درباره کاربست تحلیل گفتمان در نظریه پیوستگی سوره در سوره احزاب
کتاب حاضر با استفاده از روش تحلیل محتوا و در یک مطالعه تطبیقی کاربست تحلیل گفتمان در نظریه پیوستگی سوره در سوره احزاب با محوریّت تفسیر فی ظلال القرآن و المیزان مورد بررسی قرار گرفته است. برای حصول به نتیجه مطالب در چهار فصل تنظیم گردیده است.
فصل اول شامل مباحث مقدّماتی است که بخش اول آن شامل کلیّات پژوهش و پیشینۀ پژوهش است. در بخش دوم به تبیین چارچوب مفهومی پژوهش پرداخته و مفاهیم استفاده شده در کتاب شرح داده میشوند. بخش سوم به چارچوب نظری اختصاص دارد که در آن به زبان قرآن و تبیین گفتمان قرآنی پرداخته میشود.
در فصل دوم به تبیین نظامهای گفتمانی در تفسیر سوره احزاب پرداخته شده که شامل دو بخش معرفی تفاسیر و مشخص کردن نظامهای گفتمانی در فرازبندیهای مختلف سوره احزاب است.
در فصل سوم بنا به تحلیل گفتمانی که توسط سید قطب و علامه طباطبایی صورت گرفته است و در فصل دوم به آن پرداخته شده، مؤلفههای تحلیل گفتمان که به اثبات پیوستگی سوره کمک میکنند در قالب نمودارهایی تصویر شده است.
در نهایت در فصل چهارم به موضوعات مسألهساز سوره احزاب در دو بخش پراکندهنمایی موضوعات سوره احزاب و مباحث پیرامونی آیه تطهیر (۳۳ احزاب) پرداخته شده تا از رهگذر تحلیل گفتمان جایگاه این موضوعات در اثبات پیوستگی سوره روشن گردد.