خانواده به عنوان واحدی اجتماعی، کانون رشد و تکامل، التیام و شفادهندگی و تغییر و تحول آسیب ها است که هم بستر شکوفایی و هم بستر فروپاشی روابط میان اعضایش می باشد. پیوندهای بیرون از ازدواج، سخت ترین تجربه ارتباطی و عاطفی برای زوج هاست زوج هایی که با مساله خیانت روبه رو می شوند واکنش های گوناگونی از خود نشان می دهند. برخی از این زوج ها برای بهبود پیوندها و بازسازی ساختار خانواده، مراکز مشاوره را برمی گزینند و گروهی نیز راه جدایی. در هر صورت آسیب به دست آمده از خیانت و بی وفایی بر کسی پوشیده نیست. شرکت در روابط خارج از حیطه ی زناشویی دارای شیوع قابل توجهی در محیط های بالینی و عادی می باشد که آشفتگی های قابل توجهی را برای افراد مرتکب آن و نیز همسران آن ها به وجود می آورد. خانواده در زمره مهم ترین سیستم های اجتماعی است که براساس ازدواج بین دو جنس شکل می گیرد. حفظ و تداوم خانواده از اهمیت زیادی برخوردار است.
ازدواج یک بنیان جهانشمول بشری است و تعهد به رابطه زناشویی اساس این بنیان و ارتباط میان زوجین بوده است. باوجود این که بیشتر زوجها زندگی مشترک را بهخوبی شروع میکنند، آسیبهای متعددی وجود دارد که به روابط زناشویی صدمه می زند. یکی از این صدمات که به ایجاد تعارضهای عمیق، طلاق و آسیبهای روانی و اجتماعی متعدد میانجامد، داشتن روابط فرازناشویی توسط یکی از زوجین است.
روابط فرازناشویی آسیبی جدی برای زندگی مشترک است و یکی از مهمترین دلایل طلاق و ازهمپاشیدگی کانون خانوادهها به شمار میرود.