- دیکتاتور معمر قذافی:
معمر قذافی پس از «محمد ادریس سنوسی» بعد از کودتای ۱۹۶۹ میلادی، حکومت لیبی را در دست داشت. او تا زمانی که در سال ۲۰۱۱ و در نتیجه انقلاب لیبی که به دستگیر شدن و کشته شدنش به دست نیروهای انقلابی منجر شد، در راس حکومت بود. حکومت قذافی مانند سیستم دیگر حکومتهای کمونیستی بود که هر نوع اعتراض و اختلاف عقیده را محکوم به مجازات و اعدام میکرد. در کارنامه سیاه این حکومت آزار جنسی، شکنجه و جنایات بیشماری دیده میشود. در مطبوعات نیز سانسورهای وسیع و در تحصیلات، حذف آموزش زبانهایی مانند فرانسه و انگلیسی صورت گرفت. او تمام تلاش خود را برای متحد شدن با کشورهای آفریقایی انجام داد و در طول حکومت خود در جنگهای بسیاری حضور مستقیم و یا غیرمستقیم داشت.
- اولین جنگ داخلی لیبی:
در سال ۲۰۱۱ جنگی مصلحانه در لیبی بین نیروهای معمر قذافی، حاکم دولت لیبی و مردم صورت گرفت که با انقلاب لیبی یا انقلاب ۱۷ فوریه به نتیجه رسید. شروع این جنگ از تظاهرات در شهر «زاویا» شکل گرفت و مدتی بعد در «بنغازی» به اوج خود رسید که منجر به درگیری مسلحانهی نیروهای امنیتی با تودهی مردم شد و سپس در سراسر کشور گسترش یافت. در نهایت نیروهای شورشی مردمی، شهر طرابلس پایتخت لیبی را تصرف کردند و شورای ملی جایگزین دولت قزافی شد، اما جنگ دوم نیز چندی بعد با تظاهرات علیه شبه نظامیها و اقدام دولت برای انحلال این گروهها به وقوع پیوست.
- گارد راس قذافی:
«الکساندر اومی» یک بسکتبالیست مطرح است که پس از طی دوران حرفهای خود به کشور لیبی میرود. او در آپارتمانی که متعلق به خاندان قذافی است ساکن میشود، اما ناگهان لیبی دچار جنگ داخلی میشود. الکس با کمک نویسندهای به نام «دنیل پیزنر» از دوران کودکی و ورزش خود با برادرانش در شهرکی کنار لاگوس در نیجریه از دوران کودکی تا زمان حضورش در باشگاه النصر که توسط خانواده قذافی تامین میشود، میگوید. در همان زمان جنگ لیبی اتفاق میافتد و او از خاطرات آن و صحنههای وحشتناک جنگ و قتلعام مردمی که مسلح نبودند و در اعتراضات مسالمتآمیز شرکت کرده بودند، مینویسد.
- کتاب صوتی گارد راس قذافی:
نشر صوتی آوانامه با همکاری «نشر گلگشت» کتاب صوتی «گارد راس قذافی» اثر «الکس اومی» را با ترجمهی «سجاد بیات» و صدای «محمد علیزاده» را تولید و منتشر کرده است.