درباره تأثیر تمرینات مقاومتی و هوازی در پیشگیری از چاقی و بهبود ضربان قلب دانش آموزان
سلامت و بیماری های تهدید کننده انسان از جمله موضوعاتی است که ذهن محققان را به خود مشغول کرده است، از جمله این بیماری ها، بیماری های قلبی عروقی است که بنا بر گزارش های موجود، سالانه حدود ۱۲ میلیون نفر بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست می دهند(هوپر و دیگران ۲۰۰۱، ۱۸۲).
از طرفی یکی از عوامل اصلی بیماری های قلبی عروقی چاقی است. چاقی به شرایطی گفته میشود که افزایش غیر معمول چربیهای بدن در افراد دیده شود (وابیتش ۲۰۰۰، ۸). بیماری چاقی یک مشکل جهانی و همه گیر است (دانیلز و دیگران ۲۰۰۵، ۱۹۹). در حقیقت، در زمانهای گذشته پدیده چاقی در کودکان غیر معمول بود و شواهدی وجود ندارد که چاقی در کودکان به بزرگسالی آنها هم منتقل شده و یک دوره طولانی از زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، مطالعات اخیر ثابت کرده اند که تغییر چشمگیر در وضعیت سلامت کودکان و نوجوانان به دلیل تغذیه اشتباه و تغییر حالت زندگی رخ داده است (مافیس ۲۰۰۰، ۳۵؛ سارلیو ۲۰۰۱، ۳۲۹؛ واگنر ۲۰۰۵، ۱۰۲).
برای مثال، تماشای تلویزیون، غیرفعالی و افزایش مصرف مواد غذایی میتوانند یکی از عوامل خطرزا برای چاقی در کودکان باشند (مافیس ۲۰۰۰، ۳۵). چنان چه در مطالعه ای نشان داده شده است، چاقی در دوره کودکی با خطرات متعدد و عملکردهای نامطلوب بدنی همراه است (سارلیو ۲۰۰۱، ۳۲۹). از این رو، کودکان و نوجوانان چاق نه تنها اغلب دارای بیماری هستند، بلکه کیفیت زندگی و شادمانی زندگی در آنها کمتر است. در کنار این، بسیاری از کودکان چاق در دوره بزرگسالی هم افرادی چاق خواهند بود که این امر عملکرد اجتماعی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین، فشارهای اجتماعی و پزشکی برای کاهش وزن در سالهای اخیر به مقدمات و روشهای زیادی برای کاهش وزن رسیده و منجر به پیشنهاداتی شده است که کیفیت زندگی را در بین افرادی که وزن خود را کاهش دادهاند بهبود میبخشد....
-از متن کتاب-