درباره مبانی سامانه های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و خودآموز ArcGIS 10 .3
امروزه سامانه های اطلاعات جغرافیایی GIS به پیشرفت های قابل توجهی در زمینه های گوناگون علمی و دانشگاهی دست یافته است. قابلیت های این سامانه در زمینه ی تحلیل و نمایش داده های جغرافیایی بر روی سطح زمین بر هیچ کسی پوشیده نیست، به گونه ای که امروز هر سازمان دولتی نیازمند به کارگیری نیروهای متخصص و ایجاد واحدی به نام GIS میباشد. امری که در دهه های گذشته در کشور ما به فراموشی سپرده شده بود که خوشبختانه در طی دهه ی اخیر مشاهده میشود.
شهرداری ها، استانداری ها، بانک ها، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، وزارتخانه ها، شرکت های تولیدی و صنعتی و … واحدی به نام GIS را در درون سازمان خود راه اندازی نموده اند
سامانه های اطلاعات جغرافیایی GIS به پیشرفت های قابل توجهی در زمینه های گوناگون علمی و دانشگاهی دست یافته است. قابلیت های این سامانه در زمینه تحلیل و نمایش داده های جغرافیایی بر روی سطح زمین بر کسی پوشیده نیست، به گونه ای که امروزه هر سازمان دولتی نیازمند به کارگیری نیروهای متخصص و ایجاد واحدی به نام GIS میباشد.
امری که در دهه های گذشته در کشور ما به فراموشی سپرده شده بود که خوشبختانه در طی دهه ی اخیر مشاهده می شود شهرداری ها، استانداری ها، بانک ها، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، وزارتخانه ها، شرکت های تولیدی و صنعتی و … واحدی به نام GIS را در درون سازمان خود راه اندازی نمودهاند. کتاب حاضر تلاش مختصری به منظور معرفی قابلیت ها و توانایی های GIS و کاربرد آن در علوم مختلف است.
در مجموع کتاب به دو بخش کلی تقسیم می شود: بخش نخست شامل مباحث نظری سامانه های اطلاعات جغرافیایی می باشد. بخش دوم مباحث علمی و کاربردی GIS۱۰ ARC به همراه مثال آموزش میدهد.