ارتباط دین با علم، ارتباطی ناگسستنی است؛ چرا که خداوند متعال پدید آورنده آن میباشد و با آفرینش جهان هستی و ظهور و بروز علم در کنار دین نیز ضروری مینماید.
بنابراین هم دین و هم علم، دو حقیقت هستند که به ثبوت آفرینش منجر میشوند. خداشناسی دینی از زبان اولیاء (علیهما السلام) تبیین شده با خداشناسی طبیعی و کیهانی که از زبان دانشمندان بیان شده هر دو دارای مقبولیت میباشد.
در این کتاب تقارن دیدگاههای علمی و دینی و وجوب و یا تحریم و همچنین چرایی مستحب و کراهت بعضی از احکام تکلیفی دینی از منظر شرع و علم و علت و فلسفه و (وجود و وجوب، تحریم وکراهت یا مستحب) را بیان میکنیم تا ناگسستنی بودن رابطه علم و دین را به اثبات برسانیم.
انجام وظایف دینی وتکلیفی نه تنها بخاطرتأمین سلامت جسمی بلکه بخاطر تأمین سلامت جسمی و روحی هم هست. چرا که انسان موجود تک بعدی نیست و ابعاد وجودی انسان شامل روح و جسم و ذهن... و با یک دیگر سبب معنی یافتن آن میشود. به عبارت دیگر چنانچه عقل به لزوم سلامتی جسمی آدمی حکم میکند، و همان نیز به لزوم سلامتی روح حکم میکند و انسانی که بدنبال سلامتی روح خویش درکنار جسمش نباشد، نمیتوان از او به عنوان انسانی سالم و تکامل یافته یاد نمود. بنابراین انجام اوامر (واجبات و مستحبات) و نواهی (حرامها و مکروهات) الهی میتوان گفت انجام تکالیف دینی عبارت است، از اجرای یک برنامه کامل مذهبی و بهداشتی کامل روحی و جسمی است. بنابرین دلایل علمی هر یک از اوامر یا نواهی دینی میتواند ما را بخصوص نسل جوان و نوجوان ما را که امروزه درگیر انواع و اقسام شبهات شیاطین انسی و جنی هستند به انجام واجبات و یا ترک محرمات (افزون بردلایل شرع مقدس و هدف خلقت) تشویق و ترغیب نماید این کتاب دقیقاً در راستای این هدف مقدس نگاشته میشود تا شاید قدمی هرچند کوچک در ترغیب و تشویق فرزندان سرزمین مقدسم و همه انسانهای آزاده باشد.