این کتاب آموزنده موجب تحول در زندگی میشود. هر کسی که با علاقه و توجه این کتاب را مطالعه کرده، طبیعت شخصیاش تغییر کرده و رفتار و شخصیتش متحول شده است. اعتماد به نفس خوب و تصمیمگیری دقیق ما را بر آن داشت ادعا کنیم هر کسی که این کتاب را نخواند، در آمادهسازی نیروی ارادهی خود، که موجب تغییر و تجلیل زندگی شخصی و سرنوشت میشود، دچار شکست شده است. این کتاب مملو از راهنماییهای مجازی است، که جهت مبدل ساختن شخصیات و صفات ما به نیروهای تأثیرگذار و افسونگر درج شده است. همچنین این مطالب زندگیهای ما را در قالب داستانهای بزرگ حماسی درآورده است، که آشکارکنندهی حقیقت الهی، نور الهی و کمال الهی است. حقیقت الهی آن چیزی است که ما آن را تقدیس میکنیم و گرامی میداریم. نور الهی را با خود حمل میکنیم و کمال الهی آن چیزی است که ما آن را در هستی درونمان نگهداری میکنیم.
پس این اثر، یک کتاب ساده، آسان و الهامبخشی است که روشهای بسیاری پیرامون پرورش و تربیت نیروی اندیشه (قدرت فکر) داراست. همچنین این کتاب پیشنهادات مفید بسیاری که ما را قادر میسازد به قلمروی ماوراءِ فکر و قدرت آن، یعنی اقلیم تجربهی برتر و خرد کیهانی برسیم، ارائه میکند.
شیواناندا به کمک عشق بیپایانش که شامل حال همگان است و انرژیهای ناتمامش که برای خدمت به هر انسانی است، خود را برای تمامی انسانها و در تمامی مراحل زندگی سودمند کرده و کتابهایی پیرامون موضوعات مختلف در باب اشراق و طریقت معنوی نوشته است. او روح تمامی فرهنگ معنوی هندی را در خود داراست.
در آثار و کتب شیواناندا « خرد زندگی » همواره مورد تکریم واقع شده است. اثر حاضر که در جای خود بسیار ستودنی است، موارد ارزشمندی را تقویم هر دو قشر افراد عادی و افراد جامعهی معنوی نموده است. این اثر بهخصوص برای افرادی که به هیچ دینی عقیده ندارند، عشق الهی ندارند، به هیچ موضوعی ایمان ندارند و با این وجود علاقهمند و مشتاق به زندگی در خلوص، آرامش، سعادت، پیشرفت، شادی و قدرت، بسیار سودمند و ارزشمند است.
شیواناندا سعی کرده است در این اثر بهطور مجازی، دانش پویای قدرت فکر را در سه حوزهی مجزا ارائه کند:
۱. حوزهی روانشناسی کاربردی سطح بالا: در اینجا شیواناندا فکر را در قالب نیروهایی که سیما را میتراشد، شخصیت را شکل میدهد، سرنوشت را تغییر میدهد و زندگی را تماماً موفق میکند، بیان کرده است.
۲. حوزهی فراروانشناسی کامل: در این قسمت شیواناندا این موفقیت را بیان میکند که ذهن آدمی مغز و مرکز نیروها و عوامل غیرعادی و ماورایی است. شیواناندا خوانندگان را وادار میکند که این قوا را بهرهبرداری کنند و آنها را در زندگی بیرونیشان فعال سازند، این قوا استعدادهای برتر گوناگونی را فرمان میدهند.
۳. حوزهی درک افضل: شیواناندا هر جا که شیوهای را تشریح میکند، یا از برتری فکر سخن میگوید، سعی دارد ما را به قلمروهای درک الهی، یعنی جایی که ذهن از تفکر باز میایستد رهنمون سازد و با آگاهی خالص آشنا کند.
این اثر سپس شیواناندا را در قالب روانشناس عملی، پزشک، فراروانشناس و یوگی معرفی میکند و بدین ترتیب به افراد کمک میکند که آیندهی خود را بسازند و در زندگی موفق شوند و نیروی فکر را کسب کنند و با کسب قدرت فکر، به نیروهای غیرعادی آن دست یابند. این کتاب همچنین به افراد کمک میکند که به تهذیب و پرورش فکر از طریق نظم فکری نائل شوند و از تواناییشان برای سالمسازی و سازندگی فکر استفاده کنند و ارتعاشات فکری را القاء کنند و با آرامش، شادی و انجام امور به نحو احسن و نیل به درک خداوند که هدف است، سعادتمند شوند. همچنین سرنوشت نهایی زندگی تمام انسانهای روی زمین را به انجام برسانند.