کوهنوردی مسئلهای است قابل تأمل و کوه عاشقی را میخواهد تا از ژرفای احساس گفتگو کند و از زبان پروانهای که لذت وصل را در سوختن میان شعلههای شمع میجوید و داستانها بیان میکند.
میل و امید به پیروزی و مبارزه با دشواریها و سرکشیها و مهمیز کشیدن سرسختیهای طبیعت، خواست فطری انسانهاست و سابقهای دراز دارد و با عمر آدمی همگام است. عشق به ماجراجویی آدمی را به مقابله و رویارویی با مخاطرات وا میدارد و استقبال از خطر را در نهاد انسان تحریک میکند و سردارانی را به نام کوهنورد به میدان زورآزمایی گسیل میدارد. کوهستان سرشار از محبت و صفاست. در آنجا انسان با آسمان و برف و باد در هم میآمیزد و در اقیانوس آفرینش غرق میگردد و جز به ملکوت نمیاندیشد. غریزهی انسان برای دستیابی به ناشناختهها و پی بردن به مجهولات موهبتی است طبیعی و پا گذاردن به جایی که کس دیگری بدان دست نیافته، غلبهای غرورآفرین بر دشواریها و به مهمیز کشیدن طبیعت سرسخت خواست فطری انسانهاست. رضایت خاطر یکی از مهمترین انگیزههای کوهنوردی است، از علتهای صعود به کوه، امید به پیروزی در اولویت نخست قرار دارد.
گام نهادن در راه هویتیابی، هویتبخشی و تدوین تاریخ کوهنوردی از اولین اقدامهایی است که میتواند در شناسایی ورزش کوهنوردی و توسعهی آن نقش مؤثر داشته باشد.
کوهنوردی، بخشی از تجربهی انسان در زیستن بر زمین است، چرا که بسیاری از منطقههای زمین کوهستانی است و آدمی برای گذر از این سرزمینها به مهارتهای ویژه نیاز داشته است تسلط بر این مهارتها، انسان عادی را به «کوهنورد» بدل میسازد.
این کتاب توسط پیشکسوت ورزش کوهنوردی جناب آقای بهروز چابک متولد ۱۰ خرداد ماه سال ۱۳۳۲ شمسی گرداوری شده است؛ایشان از فرزندان شایسته ایران و خطه غیور آذربایجان شهرتبریز می باشند که از ۱۸ سالگی به صورت رسمی به ورزش روی آوردند و در رشته های شنا و دو میدانی ماده ماراتون مشغول به فعالیت شدندو در سال ۱۳۶۰ مقام سوم کشوری در دو ماراتون و در سال ۱۳۶۲ مقام اول پالایشگاه های ایران را در دو های سنگین کسب کردند و از سال ۱۳۵۲ با هیأت کوهنوردی استان آذربایجانشرقی در تبریز ورزش کوهنوردی را آغاز نمودند، از سال ۱۳۶۰ رسماً با گروه کوهنوری پالایشگاه تبریز به صورت حرفه ای به کوهنوردی و ایرانگردی مشغول شدند و در سال ۱۳۸۳ از پالایشگاه تبریز بازنشسته شده ولی همچنان به ورزش کوهنوردی ادامه دادند و فعالیت خود را با گروه کوهنوردی بابک تبریز به سرپرستی آقای احد پرتوی ادامه دادند؛این گروه در سال ۱۳۹۶ به باشگاه کوهنوردی تبدیل شده و همچنان به صورت مداوم به این امر مشغولند.
جناب چابک در طول مدت ۴۸ سال کوهنوردی به بلندترین قلههای ۳۱ استان کشور ایران و بیش از ۱۵۰ قلۀ بالای ۴۰۰۰ متری صعود کردند و در این کتاب اطلاعاتی که طی این مدت جمع آوری و به صورت تجربی کسب کرده بودند برای نسلهای جوانان آینده به رشته تحریر در آورده اند باشد که برای جوانان و کوهنوردان علاقه مند مثمر ثمر واقع شود.