هیچ شاخهای از علوم نمیتواند مدعی داشتن زمینهای جالب توجهتر از کیهانشناسی شود، زیرا کیهانشناسی علم مطالعۀ عالم است، و تعریف عالم همهچیز را در بر میگیرد. اگرچه، کیهانشناسی به خاطر درگیریهای عمیق معمولاً تخیل شاعران، فیلسوفان و متفکران دینی را برانگیخته است، اما رهیافت ما به موضوع از طریق علوم و نجوم خواهد بود.
این کتاب با پشتوانۀ سالها پژوهش تراز اول شاهکاری از شفافیت است و تنها یک کتاب مهم نیست، بلکه با تفاوت قابل ملاحظه بهترین کتاب است. ویراست سوم این کتاب درسی موفق کاملاً روزآمد شده است تا دستاوردهای مهم جدید در کیهانشناسی را در بر گیرد. این کتاب درسی مقدماتی کیهانشناسی جدید را در سطحی مناسب برای دانشجویان سالهای بالای دورۀ کارشناسی و کارشناسی ارشد که با روشهای ریاضی و فیزیک نظری پایه آشنا هستند بیان میکند. آشنایی با کیهانشناسی برای استفادۀ در دورههای فیزیک نظری، اخترفیزیک و ریاضیات کاربردی همراه با کیهانشناسی جدید نوشته شده است.
کتاب شامل دوازده فصل با عنوانهای ساختار بزرگ مقیاس عالم؛ نسبیت عام؛ از نسبیت تا کیهانشناسی؛ مدلهای فریدمان؛ بقایای مهبانگ؛ عالم نخستین؛ تشکیل ساختارهای بزرگـمقیاس در عالم؛ کیهانشناسیهای دیگر؛ کیهانشناسیهای با آفرینش ماده؛ آزمونهای رصدی موضعی دارای اهمیت کیهانشناختی؛ رصدهای مربوط به بخشهای دوردست عالم؛ و برداشت کلی منتقدانه است. در پایان کتاب جدول مقادیر ثابت، واژهنامۀ نمادها و اختصارها، کتابشناسی و نمایه آورده شده است.