در کتابی که پیشرو داریم تا حد امکان با مبانی عملکردی مغز و تاثیر آن بر برخی رفتارها آشنا میشویم. قدر مسلم است که دامنهی رفتارها بسیار وسیع بوده و پرداختن به همهی جنبههای آن از حوصلهی این کتاب خارج است. در فصل اول این کتاب به بررسی تعریف رفتار، دیدگاهها و تئوریهای رفتارشناسی پرداخته شده است. در فصل دوم با برخی از روشهای مطالعه در رفتارشناسی آشنا میشویم. با توجه به اینکه گردشخون و متابولیسم طبیعی در مغز لازمهی عملکرد صحیح این اندام میباشد، فصول سوم و چهارم این کتاب به این مهم اختصاص یافته است. در فصول پنجم تا هشتم اثر ویتامینها، هورمونها، انتقالدهندههای عصبی ونوروتروپها بر عملکرد مغز مورد بررسی قرار گرفته است. خواهیم دید که تغییرات جزئی در هر یک از فاکتورهای نام برده شده قادر است عملکرد مغز و به تبع آن پاسخهای رفتاری جانوران را تغییر دهد. تغییرات رفتاری چون ترس، تشویش، اضطراب، تحریکپذیری، کجخلقی، افسردگی، عصبانیت، پرخاشگری، سرخوشی و غیره تا بیماریهایی چون بیشفعالی، وسواس، جنون، فزونخواهی جنسی، اتیسم، اعتیاد، روانپریشی، آلزایمر، پارکینسون،، شیزوفرنی، صرع و بیماری دوقطبی همگی ناشی از کاهش یا افزایش این فاکتورها در مغز میباشند. در فصل نهم به تفاوتهای ساختاری نیمکرهها در زن و مرد و عملکرد مغز پرداخته شده است. در فصول دهم و یازدهم نیز به ترتیب رفتارشناسی و عملکرد مغز در فیزیولوژی خواب، حافظه و یادگیری به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
کتاب حاضر بهعنوان منبع درسی جهت تدریس واحد نوروفیزیولوژی رفتار برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشتهی فیزیولوژی تدوین شده است.
#کتاب محبوب من
این کتاب برای من بسیار جذاب و شیرین است و احساس کنجکاوی به خواندن این کتاب دارم و از خواندنش لذت میبرم و خیلی چیزها راجع به ذهن و روان و دستگاه مغز یادمیگیرم