آثار با صدای خانم خلیق هستم .
نخوندمش، این ستاره ها رو برای خوانش بسیار عالی خانم خلیق عزیز دادم، که واقعاً دلنشین کتاب می خونن. کاش خانم خلیق جان کتابای غیر داستانی رو هم بخونن. چون من ترجیح می دم خودم داستان رو بخونم.
از گوش دادن به این کتاب لذت بردم. در کنار اینکه متن کتاب برام جالب بود اجرای خانم خلیق لذت گوش دادنش رو چندین برابر گرد. خانم خلیق در مقایسه با کارکترهای مینی سریالی که از روی این کتاب ساخته شده فوق العاده بودند.
من از این سبک داستان ها خوشم میاد. داستان هایی در مورد زنان تاثیرگذاری که برای رسیدن به اهداف و آرزوهاشون موانع رو شکست میدن.با اجرای جذاب سوگل خلیق داستان دلنشین تر هم شد.
تازه اول کتابم فصل پنجم، داستان کتاب به ندرت داره قشنگ و قشنگتر میشه و صدای راوی و اجراشون خوبه ولی یه جاهایی مخصوصا فصل اول انگار دارن آدامس میجوند 🫤