توجه و اهمیت در طراحی مناسب فضای داخلی منزل و محیط کار و تاثیر آن در افزایش بهرهوری و ایجاد حس آرامش امریست انکار ناپذیر.
توجه به فضای داخلی و نحوه و تقسیمبندی پلانها، نقش مهمی را در ساختار معماری یک بنا بر عهده دارد.
طراحی فضایی با انعطاف پذیری بالا و تنوعپذیر از لحاظ چیدمان و آرایش سطوح میتواند کارکردهای مختلفی را بپذیرد و این در حالی است که مخاطب احساس رضایت بیشتری از فضا خواهد داشت.
استفاده از جدا کنندههای سبک و قابل حمل، شفاف سازی، رنگبندیهای متناسب با نیازهای موجود، تنوع مصالح، توجه به نحوه قرارگیری و تعامل مابین فضاهای مختلف، از جمله ویژگیهایی هستند که در کنار ساختار خاصی که برای یک پلان معماری در نظر گرفته شده است، میتواند بر غنای آن افزوده و حتی قسمتی از مشکلات آن را حل کند.
معماری داخلی نقش عمدهای در کیفیتبخشی فضای ساختمان ایفا میکند. نحوه چیدمان و تقسیمبندی فضا، جنس و رنگ پوشش سطوح (کف، سقف و دیوارها)، نور پردازی، مبلـمان و مجموعه عوامل موثر دیگر تعیینکننده زیبایی و کارآمدی فضاهای داخلی هستند. امروزه تاثیر معماری داخلی بر آرامش، راندمان و اثربخشی بسیار بدیهی و لازم به نظر میرسد. از سوی دیگر معماری داخلی به لحاظ معیارهای روانشناسی اهمیت بسیاری دارد. میزان امنیت، صمیمیت، شور و هیجان و آرامش موجود در یک فضا را میتوان با راهکارهای مناسب تشدید یا تضعیف کرد. باید دانست که هر کدام از انسانها دارای تعلقات ذهنی و روحی خاصی هستند که پاسخگویی به نیازهای آنها در معماری داخلی در اولویت قرار میگیرد.
در همین راستا مبحث طراحی و دکوراسیون داخلی، اهمیتی خاص یافته و در این کتاب در بخشهای مختلف به آن پرداختهام.